Udaj się do Centrum Wolontariatu na Sandomierską przy ARL lub skontaktuj się z dobrze działającym miejscowym stowarzyszeniem. Tak Ci podpowiedzą. Sukcesów w wolontariacie życzę!
ja mam 23 lata i tez zastanawialem sie nad praca wolontariusza. Tez nie wiem gdzie tego szukac.
Niestety pojawilo sie tez wiele watpliwosci. Np. moglbym nie zniesc widoku osob cierpiacych, a jezeli pracowalbym jako wolontariusz w jakims schronisku dla zwiarzat to moglbym narobic sobie klopotow jak zobaczylbym ze ktos sie znecza nad zwierzetami.
Ale mimo wszystko chcialbym sprobowac. Wiec JABMW jezeli znajdziesz jakies miejsce gdzie potrzebuja wolontariuszy to daj znac pojdziemy razem. We dwoje razniej. (i nie jest to próba poderwania Cie bo pewnie takie komentarze sie zaraz pojawia od jakichs bezmuzgich gimbusow)
Wolontariuszów w OSPZ- Ostrowieckim Stowarzyszeniu Przyjaciół Zwierząt nigdy za dużo! Sama jestem wolontariuszką i pomaganie sprawia mi ogromną radość! Zadowolenie i merdające ogonki psiaków to ,,jednyne'' ale zupełnie wystarczające wynagrodzenie! Tak samo jak Ty rok temu pomyślałam o wolontariacie i razem koleżankami postanowiłyśmy że pomaganie zwierzakom zaledwie raz w tygodniu jest wspaniałym pomysłem! Zachęcam Cię do tego! Pozdrawiam :)
Na stronie OSPZ masz zakładkę ,,JAK POMÓC'' i tam masz kontakt telefoniczny w sprawie wolontariatu :)