jak podaje "Super Express", w latach 2016-2017 r. Łukasz Smółka otrzymał łącznie 114 tys. zł z nagród. I to nie będąc ministrem, a stojąc jedynie na czele gabinetu politycznego ministra infrastruktury Andrzeja Adamczyka – swojego dobrego znajomego.
Możemy uczyć się od Węgrów jak dbać o własne interesy. Frekwencja znakomita, bo oni wiedzą co znaczą demokratyczne wybory, że od ich decyzji wiele zależy. U nas dużo się mówi, a jak przychodzi dzień wyborów to jak u złej baletnicy, zawsze nam coś przeszkodzi, żeby pójść i zagłosować. Ale narzekać to potrafimy jak nikt.
Nasze ostrowieckie Radio najpierw cytuje Wybiórczą ..., a z innych wybiera co trzeba :))
Też to zauważyłem. Generalnie te ich przeglądy prasy mam gdzieś. Poza tym nie jest źle.
No jest fajnie. Tytuł wątku to "Wolne media" i na tym się skupmy. Bardzo proszę czciciele "dobrej zmiany" proszę mi powiedzieć, a może przypomnieć pamięć ludzka jest ulotna, co telewizja TVN lub Polsat nie powiedziały w swoich informacjach, to co ukazało się w serwisie informacyjnym TV-PiS. No proszę czekam.
Bardzo wiele jest takich informacji Włóczęgo. Oglądam wszystkie telewizje i widzę różnicę. TVN i Polsat w ogóle nie podają dobrych informacji, koncentrują się najbardziej na krytyce. Dobrze że TVP jest jakąś równowagą bo musiałbym żyć w przeświadczeniu jak to jest źle i tragicznie. Jeśli chcesz konkretów to np z TVN i Polsatu nie szło się dowiedzieć o pozytywnym wyniku finansowym LOT'u, który za rządów PO przynosił straty i był do sprzedania. To tylko jedne, mały przykładzik.
Gościu z 14:34 czy słyszałeś o kreatywnej księgowości? Można tak pomanewrować że przedsiębiorsto na skraju upadku będzie w księgach finansowych wyglądało super. Tylko że to po jakimś czasie wpłynie. Skupili się na jednej firmie i poprawili sztucznie bilans. Spójrz co się dzieje w spółkach które miały faktyczny zysk. Dołują takie gigantyczne firmy jak Orlen, KGHM. Niby są jeszcze na plusie ale dużo niższym niż planowany. Przypadek nie sądzę.
Tak, słyszałem. Takową księgowość preferował minister finansów w rządzie Tuska. Nie opowiadaj bajek. LOT ma się bardzo dobrze a upadek był potrzebny po to aby się go pozbyć, stanowił bowiem konkurencję dla OLT ekspress. Mówi Ci to coś gościu 15:30 ? Ja Ci podałem tylko jedne przykład a jest ich bardzo dużo. Majątek krajowy był wyprzedawany za bezcen, teraz to się zmieniło.
Pan Morawiecki też jest biegły w księgowości kreatywnej, a Lotowi bardziej zagrażają inne europejskie firmy lotnicze, które są sprawnie zarządzane i podchodzą z rozwagą do inwestycji i zmieniającego się rynku. A tak w temacie zarządzania majątkiem państwa to wszystkie ekipy od 89 roku sprzedawały co się dało i trwa to nadal. Czy nie widzisz, że kolejny rząd kradnie ile może i te nagrody to wierzchołek góry.
No muszę ci powiedzieć że słyszałem w TVN o wyniku finansowym PLL LOT ale kosztem pracowników tam zatrudnionych. Jakbyś czytał i oglądał wszystkie media to w LOT jest pogotowie strajkowe, a dlaczego to sobie sprawdź. A dzisiaj się dowiedziałem, że Polska Fundacja Narodowa musi ujawnić wszystkie swoje umowy i wydatki, co wcześniej nie chciała zrobić, chociaż obracała pieniędzmi publicznymi i to ogromnymi ponad 200 milionów. A dlaczego nie chciała, bo miała coś do ukrycia, a co to się niebawem dowiemy, bo dziennikarze nie odpuszczą. Czekam kiedy Telewizja Publiczna czyli TV-PiS raczy o tym poinformować.
Nienawidzę PiSu ale lewaków nienawidzę najbardziej na świecie i się wami brzydzę.