Powinna być dla wszystkich a jeśli już ktoś musi pracować powinien za to dostawać naprawdę ekstra kasę.
Kazda niedziela powinna byc wolna.kazdy by pewnie chcial odpoczac i spedzic czas z rodzina
Nie wolno płacić ekstra za pracę w niedzielę bo wszyscy będą chcieli w niedzielę pracować i resztę tygodnia mieć wolną.
To zaburzy normalne relacje.
Wiec niedziela niech bedzie wolna.
Powinien decydować o tym pracownik zatrudniając się w firmie, chyba przychodząc do pracy miał świadomość w jakie dni ta pracuje. Ograniczenia powinny być, powiedzmy max 2 niedziele w miesiącu ale to co robią przydupasy PIS z solidarności woła o pomstę do nieba, już części ludzi zabrali dniówkę za brak dnia w przypadku święta w sobotę, z takich zapisów cieszą się tylko urzędnicy im mniej dni tym lepiej. Cóż większość tych ludzi nigdy nie prowadziło swojej firmy, to co mogą o pracy na swoim powiedzieć?
Może zapytajmy osób pracujących w sklepach wielkopowierzchniowych czy chętnie przychodzą do pracy w niedzielę? osobiście chciałabym mieć wolne.
Ktoś go zmuszał tam pracować? nie wiedział w jakie dni jest czynne?
Niech nie będzie niczego, niech żyje proletariat ludzi pracujących wiwat PIS nasz dobroczyńca.
https://www.youtube.com/watch?v=keuchpVzIts
Wiwat Jarek i jego wesoła rebiata.
jedna partia która do tego dąży myśli że jak już zamkną sklepy to wszyscy co chodzili do sklepów w niedziele pójdą do kościoła i tam zostawią te kasę tzn dadzą na tacę, ale są w błędzie. Znowu do pracy szkoły kanapki z czerstwym chlebem ale ponoć zdrowszy tylko dzieci nie lubią :)
moim zdaniem praca w niedzielę czy inny ustawowo juz wolny dzień powinna być dobrowolna mam na myśli sklepy/ustawione i uzgodnione dyżury z chętnymi pracownikami/
Pracuje w handlu. Ostatnio sie dowiedzialam ze nawet w te wolne niedziele bedzie trzeba pracować, z tym że bez klienta. Zakaz handlu będzie przestrzegany tak jak wszyscy chcieli a pracownik ma miec wolną co czwarta niedziele jak do tej pory. Nie bedzie tak różowo jak bylo mowione. Dla mnie bylo dobrze...
To już jest omijanie prawa i kombinowanie. Olałbym taką firmę gościu 04:33. Po drugie nie bardzo chce mi się w coś takiego wierzyć. Dla takiego pracodawcy byłoby to po prostu nieopłacalne.
A ja pracuję w handlu i cieszę się z wolnych niedziel. Teraz mam tylko dwa dni w miesiącu wolne. A tak chociaż dziecko szczęśliwe że mama będzie w niedziele miała wolne.
Właśnie z myślą o takich osobach jak Pani ten przepis został wprowadzony :) Pozdrawiam i życzę jak najszczęśliwszych niedziel spędzonych z dzieckiem :)