Mam w swojej taksowce KASE FISKALNA PLACE ZUS. i reszte podatkow. I mam pytanie . A GDZIE KASY FISKALNE W HANDLU PRZY CMENTARZU NA UL. DLUGIEJ ??? SAMOWOLA TOTALNA A URRZAD SKARBOWY GDZIE ??? Moze ktos mnie oswieci . B. prosze.
na pozwoleniu moze killku dniowym to nie musi miec kase, za to jak sie stare graty chce sprzedac na targu to zaraz PAN STRAŻNIK przyp mandat 500zł bo to WIELKIE wykroczenie jest!
A gdzie kasy u lekarzy,prawników itd?,na zniczu zarobi 50 gr a wizyta u w/w 50-100 za 10 min.,gdzie skarbowy?,stanie na dworze a siedzenie w gabinecie troche inaczej wygląda,ktoś mi to trzeba powie to było się uczyć
A gdzie kasy u hydraulików, malarzy,elektryków i innych tego typu fachowców?
dokladnie.. ja bym chcial miec kasy u mechanika.. i pozniej paragon jako dowod przy reklamacji
U mechanika to możesz fakturkę za usługe uzyskać,ale zapłacisz więcej,lepiej mniej zapłacić a jak się ma swojego mechanika to bez problemu uzna reklamację
Właśnie, właśnie KIEDY WRESZCIE URZĄD SKARBOWY WEŹMIE SIĘ ZA BEZPRAWIE WŚRÓD LEKARZY. KIEDY U NICH KASA FISKALNA BĘDZIE OCZYWISTĄ OCZYWISTOŚCIĄ. cZY GŁOWNY KSIĘGOWY RP TEGO PROCEDERU NIE DOSTRZEGA?
Kasy fiskalne są już w wielu gabinetach lekarskich i stomatologicznych .Ich posiadanie uzależnione jest na podstawie obecnych przepisów od wysokości przychodu w poprzednim roku podatkowym.Pozostali TEŻ PŁACĄ podatki ,tylko rozliczają się na innych zasadach i tez podlegają kontroli skarbowej.W gabinecie możesz zawsze poprosić o rachunek i zawsze go dostaniesz. Jeśli myślisz podatniku z 18.01 ,że wprowadzenie jednej obowiązkowej metody rozliczania lekarzy i prawników da ci coś więcej niż głupią satysfakcję to się mylisz.A ci co z góry zakładają nieuczciwość lekarzy i prawników to nie pomyśleli ,że wraz z wprowadzeniem obowiązku kas fiskalnych wzrosną solidarnie ceny za wizytę w każdym gabinecie czy kancelarii?Cenę doktorowi czy mecenasowi wolno wystawić jaką chce.Mam nadzieję ,że wtedy będą wreszcie usatysfakcjonowani .
Usprawiedliwianie przez gościa z 16.36 handlarzy zniczami niską marżą(??!!) , zimnem na dworze jest po prostu żenujące.
Może żenujące ale prawdziwe,bo w polsce prawo gnębi biednych a nie bogatych,nieprawda?
do 18.33 owszem żenujące ale prawda taka że zawsze najpierw czepiają się wszyscy tych najbiedniejszych,wymyślają przepisy które najdotkliwiej uderzają w zwykłych obywateli,a ludzie na wyższych stanowiskach mają to koło D.i czują się nietykalni,najłatwiej czepić się takiego handlarza pod chmurką co zarabia 0,5 gr ale już lekarza itd to...co?strach? Dwa dni po zmianie czasu byłam prywatnie u lekarza dał mi paragon ha zerknęłam a tu godz w kasie nie przestawiona przy czym w moim środowisku,(zwykłym) ludzie gorączkowo przestawiali godz.w kasach dzwonili do serwisu jak to się robi w obawie przed kontrolą.
Jak płacisz poproś o rachunek, nie ma rachunku nie ma zapłaty i sprawa załatwiona. No chyba że się wstydzisz poprosić to wtedy płaczesz na forum
Ale zaraz zaraz ta pani sprzedajaca znicze wcale nie musi mieć kasy fiskalnej poczytać proszę trochę w handlu gdy miesięczny dochód nie przekracza 20 tyś.zł i nie sprzedajesz alkoholu i fajek nie ma obowiazku rejestrowania sprzedaży za pomocą kasy fiskalnej ta pani rozlicza się z fiskusem i tak np. Przez ryczałt.. Pproszę się doszkolic a później płakać
nie miesięczny dochód a roczny dochód 20 tys., wg chorych zmian każdy powinien mieć kasę,nawet najmniejszy straganik,wystarczy obliczyć koszty roczne najmniejszego handelku i już wyjdzie że większość handlujących ma same straty..... bo nie osiągnęła 20 tys? i nie ma kasy.....