Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Odp.: Włączanie się do ruchu spod PG nr 3 w stronę świateł na Radwana

nie pamiętam, kiedy ostatnio zawracałem na skrzyżowaniu, przyzwyczajony jestem do zawrotek

Gość_mariano
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

Odp.: Włączanie się do ruchu spod PG nr 3 w stronę świateł na Radwana

Zawracający nie opuszcza drogi z pierszeństwem

Gość_konsument
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

No nareszcie z 10.08 przejzyscie to opisal i wyjasnil ,super , teraz tylko chodzi o to by wszyscy madrale to przeczytali co zawsze lamali tam przepisy i ublizali innym nieslusznie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Z siennieńskiej w prawo ma pierwszeństwo przed wyjeżdzającej od lidla w lewo. Dziękuje i pozdrawiam. Przepisy drogowe + znaki się kłaniają.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Znajomość przepisów drogowych + znaki drogowe + zasada PRAWEJ RĘKI. Powinnaś się cofnąć do szkoły jazdy i jeszcze raz albo kilka razy na kurs chodzić. Podstawowe zasady jazdy!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

No chyba ,że pani powinna jeździć tylko prosto ;)

mattina
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Witam, jeśli jechała Pani srebrnym kombi to ja Panią "strąbiłam", bo wymusiła Pani na mnie pierwszeństwo (ja skręcam w prawo a Pani w lewo, obie jedziemy z drogi podporządkowanej), chce mnie Pani teraz przeprosić, bo nie czuję się obrażona, chciałam tylko aby Pani ZAPAMIĘTAŁA kto powinien tam jechać jako pierwszy :) Pozdrawiam.

Gość_czarne autko
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ludzie przecież ci wyjeżdżający koło gimnazjum w lewo nie wyjechał by nigdy trochę kultury zrozumienia za kierownicą czy minuta zbawi tego wyjeżdżającego z Siennienskiej. Ciekawe czy ty byś cierpliwie czekał do usranej śmierci ale kobietę można strąbić facetom wolno. Cóż brak słów.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Kultura kulturą, ale jeśli ktoś cię wyraźnie wpuszcza to nie masz prawa się przed niego ładować. Inna sprawa, że w takich sytuacjach, można ruszyć tak aby ten skręcający w prawo mógł wjechać jeszcze przed ciebie. Jednak jeśli ci nie dał znać, że cię puszcza przed siebie to nie możesz myśleć, że jednak cię przepuści. Na drodze trzeba zachować ostrożność i przede wszystkim stosować się do przepisów zamiast liczyć na kulturę innych.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

12:25 nie ustanawiaj nowych przepisów, bo takie wymuszanie pierwszeństwa kończy się kolizjami. Przepisy mówią jasno, a Ty masz czekać na możliwość wyjazdu bez stwarzania zagrożenia! Też w dzień targowy wyjezdzalam z tej jednokierunkowej w lewo i też musiałam się naczekac, bo akurat pomijając drogę główną, sporo aut wyjeżdżalo spod Lidla w tym samym kierunku co ja.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Oczywiście,że tak.

Ale przecież jest też możliwość skręru w prawo(wyjeżdżając spod lidla) więc co za problem:)

Pani mogłaby swobodnie skręcić w prawo i tak dojechałaby do radwana tyle tylko,że z drugiej strony ;)

Trzeba na drodze trochę pomyśleć!

mattina
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 40

A Pani "trąbiąca" z czarnego auta, jesli trąbiła wyłacznie (jak sama napisała) w celu ZAPAMIĘTANIA a nie w celu ostrzeżenia przed niebezpieczeństwem- również popełniła błąd i zasłużyła na mandat w wysokości 100 zł za nieuzasadnione użycie sygnału dźwiękowego na terenie zabudowanym.

Jesteście Panie kwita :)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Do gość 12:45 Tu się nie zgodzę - auta "spotkały się" przy przejściu dla pieszych, w momencie gdy wyjechałam z Siennieńskiej - mając pierwszeństwo, Pani srebrnym autem również wyjechała spod Lidla i gdybym nie zahamowała, to doszłoby do kolizji (nie z mojej winy), po zahamowaniu użyłam klaksonu - niesłusznie? Hmmm

Gość_czarne autko
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

11.34 mandat za trabienie w terenie zabudowanym 100 zl

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

Ty tak na poważnie? Jakim cudem prawo jazdy zdałaś? Znak STOP jest równoważny co do pierwszeństwa ze znakiem "ustąp". Różnica jest taka, że nakazuje zatrzymanie przed wjazdem na skrzyżowanie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

proponuje tym kierowcom pojechac na nauke jazdy do Stanbułu albo do Rzymu Tam jest dobra szkoła szczegolnie w godzinach szczytu!nie jeden miałby problemy i szybko chciałby byc w Kraju Smiac mi się chce jak z prostym skrzyżowaniem mają niektórzy nawet zawodowi kierowcy! bo napewno i tacy tu sie wypowiadają.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

No i jakby się zatrzymała, to ta druga by przejechała, ale po co sie zatrzymywać, lepiej dodać gazu i trąbić.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ale w wątku nie chodzi o dodawanie gazu czy trąbienie tylko kto tam ma pierwszeństwo. A widzę ,że dalej wielka niewiadoma hahaha

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę