dzisiaj jak odbierałam dziecko ze szkoły, pg3 wyjeżdżając na drogę główna i kierując się w stronę świateł na radwana została strąbiona przez osobę wyjeżdżającą z sienniejskiej, która kierowała się tak samo w stronę świateł na radwana, moje pytanie jest takie, kto ma pierwszeństwo w tym wypadku skoro osoba która na mnie trąbiłą wyjeżdżała spod znaku stop
Najlepiej by bylo , zeby opinie wydal ktorys z panow z drogowki , bo znajac zycie zaraz znajda sie tu wielcy znawcy z dwoch stron skrzyzowania, kazdy z inna ekspertyza.
Pierszeństwo ma pojazd wyjeżdżający z ulicy Siennieńskiej.
zasada prawej ręki
A ja powiem tak, mam nadzieję że to czyli cały ten wątek to żart z Twojej strony.
Kobieta wyjeżdżająca z sieieńskiej powinna iść od nowa na kurs prawa jazdy ponieważ miała pierwszeństwo i nie powina a ciebie trąbić a ty dobrze że czekałaś na nią
Trzeba było nam tu podać jej nr rejestracji i samochód jakim jechała to by się ze wstydu spaliła że nie umie jeżdzić i na kurs ją dać bo stwarza zagrożenie na drodze jaki to był samochód?
moze podasz swoj numer rej? to wtedy posmiejemy sie z ciebie ?
Znak Stop nie powoduje w tym przypadku, ze osoba ktora spod niego rusza ma ustąpić pierwszeństwa tym którzy wyjeżdżają spod gimnazjum. To czesto popelniany błąd - ludzie, patrzcie na SWOJE znaki a nie na te, ktore dotyczą INNYCH uczestników ruchu. W nocy, w deszczu nie bedziecie widziec znakow ustawionych dla innych. Reasumując: dobrze ze autorka wątku została obtrabiona, bo byla potencjalnym sprawcą kolizji.
PS. podobna sytuacja jest na Starokunowskiej w miejscu gdzie łączy się z Sienkiewicza. Osoba jadaca Sienkiewicza od strony swiatel i chcąca zawrocic kolo sklepu rowerowego, ma pierszenstwo przed pojazdami jadacymi z przeciwka, pomimo tego ze ma znak stop. Taka osoba ustepuje tylko pojazdom zjeżdżajacym ze Starokunowskiej
A w tym miejscu kolo rowerowego wlasnie ludzie czekaja az zjedzie ktos z gorki naprzeciwko czyli z Ilzeckiej. Nawet nauka jazdy czeka..
Co do wyjazdu od strony Lidla i Sienniejskiek to obowiazuje zasada prawej reki! Dobrze, ze zostalas obtrabiona bo bylo niebezpiecznie.
akurat z sienniejskiej jadac w strone radwana ma pierwszenstwo przed tym wyjezdzajacym od lidla
Co za lincz. Wypowiadają się same nieomylne ideały. A przecież można kulturalnie wytłumaczyć. A może ktoś poda kiedyś twoje numery, a może twojego dziecka czy żony. Może nie jeździsz tak idealnie jak myślisz?
Przepraszam bardzo ale czy ostatnio zmienły się przepisy ruchu drogowego? Bo odkąd pamiętam to znak stop mówi że trzeba bezwzględnie przepuścić wszystkich.
Umiesz czytac??? Ta wyjezdzająca z Siennieńskiej skręcająca w prawo (mająca pierwszeństwo!!!) Strąbiła ryjącą się w lewo panią spod pg3... Pani wyjezdzajaca w lewo spod gimnazjum, mysląca ze ma pierwszeństwo powinna powtorzyc kurs.prawa jazdy!!!!
Znak STOP B-20 jest tym samym znakiem co Ustąp pierwszeństwa A-7, z tym że STOP zabrania wjazdu na skrzyżowanie bez zatrzymania się przed nim.
Skręcając w stronę Radwana skręcasz w lewo.Wyjeżdżający z Siennieńskiej skręca w prawo.Jakby nie patrzeć nadjeżdża z Twojej prawej strony.To że wyjeżdża spod znaku stop nie ma znaczenia,bo Ty tego znaku nie widzisz.On miał pierwszeństwo.
Kierujący, skręcający w prawo (ten na Siennieńskiej koło browaru) miał pierwszeństwo przed kierującą skręcająca w lewo. Kierowca jadąc od strony Lidla nie ma wiedzy o znaku STOP. Skąd taki pomysł by brać pod uwagę ośmiokątny znak widziany z tyłu? On nie jest ustawiony dla Pani. Polna jest droga główną a Siennieńska z obu stron podporządkowaną. Skręcając w lewo wymusiła Pani pierwszeństwo. Ile to punktów kosztuje nie wiem, dobrze, że nic sie nie stało.
Kobieta wyjeżdżajca z Siennnieńskiej na polną w prawo mimo znaku stop ma pierszeństwo. Znak stop i ustąp pierwszeństwa są równoznaczne tyko na stop masz dodatkowo obowiązek zatrzymania sie.