Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Windows 8 - kto ma? jakie wasze wrażenia?

Ilość postów: 17 | Odsłon: 1155 | Najnowszy post
  • Windows 8 - kto ma? jakie wasze wrażenia?

jeśli ktoś już miał do czynienia z tym systemem to proszę o informację czy programy, które chodziły pod xp będą działać na 8ce?

czy ktoś to testował?

czy istnieje coś takiego, że np. tak jak w systemach poprzednich jest Program Files czy tam coś takiego jest?

czy jest możliwość wejścia do tego folderu?

czy można cofać czas w zegarze systemowym?

czy można pracować na tym systemie nie mając w ogóle internetu? bo podobno tam są jakieś konta czy coś

Gość_ze wsi
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Windows 8 - kto ma? jakie wasze wrażenia?

Polecam obejrzeć pierwsze wrażenia po przejściu z poprzednich typów systemów do Win 8 :) http://www.youtube.com/watch?v=G79-Mb0UdVo

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

nie kupuj! poszukaj z seven

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

w szkołach powinni na informatyce uczyć obsługi tegoż nowego systemu, a to z prostego powodu, już prawie wszędzie można zakupić komputer tylko i wyłącznie z tym właśnie systemem,

pozostaje pytanie czy są w ogóle nauczyciele, którzy umieją posługiwać się tym systemem Win 8

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Windows 8 - kto ma? jakie wasze wrażenia?

Niezbyt jestem zadowolona. Wiesza mi się i jakieś głupie komunikaty wyskakują typu pojawił się niebieski ekran.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

świetny system troche trzeba sie przyzwyczaić do braku "startu" lub zainstalowac dodatek. Uruchamia sie szybciej. Zainstaluj VMware Player-a i sam potestuj. Jak dla mnie system jest świetny

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

TEŻ MAM I NIE NARZEKAM

Gość_MIRKA
            Zgłoś
            Odpowiedz

System zorientowany na ekrany dotykowe i z klaturą i myszką nieco kuleje jeśli chodzi o ergonomię pracy. W październiku będzie wystawiona aktualizacja (nieformalnie już jest) cofająca go w rozwoju do niektórych mechanizmów z 7 i wcześniejszych wersji. Ogólnie bardzo stabilnie działa i oferuje szereg funkcjonalności personalizujących wszelkie możliwe obszary funkcjonowania użytkownika. Można powiedzieć, że pozwala (nie narzuca) stworzyć sobie taki kokon, w którym wszystko jest pod ręką na jedno dotknięcie ekranu. Serdecznie polecam do tabletów.

Gość_Wojtek_68
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Używam od roku czasu , ani razu sie nie zawiesił i działa tak szybko jak po instalacji POLECAM

Gość_s
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

czy chodzą tam programy pod XP? testował ktoś?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Win 8 to dwa światy jeden to tzw tile word czyli kafelki jedynym sposobem zainstalowania tam aplikacji jest sklep Microsoft store. Programy kafelkowe przechowują dane w swoich własnych folderach i właściwie nie trudno się do nich dostać. Ale jest prawie normalny explorer i wszystkie "normalne programy" używane do tej pory startują w explorerze czyli na normalnym pulpicie tyle że bez menu start. Istnieją programy, które pozwalają uruchamiać komputer bezpośrednio do pulpitu i przywracają menu start. Moim zdaniem próba stworzenia wspólnego środowiska dla tabletów i komputerów jest nieudana, na tabletach pracuje inny windows jest to Win8 RT i tylko programy kafelkowe mogą pracować zarówno na komputerze jak i na tabletach, a w win 8 na komputerze korzysta się głównie z explorera, którego w win8RT nie ma, a kafelki wydają się całkowicie zbędne. Co do programów z Win XP to nie powinno być problemów większość działa bez problemów, ale nie ma reguły trzeba sprawdzić każdy oddzielnie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

PS nie jest konieczne zakładanie konta Live ID to mit równie dobrze można korzystać z profilu lokalnego lub domenowego, który jest czasami niezbędny

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

a ja używam XP od 2 lat nie mam antywira i się nie zawiesił ani razu, uruchamia się w 30 sek. i jest szybki.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

chodzi tam total commander? :)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

dlaczego ma nie chodzić ? system plików jest ten sam czyli ntfs więc da TC da się uruchomić...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Hej ;) Ja uzywam Win 8 jakies 8 mies. do tej pory jedna reinstalacja tylko (bardziej wina dzieci niz systemu). Jesli system ma staly dostep do internetu i odpowiednio sie go skonfiguruje to jest niezwykle przyjazny dla uzytkownika. Jest bardzo stabilny, uruchamia sie tez szybko. Ja osobiscie mam zainstalowany dodatek, ktory zmienia menu start na to z 7. Dla mnie jest wygodniejsze ale to kwesta gustu. Ogolnie to jeden z najlepiej dzialajacych wynalazkow Microsoftu POLECAM.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Może to przypadek ale dziś po jakiejś aktualizacji(krytyczna),nie mogłem się połączyć z internetem musiałem przywracać system sprzed kilku dni.

Czlowiek
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe