Pewnie że ludzie głosują ale szwindle są w niektórych miejscach przydałaby się kontrola.
Z cząstkowych wyników wyborów podawanych przez PKW wynika, że w woj. świętokrzyskim Polskie Stronnictwo Ludowe zdobyło w 80 proc. obwodów 49,9 proc. poparcia. Wiceszef komisji wyborczej w Kielcach jest zdziwiony, że PKW przedstawiła takie dane. Zastanawia się, jakim cudem je zdobyła, skoro on nie przesłał jej jeszcze żadnego protokołu.
- Nie wiem, skąd te wyniki. My nie przesłaliśmy jeszcze żadnego protokołu - wyjaśnia "Rzeczpospolitej" wiceszef Wojewódzkiej Komisji Wyborczej w Kielcach Jan Mazur.
Mazur wyjaśnia, że komisja ma obecnie 12 z 14 potrzebnych protokołów.
- Czekamy jeszcze na powiat ziemski kielecki i Ostrowiec Świętokrzyski - tłumaczy "Rzeczpospolitej" Mazur i dodaje, że po ich otrzymaniu Komisja weźmie się do pracy. - Zajmie nam to około pięciu-sześciu godzin. Rano wszystko powinno być gotowe.
Źródło: Rzeczpospolita
chwila, chwila ja i wszyscy moi znajomi glosowaliśmy na Pana MURZYNA, dlatego, ze cenimy go jako gospodarza i człowieka , nigdy nie odmówi pomocy, zawsze doradzi nie zostawi ludzi w potrzebie. Każdego przyjmie i nie ucieka po korytarzu jak wasz były ostrowiecki prezydent i starosta. Próbowałeś się kiedys do nich dostac?
Z cząstkowych wyników wyborów podawanych przez PKW wynika, że w woj. świętokrzyskim Polskie Stronnictwo Ludowe zdobyło w 80 proc. obwodów 49,9 proc. poparcia. Wiceszef komisji wyborczej w Kielcach jest zdziwiony, że PKW przedstawiła takie dane. Zastanawia się, jakim cudem je zdobyła, skoro on nie przesłał jej jeszcze żadnego protokołu.
- Nie wiem, skąd te wyniki. My nie przesłaliśmy jeszcze żadnego protokołu - wyjaśnia "Rzeczpospolitej" wiceszef Wojewódzkiej Komisji Wyborczej w Kielcach Jan Mazur.
Mazur wyjaśnia, że komisja ma obecnie 12 z 14 potrzebnych protokołów.
- Czekamy jeszcze na powiat ziemski kielecki i Ostrowiec Świętokrzyski - tłumaczy "Rzeczpospolitej" Mazur i dodaje, że po ich otrzymaniu Komisja weźmie się do pracy. - Zajmie nam to około pięciu-sześciu godzin. Rano wszystko powinno być gotowe.
Źródło: Rzeczpospolita
człowieku, co jeszcze musi się stać żebyś przejżał na oczy?! kabaret z liczeniem głosów, wyniki ogłaszane choć ludzie z komisji lokalnych nic nie przesłali a ty twierdzisz, że cudu nie było????
Wielkie zmiany po wyborach w Radach. Rządziła PO z PSL, a teraz rządzić będzie PSL z PO. Brawo wyborcy, nareszcie zrozumieliście, że czas na zmiany. "Praca dla każdego" (w rolnictwie ).
dziś w radio mówili że 47% ma PSL w świętokrzyskim ...
Jeżeli sfałszowano wyniki wyborów i wygrał PIS,to rodzi się pytanie-kto je sfałszował?
to tak jak PIS owcy wydali na podróze
Bredzisz.
Szanowny panie 11:23,byłem mężem zaufania, więc wiem jak liczono głosy,które uznawano za ważne i nieważne. Puste karty stanowiły 3-5% nieważnych głosów ponad 90% nie ważnych głosów stanowiły głosy oddane na 2 lub więcej komitety.
Komisja zaliczała także głosy oddane na wielu kandydatów z jednego komitetu wyborczego,gdy nie było skreślien na karcie książeczce na inne komitety,mało tego nie informowano wyborców o popełnionych ,błędach które zauważli członkowie komisji ,jaka była przeszkoda z 9-osobowej komisji wyznaczyć osobę odpowiedzialną za informacje o sposobie głosowania. Gdy wyborca zwracał się o wytłumaczenie sposobu głosowania na kartach książeczkach do mężów zaufania . To była ostra reakcja komisji ,dlaczego mężowie zaufania informują o sposobie głosowania. Szlag trafiał człowieka ,jak widział człowieka ,który oddawał na karcie książęce nieważny głos a szanowna komisja się tylko i uśmiechała.
Zastanawia mnie fakt podziału pracy komisji jedna grupa do południa druga po południu a doliczenia wieczorem razem 8-osób a miało być 9.
Problem jest że głosów nieważnych było za dużo,, to te 30% nieważnych głosów nie ma prawa twierdzić ,że sfałszowano wybory. To co oni to frajerzy ,nieumiejący czytać ze zrozumieniem.......
To nikt nie będzie się o nich upominał aby wybory dla nich były przejrzyte ,jasne właśnie dla tej grupy,społecznej. Kiedyś przeprowadzaliście ancje "Zabierz Babci Dowód" a dziś.......
Już jest w parlamencie partia która kwestionuje głosy lumpa a profesora. To według Ciebie taka ma być demokracja dla wybranych chcących utrzymać koryto. !!!!
Takie numery albo jeszcze większe są w sejmie na porządku dziennym, jeszcze sie o tym przekonasz. A Ty zap..... na te ich nibyPrzejazdy