hahahahahah bo padnę. słuchasz siebie. nie byłeś nie widzałeś, g.... wiesz. heh co za ludzie
Bardzo znane zespoły? Myślę, że nie było by problemu wymienić mnóstwo zespołów i solistów grających muzykę, której w ogóle nie słuchasz ale słyszałaś chociaż o nich. Nie mów więc, że jakieś jelonki, toobsy, gales'y to tacy wielcy artyści, że każdy ich zna. Może w twoich kręgach są znani bo jeśli chodzi o całą scenę muzyczną to są to chyba jacyś artyści niszowi...
Haha, no śmieszny jesteś. Oczekujesz, że na festiwal rockowo-bluesowy zaprosi się takie 'sławy' jak Doda czy inne Mandaryny? A może Feel czy Enej? No to z pewnością by ściągnęło niesamowitą publikę... Kto nie chciał, ten nie musiał przychodzić. Ludzie przyszli i było ich dość sporo (mówię tu głównie o koncercie Jelonka, bo szczerze to właśnie on był gwiazdą tegorocznego Wielkiego Ognia, z racji tego ile lat już jest muzykiem, no i przez to z racji tego, że jest znany polskiej publiczności - no chyba że ktoś ogląda vivę i słucha radia zet i ma przez to taką wiedzę o polskiej muzyce...) a The Eric Gales może nie jest i popularnym zespołem, ale myślę że to była dobra propozycja dla fanów bluesa, każdy mógł się zainteresować, wygooglować sobie i dowiedzieć się czy warto iść i ich posłuchać czy nie. Więc trochę mniej ignorancji, trochę więcej otwartości, trochę rozumu i selekcjonowania sobie oraz organizowania czasu i nawet w ostrowcu można dobrze spędzić wieczór, choćby na takim koncercie. Jak się debilu nie chcesz męczyć, to nie przychodź na takie koncerty. Proste. Idź zalej michę w jakiejś dyskotece i myślę, że będziesz miał rozrywkę na swoim poziomie, mózgotrzepie... Skoro przychodzą na Wielki Ogień ludzie, to chyba jednak jest komu go organizować, a ja spotkałam i w tym roku i rok wcześniej ludzi, którzy właśnie dla Wielkiego Ognia przyjeżdżali tutaj z innych miast. Ignorant, typowy polaczek-malkontent... Żałosne.
A koncerty konkursowe i cała idea tego konkursu to coś bardzo fajnego, bo daje się szansę wielu zdolnym ludziom, także tym bardziej cieszy mnie fakt, że Wielki Ogień jest organizowany w Ostrowcu. :>
@ES - Gales to nie jest muzyka łatwa i przyjemna, miło było jednak posłuchać prawdziwego wirtuoza gitary. Jelonek dał rewelacyjny koncert, świetnie trzymał kontakt z publicznością, muszla była pełna doskonale bawiących się ludzi.
Pozostała część (czyli występy wykonawców biorących udział w konkursie) może nie porywała, ale taka już jest natura konkursu dającego szansę na zaistnienie młodym i zaczynającym karierę wykonawcom. The Toobs, zwycięzcy ubiegłorocznego festiwalu udowodnili swoim występem, że festiwal spełnia swoją rolę promocji nowych talentów.
Nie rozumiem, o co ci chodzi?
Gdyby w Ostrowcu kiedyś ktoś zorganizowałby koncert Shazzy i Boys'ów to z pewnością bym nie poszedł, bo to zupełnie nie odpowiadający mi zestaw wykonawców. Ale nie biadoliłbym na forum, że skandal, że co się stało, dramat i tragedia. Mam bowiem szacunek dla innych ludzi i ich gustów, nawet jeśli ich nie podzielam.
Czego i tobie życzę.
Mistrzuniu nie byłeś, ale wiesz że była lipa? Brak słów na takich krytyków noname. Weź lepiej słownik ortograficzny i wlej sobie do mÓzgu trochę więcej wiedzy i rozumu.
Jak by co (dla tych co nie byli albo i byli) wstawilem wystep SDL (najlepiej wlaczyc jakosc full HD) mozna zobaczyc na moim kanale http://youtu.be/Mf-peZiqJSA
Jutro wstawie wystep Polska B i pozniej kolejne wystepy (w tym na koncu chyba najlepszy z Jelonkiem). Zapraszam do ogladania.
Tyle piszecie że aż się mi czytać nie chce
I z tego powodu bez komentarza
A my przejechaliśmy specjalnie 100 km, żeby być na festiwalu i ani trochę nie żałujemy! Pozdrawiamy Ostrowiec i liczymy, że w przyszłym roku będzie u Was równie dobry festiwal!
Dla jasności, sam się wychowałem ponad 20 lat temu na muzyce rockowej, grunge i metal. Czasy Metaliki, Iron Maiden, Dream Theater, Judas Priest itd, o polskim rocku nie wspomnę.
Fakt, może mnie poniosło, bo to w końcu Wielki Ogień, nie mam pretensji, macie racje. To impreza klimatyczna, repertuar dobrze dobrany.
Mi chodzi o to, że Ostrowiec nie potrafi zorganizować imprez dla przeciętnego obywatela. Przeważnie są to wyczyny jakiś niszowych rockowych kapel, o których niewiele słyszało. Muzyka nędzna, mózgotrzepna, bez przekazu i wartości.
A ludzie chcieliby wyjść z dziećmi, pobawić się, miło spędzić czas. Sam chętnie bym poszedł na koncert kogoś znanego. Może niekoniecznie rock, alternatywa.
Nie każdy to lubi, a na pewno nie większość.
co sie dziwic ze narzekaja na takie imprezy skoro 80% mieszkancow to okoliczna wiocha
A tak wygladal wystep zepolu Polska B (zwyciezcy) na niedzielnym Wielkim Ogniu
http://youtu.be/MsafsH04o28
Najlepiej ogladac w full HD
Gościu jeśli nie słyszaleś o Jelonku, czy nie znasz hendrixa, ktorego super grał Gales, to wybierz się na ościenne disko polo i nie zawracaj d..py, ludziom , którzy troszkę muzy słuchali w swoim życi! Notabene dobrze, że cię tu nie było!!!
Kolejna czesc 3 z wystepem NoName (w jakosc full HD)
http://youtu.be/iU1hJIliyFs
Jutro nastepna czesc z Jelonkiem
Dla wszystkich malkontentow... i tych co byli i im sie podobalo, mozna juz obejrzec 1 czesc z super wystepu Jelonka w Ostrowcu http://youtu.be/SEfhWWqgUmw w jakosci full HD, jutro czesc 2
No i kolejna 2 i ostatnia czesc w full HD z wystepem Jelonka wstawiona
http://youtu.be/Q7FnXKn7vHs
Pozdro "scianke ostrowianke" ;)
to ogladnij sobie filmy wolfa (kilka postow powyrzej) z tego koncertu z Jelonkiem to bedziesz wiedzial czego zalowac