Ostrzegano, że wysylają : http://di.com.pl/news/51732,0,Jest_sledztwo_w_sprawie_Lex_Superior_i_pytania_o_zwiazki_antypiratow_z_Pobieraczkiem.html
kara za oglądanie filmów przez neta?
czyli jak zaplacisz 750 jakiejs firmie krzak, to dobrowolnie naprawisz szkodę? ciekawe czy ktoś da się nabrać.
wYRZUCAJCIE DO KOSZA TE WEWANIA
olej ich nie plac pobieranie jest dozwolone,udostepnianie podlega karze
Uwaga znowu rozsylaja te wezwania w ostrowcu ,nie odbierac poleconych z firmy lex superior
własnie o tym pisałam w innym wątku.Mnie też dotyczy.Proszę im odpisac listem poleconym i udać się do naszej prokuratury,koniecznie!J aporuszyłam niebo i ziemię,dzwoniłam do gdańskiej prokuratury,do kmp w Olsztynie,zajmującą sie tą niby kancelarią.Mogą wysyłać następne wezwania,straszyć was,mają wszystkie wasze dane,łącznie z nr dowodu i nr konta.Podłączają wybranych losowo internautów do sieci BitTorrent.
proszę powiedzieć co pani pisała w piśmie i jak do sprawy podchodzi nasza prokuratura
jak nie macie legalnego windowsa to lezycie
Radzę wszystkie te wezwania wrzucać do kosza.
W swoich pismach powołują się na postępowanie, które zostało umorzone.
A ponieważ zgłosili przestępstwo, to mieli dostęp do danych wszystkich osób, które wchodziły na ich stronę internetową. Na pewno znajdą się tacy którzy zapłacą ( w obawie np. przed współmałżonkami ...) , ale nie wolno ulegać takim szantażystom.
żeby zająć konto musieliby mieć wyrok sądu i nakaz komorniczy a jak na razie nic takiego nie mają , wezwania są z kancelarii "prawa" a nie kancelarii prawnej i nie maja żadnej sygnatury sprawy sądowej ,więc to jest lipa
Teraz to nie rozsylaja, a dzialaja przez policje, najpierw przesluchuja jako swiadka, potem jako podejrzanego i na koniec przyjdzie dopiero pismo. Ciekawe tylko czy to ta sama kancelaria, czy inna. W O-cu obecnie przesluchuja za udostepnianie filmu Wkreceni, podobno dluga lista do przesluchania.
Nasza prokuratura i policja delikatnie mówiąc wypina się na sprawę.Policjant z Olsztyna poinformował mnie,że pomimo umorzenia sledztwa w sprawie powinnam wysłać polecony do tej dranskiej spółki,że nigdy nie uprawiałam takiego procederu.Nr telefonu do Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie macie w internecie.Ja rozmawiałam z b.miłym i kompetentnym policjantem,przeciwieństwe naszych.Dzwoniłam równiez do Pani prokurator z 6 wydziału do spraw zwalczania przęstępczości gospodarczej w Gdańsku,która prowadzi sprawę zbiorową przeciwko tej przestępczej organizacji.Otrzymałam od niej wiadomość,że tą sprawą powinna się zająć nasza policja i prokuratura,a potem powinni powiadomić prokuraturę okręgową w Gdańsku.Obiecała zadzwonić do naszej prokuratury,aby przypomnieć ostrowieckim organom ścigania o ich kompetencjach.