Kto ma w tym roku jaka data, gdzie itp.
9.08. w Wichrowych
20.07w Wenus
2.08 Magnat Jacentów
14.06 Święokrzyski Dwór
Kiedy się skończy ta wiejska tendencja....
z miłości. JEst takie coś. Wiejska tendencja ? Noo nie wiem kto uczył Cię języka polskiego, ale jeżeli uczył jak uczył to nie dziwię się, że masz w nosie to coś co nazywasz "wiejską tendencją".
Prawda jest taka, że honor nobliwość szacunek i dostojność czynów ludzkich, aktów wszelkiej działalności , w tym i aktów małżeńskich (bo czemuż by nie) upada skonfrontowana z płytkim egocentryzmem, bezwysiłkowym stylem popularyzującym wszystko co najprostsze najłatwiejsze i najwygodniejsze. Z tym, że gdzie taki regres mentalno-kulturowy i obyczajowy zaprowadzi ludzką rasę ?
Przecież obecnie jest tak, że jakby przez tydzień nie było elektryczności i sieci to ludzie w tzw. obszarze cywilizowanego świata leżą i nie wiedzą nic, nie potrafią niczego, klapa.
Odezwali się zazdrośnicy. Małżeństwo to dla mnie święta rzecz. Może niektórym odpowiada takie życie na kartę rowerową, mnie nie.
Wesela są dla wieśniaków :) najważniejsze to pokazać się, zasmuce was, polowa rodziny powie ze było za malo, za słone, orkiestra nie ta a i sukienka panny młodej brzydka. Powodzenia.
Gosciu z Dzis , 20;10- Przeciez Ostrowiec to wielka wieś , więc o co Ci kaman? Dziwie sie ze i tą tradycję chciałbys wyplenic. Jezeli kogos stac na zrobienie wesela to co Tobie do tego? Ja tam mojej córce wyprawiam.
Lepiej daj córce na podróż życia, a nie na kaca wujka Zdzicha i nakiełbaszenie sfochanej ciotki Zośki.
Jakie najmodniejsze lokale w tym sezonie?
Nie każdy ma ochotę na wiekie podróże. Ja nie , pomimo że mogę sobie pozwolić raz w roku wyjechać na wakacje nad ciepłe morze.
Goebbels, bardzo egoistyczne myślenie. Musisz być bardzo zgorzkniałym człowiekiem. Każdy robi to, co uważa za słuszne a innym nic do tego. Ktoś woli podróż, a ktoś inny wesele, nie ma w tym nic złego. Temat dotyczy wesel.
Czy daje ktorys lokal pokoj dla mlodej pary na tzw. Noc poslubną?