Forumowicze doradźcie gdzie można zabrać na niedrogi weekend męża żeby spędzić we dwójkę czas??Może gdzieś ktoś był to poleci godne i niedrogie miejsce?? Lokalizacja do 100km od Ostrowca.
Kazimierz Dolny, tylko żeby pogoda dopisała
Wiatrakowo koło Kazimierza Dolnego. Bardzo fajna lokalizacja na każdą pogodę. Nawet siedzenie w głównym budynku na tarasie czy wewnątrz sprawia przyjemność.
Bardzo specyficzna otwartość na gości i duża ufność wobec gości.
Poza tym długim wąwozem można w niespełna pół godziny na piechotkę dotrzeć do samego Kazimierza.
Polecam
A co w tym Wiatrakowie jest? Bo piszesz ze siedzenie w głównym budynku na tarasie.... jakąś restauracja tam się znajduje czy cos innego?
To zależy co chcecie robić, spędzać czas aktywnie czy ładować baterie poprzez leniuchowanie. Kilka propozycji:
- fajna agroturystyka w Górach Świętokrzyskich, z przytulnym wnętrzem, jakąś atrakcją na miejscu np. sauną i dobrym jedzonkiem; bliskość szlaków daje możliwość wyjścia w teren jak pogoda będzie ok, a poza tym można dobrze wypocząć w przyjemnych warunkach; przykładowo Zacisze pod Gołyską we Wzdole Parcelach;
- winnica z noclegiem i oczywiście degustacją win, ale też opowieściami o winie w wykonaniu właścicieli; przykładowo Winnica Sandomierska w Górach Wysokich;
- zwiedzanie miasta z jego licznymi zakamarkami i klimatycznymi sklepikami, knajpkami, ale też trasami terenowymi w najbliższej okolicy; przykładowo Sandomierz;
- pluskanie się w leczniczych basenach termalnych, oczyszczanie w saunach; przykładowo Baseny Mineralne w Solcu-Zdroju.
Udanego wypoczynku!!!
Sandomierz. Mozna zwiedzac samo miasta jak i okolice. Ale domyslam sie, ze nie na tym wam zalezy. Kazimierz odradzam w weekend, bo cie warszawka przytlamsi.
Chcemy głównie spędzić czas we dwójkę, jakaś kolacja, masaże czy spa.
Hotel Senator Starachowice super spa, pokoje i jedzonko extra. Blisko i naprawdę fajnie co masz wydać na drogę wydasz na zabiegi spa.
Może Busko Zdrój popatrz oferty. Nie daleko i jest w czym wybierać.
To Pensjonat Kazimierski w Kazimierzu Dolnym będzie w sam raz. Byłam. Polecam
A może ktoś napisać orientacyjnie ile trzeba zarezerwować pieniążków na taki weekend gdzieś w okolicy?
w Kazimierskim na 2 osoby weekend to około 1000 zł.
I znowu zależy co i gdzie się chce robić. Orientacyjnie: 1 nocleg ze śniadaniem (100-200zł), 2-dniowe wyżywienie (80-150zł), paliwo (30-60zł), atrakcje (0-infinity zł). Ważna sprawa - taki weekend jest po to, żeby mieć i sprawić trochę frajdy.
Nałęczowski Dwór często mają ofertę na Traveliscie,cena około 450 zł za weekend dla dwóch osób ,w tym pełne wyżywienie i trzy zabiegi spa.
polecam Jurę Krakowsko-Częstochowską, trochę dalej, ale i hotele, spa i piękne okoliczności przyrody - piękne skałki, zamki, zależy co kto lubi :)
A mnie interesują propozycję niedrogiego weekendu dla rodziców z dziećmi w wieku przedszkolnym w okolicach do 130km od Ostrowca. ktoś z forumowiczów może coś polecić???
To ja podbijam temat. Chciałbym zrobić żonie niespodziankę i zabrać ją gdzieś na weekend z okazji rocznicy ślubu.Nie interesują mnie propozycje ze zwiedzaniem zabytków.Proszę podajcie mi propozycje miejsc w którym będę mógł zabrać żonkę na kolację, będzie basen, jacuzzi czy masaże wybranych części ciała.Mogę na ten wyjazd wydać do 500zł.