Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wędkarstwo

Ilość postów: 45 | Odsłon: 7607 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                  • Odp.: WĘDKARSTWO

dziękujemy za wyczerpującą odpowiedż :)

sylwia29
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

pogoda jak na razie nie sprzyja połowom..

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Na brody warto się wybrać, tylko leszcze trochę denerwują, namnożyło się tego pieroństwa.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

polecam staw na Bielinach u pana wykroty 20 złotych za łowienie i można 2 karpie zabrać, ryby dopuszczane regularnie, karpie do 5 kg kilka Tołpyg, kilka dni temu widziałem złowione Karasie złociste po około 0.7 kg , ( podobno zostało kilka Karpi ze starych czasów, czyli jakieś 10 kg ) w tamtym roku został złapany Karaś srebrzysty czyli popularny " japoniec" 56cm.

Minusem są sumiki karłowate - biorą na wszystko co się do wody wrzuci.

Ryby które złapałem tam to:

Płoć

Leszcz - 52 cm

Lin - 32 cm

Szczupak - 55 cm

Karp - 43 cm

Ponadto widziałem złapane ładne Jzie po 50 cm na chlebek przez pana z rowerem, znawcy wiedzą który to :P

Nad wodą porządek wystawione worki na śmieci

Polecam

p.s. można się dogadać z właścicielem i łowić w nocy aczkolwiek ciężko

4move
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

gdzie sie płaci za lowienie na starej hucie w tym prywatym stawie ? 20 zl/wedka na dzien ? jakie są oplaty za rybe ?

Gość_Kuba
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Prawdziwe wedkowanie jest na rzece ,takie na stawie chodowlanym jest do bani,juz lepiej sobie w sklepie rybe kupić

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

popieram, na takie stawy jezdza ludzie bez jakichkolwiek umiejetnosci wedkarskich, a potem wsrod znajomych pokazuja zdjecia z wypraw na "ryby" i wielkie chwalenie...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

He he he gościu z 18:27 jeśli tak twierdzisz że nie mamy żadnych umiejętności to cwaniaku spróbuj wyciągnąć 11 kilogramowego karpia na żyłce 0.14 bez sprawnego hamulca w kołowrotku. Poza tym na takich stawach jadąc więm że złapie jakąś rybę chodź jej nie zabieram ze sobą ( zasada złap i wypuść ) Zresztą są zwolennicy i łowienia na rzekach i na prywatnych stawach i nie tylko są to amatorzy. Więc zawodowcu nie wypisuj że ktoś nie ma umiejętności. A po drugie jadąc 2 lub 3 razy w roku na ryby nie opłaca się opłacania karty i wydając tyle sam kasy co na wyjazdy na stawy komercyjne.

Gość_zarazek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 26

Odp.: WĘDKARSTWO

Weźcie pod uwagę to że ludzie pracują( od poniedziałku do piątku praktycznie po 10 h, w sobotę troszkę krócej), ja nie mam czasu jechać na ryby w niedzielę którą chcę spędzić z moim dzieckiem a krótki wypad w sobotę po pracy nad rzekę jest nieopłacalny

4move
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak się skontaktować z właścicielem stawu na Bielinach? Po prostu przychodzisz z wędka nad staw i tam płacisz, czy trzeba umawiać się telefonicznie?

Gość_PM
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 48

Masz może do niego numer tel jak tak to bym prosił o podanie 534858001

Gość_Michal
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Zarazek chyba nie jesteś w temacie. Dzisiaj tam byłem i kilka osób złowiło na Denkowie po kilka karpi. Mam zdjęcia jak będziesz chciał.

Kilka dni temu zabrało facetowi wędkę. Dzisiaj mało brakło bo krzyknąłem.

Trafiły się karpie i japońce. I miały sporo ponad twoje niby wymiary. Wszystkie ponad kilo, a ten kupiony 2, 16 kg. Musisz jeszcze popracować nad techniką.

Tydzień temu został złowiony węgorz. Biorą też ryby, których nie da się wyjąć.

Na wszystko mam zdjęcia. Zatkało ruskie kakao?

Daj maila to ci prześlę kilkadzisiąt zdjęć z rybami z tego zbiornika. Nie robię tym niewymiarowym :-)

Gość_wędkarz
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Odp.: Wędkarstwo

Ja tam łowie na Kamiennej, ostatnio niezłe (jak na nasze warunki) okonie podchodzą takie 20-28 cm.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Wędkarstwo

czekamy na szczupaki:)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Odp.: Wędkarstwo

znam miejsce na Kamiennej co sie Bolenie osiedliły, takie 68cm i 63cm byly zlowione, kilka mniejszych, pewnie jeszcze sa, szukajcie a znajdziecie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę