Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

Ilość postów: 9 | Odsłon: 4406 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia”.
  • Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

Witam!

Wczoraj na Radwana około godz 13 po sklepem lewiatan. Zauważyłam starszego faceta około 70 lat z wózkiem i z około 2 letnim chłopcem. Gość wyraźnie sobie nie radził z dzieckiem. Sytuacja go przerosła. Chłopiec biegał, płakał. Ten zdesperowany staruszek w końcu pobił tego chłopca. Dołączyła do nich pani gdzieś po 60 również z dziewczynką w wózku. Ale pomóc nie umiała wręcz szkodziła. Dziecko w jej wózku było z kolei przerażone sytuacją z dziadkiem i chłopcem. Masakra. Zrobiło się tyle gwaru. Ja nie wiem, gdzie ten chłopczyk miał rodziców, że takiego nieodpowiedzialnego faceta zostawili z dzieckiem. Nie wiedziałam zupełnie jak zareagować czy nie reagować. Gdyż nie jestem na tyle ,,pozycyjną'' osobą żeby owy staruszek zwrócił uwagę na to co mam mu do powiedzenia.

Wnioskuję: Mówi, się, że młodzież jest zła. A jaka ma być? Jak przykład idzie z góry. Każde uderzenie dziecka to przemoc. I uczenie przemoc. Każdy kto bije dzieci najwidoczniej sam ma problemy ze sobą. I musi sobie udowodnić, że jest ważniejszy. I dziecku w psychice to zostaje. Wpaja sobie, że przemocą wiele załatwi, każdego do pionu postawi i przyjdzie czas, że to dziecko odda, bo sami go tego nauczyliśmy, kto bije ma władzę.

Owszem, że dziecko ma znać reguły. Co wolno czego nie. Ale to od małego jak jeszcze nie chodzi nie mówi trzeba nad tym pracować, tłumaczyć, wpajać reguły. Są książki wspomagające wychowanie dzieci. Przemoc niczego nie zmienia. Bo potem starsi się skarżą że młodzież zła że agresywna, jaką miarką dają taką oddają.

Gość_Obserwatorka
    Zgłoś
    • Odp.: Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

Co masz na myśli mówiąc pobił? Dał mu klapsa w tyłek czy co? pytam z ciekawości. Sama mam małe dziecko.

Gość_Ilona
      Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12
      Treść posta dostępna jest dla zalogowanych użytkowników.
      Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. W poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
      • w poście nawołuje się, zachęca lub sugeruje użycie przemocy wobec ludzi lub zwierząt; na tym Forum nie wolno w jakikolwiek sposób nawoływać do przemocy; dotyczy także wymierzania klapsa i policzka; nie dotyczy zwalczania szkodników, uboju zwierząt hodowlanych i łowiectwa; nie dotyczy kary śmierci, eutanazji, in-vitro itp..
      Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Odp.: Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

hmm,, tak sobie myslę...

dlaczego dziadek nie mógł dać klapsa swojemu wnukowi, a to samo dziecko za 15-20 lat może zostać skopane, spryskane gazem łzawiązym, skute kajdankami, zamknięte na 48h bez wyroku itd, itp... - i to wszystko w świetle prawa.

czy te dwie sytuacje różnią się ?

przecież tu i tu mamy do czynienia z takim samym człowiekiem.

Człowiekiem, którego zachowanie komuś się nie spodobało.

Jest tylko drobna różnica.

W drugim przypadku to tzw. PAŃSTWO zarezerwowało dla siebie możliwość stosowania przemocy wobec innych...

zresztą dosyć dobitnie wyłuszczył to aktualny minister: "Monopol na przemoc ma państwo"

ale zaraz, zaraz, jakie państwo... przecież sami na nich głosowaliśmy....

chyba Orwell o sobie przypomina....

no, a teraz zapraszam pożytecznych idiotów do hejtowania...

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajdują się 3 nadużcia opisane w Zasadach Forum:
      • w poście zastosowano krytykanctwo wobec osoby, firmy, produktu lub usługi (krytyka dla krytyki, negatywna krytyka bez podania argumentów, wytykanie pomyłek i braków); na tym Forum krytykę powiązaną z negatywną oceną należy popierać argumentami, np. negatywnie oceniona jakość wykonania usługi lub produktu musi być poparta faktami, danymi, uzasadnieniem itp.; nie należy upominać za drobne pomyłki w pisowni, ponieważ Forumowicze nie mają możliwości edycji napisanych przez siebie postów i ewentualnego poprawienia błędów;
      • w poście skierowano w kogoś jakąkolwiek agresję lub namawia się do takiego zachowania (m.in.: nękanie, wyśmiewanie się, kpina, groźba, zastraszanie, szykanowanie, wyzywanie, poniżanie, negatywne porównanie); na tym Forum nie ma ani akceptacji, ani tolerancji dla takich zachowań;
      • w poście prowokuje się wywołanie sprzeczki lub innej negatywnej reakcji Forumowicza; na tym Forum nie wolno prowokować w taki sposób.
      Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
      Gość_obywatel
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Odp.: Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

Racjonalistko popieram Twój tok rozumowania i pojmowania współczesnych tematów , natomiast Obserwatorka ma jeszcze dużo rzeczy przed sobą i zapewne za x lat też będzie normalnie pojmowała ..co piszczy w trawie.Nie zawsze teoria idzie w parze z praktyką.

Gość_ariel
    Zgłoś
    • Odp.: Wczoraj godz. 13:00 pod Lewiatanem na Radwana: bezradny dziadek z małym dzieckiem… Tragedia

Śmieszy mnie mówienie o osobie 70-letniej staruszek

Gość
      Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

Koleś zupełnie mnie nie znasz. Nie wiesz ile mam lat. Ale powiem Ci coś takiego, nie ja założyłam tego wątku ale bardzo czynnie w nim uczestniczę i zachowanie tego starucha było patologiczne. Co do reszty, co wy powariowaliście z tą telewizją i z tym przykładem z filmów. Po prostu każdy jest inny. Każdy jest indywidualistą ja mam koleżanki małolaty które już są mamusiami i uważam to za skrajną głupotę i brak wyobraźni bo co taka małolata może dziecku zaoferować. To samo co może zaoferować 11 dziecku rodzina wielodzietna wielkie # i prze-ne życie. Ot wszystko. Ja wiem do czego służy antykoncepcja. Po za tym na marginesie nie mam na razie chłopaka i nie zamierzam się z gówniarzami umawiać przyjdzie czas i pora. Studia, kariera a miłość, dzieci to kiedyś kiedyś... Wiem, że większość małolatów jest jaka jest. Ale ja się z takimi panienkami też nie koleguję. Mam starsze towarzystwo i się szanuję. Wolę liczyć zyski niż to czy starczy mi od czwartego do czwartego. A taki chłopak w dresach, dziewczyna w mini i ,,chodzenie z kimś'' dla szpanu, to dla mnie ostatnie gówniarstwo.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście użyto wulgaryzmu, podczas gdy można było użyć innego słowa (dotyczy to także wykropkowanych oraz w inny sposób ukrytych wulgaryzmów); wulgaryzmy są zabronione na tym Forum.
    Gość

Gościu 15:24 najlepszym, co można zaoferować dziecku to miłość i czas. Żadne pieniądze ani dobra materialne tego nie zastąpią. Zapamiętaj to sobie raz na zawsze.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
      • post jest odpowiedzią na post wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum lub post jest jednym z postów wątku, w którym post rozpoczynający jest wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum; ignoruj posty, które są wyraźnie sprzeczne z Zasadami Forum.
      Gość
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 42

Lepiej żebyś dzieci nie miała w ogóle z takim podejściem do życia gościu 15:24.

• post jest odpowiedzią na post wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum lub post jest jednym z postów wątku, w którym post rozpoczynający jest wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum; ignoruj posty, które są wyraźnie sprzeczne z Zasadami Forum.
      Gość
W tym wątku znajdują się 9 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę