JEchal ktos PKS do Warszawy tym o 5:40 i o ktorej byliscie juz w Warszawie ? Bardzo mi jest ta informacja potrzebna .
lepiej jechać busem o 6:10 z dworca PKS i jesteś szybciej niź ten PKS. Ten o 5:40 planowo na zachodnim powinien być na 9, ale z Jankami i Raszynem nic nie wiadomo. O tej porze jest duuuuuży korek
ja musze byc w centrum warszawy o 10 wiec juz sam nie wiem czym jechac .
busem. PKS zajeżdza do Radomia, Białobrzeg i Grójca, a bus pruje prostio do Warszawy i zatrzymuje się pod Pałacem Kultury, a PKS na zachodnim i stamtąd też musisz się do centrum dostać.
Szkoda, że musisz być na 10, bo najlepiej do Warszawy jechać pociągiem :)
Ja jeżdżę tym busem o 6:10 i do Warszawy wjeżdżam około godziny 9 a 9:30 zależy od korków. Bus jeździ objazdami w Raszynie i dzięki temu jestem jakieś 20 minut do przodu. Polecam zdecydowanie busa.
Przez Falenty jeździ lub koło kościoła w Raszynie skręca:)
a na bus przysluguja ulgi na osob niepelnosprawnych ? I mam jeszcze jedno pytanie czy bus jedzie przez Bitwy Warszawskiej ?
Na bus są studenckie i dla emeryta zniżki, a niepełnosprawnego nie wiem. Zadzwoń pod ten numer powyżej. Trzeba miejsca rezerwować. BUS zatrzyma się na skrzyżowaniu Banacha/Bitwy Warszawskiej/Grójecka - na przystanku za Halą Banacha , ale poproś o to kierowcę. Grójecką jedzie potem do Centrum - nie skręca w kierunku zachodniego tylko jedzie cały czas prosto.
ja byłem w W-wie kursem 5.40 i też musiałem być na 10 na Marszałkowskiej. Zdążyłem ,ale korek w Jankach był na szczęście słaby
w Raszynie jest zwężona droga. Lepiej nie ryzykować. Jak jest szansa dostania się szybciej to czemu nie skorzystać. Można też poszukać ogłoszeń w necie , bo może ktoś jedzie akurat wtedy swoim samochodem i moze zabrać.
Z zachodniego co chwila są autobusy do Centrum. Zwłaszcza linie 158 i 517
5.40 z ostrowca okoła 9.30 byłam w warszawie na zachodnim
Może i są co trochę ale w korkach stoją potem :/