"Ja osobiście Wam już mówię ,że nie popusze jak w 1995 roku,gdy podobna sprawa została zakwalifikowana do Trybunału w Strasburgu."
I jaki był werdykt? Mineło już 9 lat. Na pewno było rozstrzygnięcie.
W gazetach pisali, że Rada ma przeprowadzić audyt w Spółdzielni. Znaczy ma zlecić przeprowadzenie audytu. Ja teraz apeluję: Szanowni Członkowie Rady, jeżeli audyt wykaże nieprawidłowości, że źle spółdzielnia była zarządzana, to rządźcie dalej i jak najdłużej. Jednakże, jeśli się okaże, że audyt nie wskazał na nieprawidłowości, to: 1. Rada powinna koszt audytu pokryć z własnej kieszeni, 2. Rada powinna przywrócić Zarząd, 3. Członkowie Rady powinni zrezygnować z członkostwa, ponieważ podejrzenia o nieprawidłowościach były bezzasadne. Mam nadzieję, że postąpicie uczciwie i honorowo, w przeciwnym wypadku nie macie co liczyć na dalsze poparcie mieszkańców.
Aby żądać postępowania honorowego od innych podpisz swoją wypowiedź nazwiskiem i imieniem. A co do mieszkańców to już się wypowiedzieli a Ty pisz we własnym imieniu tchórzu.
07:20 najpierw Ty się podpisz imieniem i nazwiskiem, a dopiero potem wymagaj tego od innych.
Wypowiedziała się grupa mieszkańców, nie wszyscy mieszkańcy. Nie ma co cwaniakować, bo karta może się szybko odwrócić, zwłaszcza dal tych, co są siebie tacy pewni. Jak to się mówi: pańska łaska na pstrym koniu jeździ. Może trochę pokory i skromności by się przydało i konkretnych działań, pożytecznych i pozytywnie odczuwalnych przez mieszkańców.
popieram
Tak jest !! Ja również nie odczuwam pozytywnych działań. Przecież to najwyższy czas. Tak długo funkcjonuje już nowa Rada, a czynsze po staremu??
Woda się nie bilansuje, Zarząd chodzi do roboty, zaliczki na C C Wu i C C O dalej biorą, umowy nie wypowiedziane, przecież to można w dwa dni załatwić, no co jest grane ? Opamiętajcie się. :-)
Podpisz się chłopie pod swym wpisem explicite, jak dawniej – przed wyborami, by administrator Forum nie musiał robić tego za Ciebie.
Gorilla.
Aby żądać postępowania honorowego od kogoś to najpierw ta osoba musi mieć ten honor. Pomawianie i zatajanie swojej przeszłości o honorze nie świadczy.
No właśnie :-) Czekamy na wyjaśnienie
Widzicie jak to jest z tym honorem...
Admin, włącz zablokowane posty.
Co dalej ze spółdzielnią, ktoś wie?
chyba nikt nic nie wie Aga.
Podział spółdzielni na wspólnoty mieszkaniowe
Chyba tak byloby najlepiej do 17;20.
Jeśli masz szczęście mieszkać w odnowionym bloku bez zaległości czynszowych. Co mają powiedzieć ci, których blok ma kolosalne zadłużenie i nadal straszy swym wyglądem.
Ci od zadłużeń już się wypowiedzieli, wybrali taką RN że teraz cała SM będzie zapóźniona z opłatami i zadłużona. Gaz czy długi, wszystkim po równo!