Woda, gaz, ciepło, śmiecie, prąd opłacone przez moich dobrych sąsiadów. Nie chcą abym im zwracał.
W polsce na prawie, finanszch, technice, budownictwie zna się każdy. Pokazaliśmy, że do znajomości prawa mamy prawnika. Co do innych wiadomości z wymienionych przez Pana też będziemy mieć specjalisów. Historyk prowadził RN przez 2 kadencje i proszę podać gdzie sobie nie poradził. W dobie wąskich specjalizacji nie ma omnibusów. Do wszystkiego są specjaliści i na tym należy bazować. Nie jest dla mnie ujmą, że czegoś nie wiem. Natomiast wiem, kto zna to profesjonalnie więc go pytam. Nawet prezydenci mają swoich doradców.
Najwyższy czas aby obudzili się członkowie z Ostrowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej i przyjrzeli się zasadności funkcjonowania obecnego Zarządu
Specjalistów należało się zapytać zanim zaczęło się obiecywanie "gruszek na wierzbie"
Pytaliśmy. Odpowiedzieli, że tak. A propos. Co jest według Pana Gruszką na wierzbie?
Pismen siedzę teraz w mieszkaniu w koszulce z krótkim rękawkiem. Nie rozumiem po co Ci teraz ogrzewanie jak jest ciepło. Tak dla zasady? Żebyś miał o czym pisać? Wyjaśnij mi to proszę bo nijak zrozumieć nie mogę. Nikt rozsądny nie będzie grzał teraz w mieszkaniu, nawet gdyby kaloryfery były ciepłe bo później można nie wyrobić na dopłatach. Póki co jest ciepło a w mieszkaniu temperatura optymalna.
Pismen może wreszcie Ty odpowiesz na moje pytania? Ile płaciłeś za gaz w czynszu? Ile płacisz po zainstalowaniu gazomierza? I w którym to bloku? Mieszkańcy sobie to sprawdzą. Czy znowu udasz że takie pytania nie padają?
Dziękujemy. Pomożemy.
Wszystko w Waszych GŁOWACH i długopisach. Rozmawiać tylko z realnymi osobami. Niech staną oko w oko z nami. Ci co już byli są bardzo mile widziani, mamy program z poprzednich wyborów zweryfikujemy. Macie przykład co znaczy jedność. Bądźmy razem.
Pan Gatkowski obiecywał na dzieci i na pewno spełni jest człowiekiem honoru. Ja obiecałem Spółdzielnię Socjalną i patrz wyżej. Obietnica jest rzeczą świętą, chociaż teraz wolałbym umowy dwustronne My to Wy to, termin itd.
Tylko Pan Gatkowski i Żaczek deklarowali kasę. Ja czekam na chętnych. Naprawdę wyłożę. Czy mam złożyć ją do depozytu. Jeśli tak proszę o wskazanie sposobu ich przekazania.
a kiedy moglibysmy spodziewac sie obnizki za czynsz?
nie moge sie doczekac,czy to wogole jest mozliwe?
na stawkach mieszka bardzo duzo emerytow,ktorzy maja po 1000zl albo i mniej i ciezko im koniec z koncem zwiazac.Jesli zamiast obnizek beda podwyzki to co oni maja zrobic?
moja mama pracowala w tym kraju,dokladnie w ostrowcu w ozg przeszlo 50 lat i ma 1000zl emerytury,teraz jak ja stac nie bedzie na czynsz,to co na bruk.
Współczuję mamie i pytam jak radziła sobie dotychczas,czy ktoś jej dokładał i dlaczego problem zgłaszasz tosiaaisot właśnie w tym momencie.
Tosiaaisot, najwięcej płaczą emeryci, a akurat ta grupa ma stały dochód i płaci czynsze regularnie. Co mają powiedzieć ludzie młodzi, gdzie np. tylko jedna osoba pracuje, zarabia 1200 zł, a rodzina jest 4-osobowa? Emeryci niech nie płaczą, póki co ZUS im wypłaca kasę z między innymi moich składek.
Na obniżkę czynszu nie licz, chyba, że uwierzyłaś(-eś) w te głodne kawałki oplatane po osiedlach.
Mam jeszcze pytanie: czy to prawda, że dwóch nowych członków RN prawie się pobiło na osiedlu? Bo takie słuchy krążą.
Akurat emeryt to najpierw zaplaci czynsz i inne zobowiazania a dopiero zatankuje samochodzik czy pojedzie na piwo. W odroznieniu od mlodych.
Przy okazji, Panie Mieczyslawie - doczekam sie odpowiedzi na zadane pytanie; jakie przepisy prawa nalezy zmienic, aby moc rozpoczac sezon grzewczy?
Te które są nielogiczne.
Nieładnie panie Mieczysławie, już pan kota ogonem odwraca. Piemen ma rację, żadne przepisy nie ograniczają jeżeli chodzi o możliwość ogrzewania mieszkań we wrześniu.