Mirek nie rozumiesz co do ciebie ludzie piszą. Ty słyszysz tylko jak mówią że "nie da się". Mówili że nie da się w formie którą TY proponujesz. Wskazywałeś konkretne dokumenty i strony - ktoś przeczytał i powiedział nie ten program nie da nam tego co z niego obiecujesz. Zamiast poszukać lepszego rozwiązania albo sformułować punkt inaczej dalej upierałeś się przy swoim. Zamiast zaakceptować że żadne dofinansowanie nie pokryje w całości funduszu remontowego naigrywałeś się z rozmówców. Przyszli ludzie którzy zaproponowali że "będą poszukiwać". No i już można trochę odetchnąć. Nie twierdzą ze wiedzą lepiej od innych, mam mniej obaw że po wejściu do rady zignorują porady "bardziej wykształconych" i bedą ubiegać się o fundusze w niewłaściwej formie. Poszli na łatwiznę, widzą co robisz źle, cały ich program mówi - "patrzcie ten facet nie zwraca uwagi na to co piszecie, a my wszystko czytamy i wzieliśmy pod uwagę". To jest cwane podejście, nie wysilili się specjalnie a pokazali że potrafią słuchać. To jest różnica miedzy waszymi programami, ty upierasz sie przy swoim, oni obiecują elastyczność i że będą słuchać co się tłumaczy. Czy faktycznie są w stanie słuchać jest inną sprawą. Ty pokazałeś że nie potrafisz, ich trzeba sprawdzić.
I tak miał być sukces, będzie klęska. Zwycięstwo ma wielu ojców, porażka jest sierotą.
"Zamiast zaakceptować że żadne dofinansowanie nie pokryje w całości funduszu remontowego naigrywałeś się z rozmówców."
Jak sama nazwa wskazuje dofinansowanie jest to dopłata do uprzednio zainwestowanej kwoty. Dopłata nie równa się nigdy 100% wynika to z formuły pojęcia. Nawet ktoś ze strony mirka to dopisał. Nie doczytałeś szkoda. Straciłeś wiele.
"Przyszli ludzie którzy zaproponowali że "będą poszukiwać"."
Poszukiwać można zaginionej arki, ale należy wiedzieć gdzie. Julius Schliemann poszukał Troję i odkopał, ale wiedział gdzie
"Ty pokazałeś że nie potrafisz, ich trzeba sprawdzić."
Sprawdzić to można strita w kartach. Nie stać nas na uczenie się na błędach żywego organizmu. Poprzednicy się uczyli i nie zdali. Oni błądzą jak dzieci we mgle. Rzeczą ludzką jest błądzić a Boską wybaczać. Wybaczamy Ci.
Co do reszty Twojego zbioru apoteozy to uważam, że jest to uprawianie hejteryzmu.
Coś kolego pojęcia mylisz. Z mirkowego dekalogu:
2. Likwidacja funduszu dociepleniowego i zastąpienie funduszami unijnymi z Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020r.
Zastąpienie to nie dofinansowanie. Miał to wielokrotnie tłumaczone ale nie wziął tego do siebie. Za to inni zrobili z tego pożytek i się dowiedzieli u źródła.
Tak masz rację dowiedzieli się u źródła, mieli podaną podpowiedź gdzie szukać. Pismo z dnia 26.08.2014 r. Starostwo Powiatowe pok 209 tel. 41 247 61 36 i UM sygnatura P-387.2014 z dnia 00.00.2014 r. Tutaj jest więcej informacji, ale nie opublikowane było. Jest jak zmniejszyć opłaty za wodę i ścieki , ogrzewanie i jeszcze jedna ciekawa podpowiedź, wymierna w zlotówkach. Jak chcecie wiedzieć to podajcie swój emeil, podam Wam i jeszcze dołożycie do paru swoich a ściągniętych pomysłów. Wygładzicie je i będzie cacy. Pisaliśmy, że mamy jeszcze ASA. Należy czytać dokładnie. Luuuuuuuuuudzie to nie jest kto pierwszy wymyślił, to będzie sukces jeśli to się uda i wdroży. Nie ważne kto to zrobi. Czy ludzie Mirka czy Ci co roznoszą swoje kandydatury. Zresztą podoba mi się to bo każdy na WZ przyjdzie ze ściągą, oficjalnie, bo jak zapamiętać 11 nazwisk. Poprzednio robiono to ukradkiem, teraz każdy może legalnie poprosić o pomoc. Lewa strona za, prawa drugie za i na środku parę zagubionych członków. O tych będziemy walczyć. Dla kandydatów to nie jest priorytet zasiadać w RN. Oni mają z czego żyć. Najlepiej aby to był organ społeczny. Wtedy miałoby to sens. Chwała dla autorskiego pomysłu Zarządu aby zmniejszyć diety. Jestem za tym aby przegłosować za zniesieniem ich. To jest walka czy Zarząd zostanie nadal z takimi jak ma zarobkami i czy nadal średnia płaca dla pracowników będzie sięgać 3 873,73 zł. brutto, dla pracowników etatowych. Były też jeszcze zadania zlecone. Pracownicy dostali zapłatę. Widocznie nie poszło to z funduszu płac tylko z innego. Nie mniej jednak zapłacili spółdzielcy. Czyli jest o co walczyć ponad 4 000.00 zł brutto średnio na pracownika SM. Każdy z nas członków placi 597.67 zł. ( celowo nie zaokrągliłem do 600.00 zł. aby nie posądzono o manipulację). na jednego pracownika SM rocznie. Dyskusja została celowo sfragmentaryzowana na liczniki, fundusze z Unii i les'dupereles. Problem jest w stołkach, ale nie RN tylko dla kogo innego. Dla Państwa ze środka sali zastanówcie się mocno i wybierzcie właściwą stronę.
"Jak sama nazwa wskazuje dofinansowanie jest to dopłata do uprzednio zainwestowanej kwoty" Zgadza się. Ale "strona mirka" nadal ma punkt programowy w postaci podanej przez 14:26, mimo ewidentnego błędu dostrzeżonego przez wszystkich. Dlaczego nikt tego nie zmienił mimo że wszyscy wiedzą że to błąd? Wiecie że fundusz RPO to dopłaty ale dalej obiecujecie gruszki na wierzbie.
"Poszukiwać można zaginionej arki, ale należy wiedzieć gdzie. Julius Schliemann poszukał Troję i odkopał, ale wiedział gdzie" mirek uparcie szuka możliwości zastąpienia funduszu remontowego w dofinansowaniach RPO. Jak wszyscy już się zgodzili nie tędy droga. Opozycja zaproponowała wiec szerzej zakrojone poszukiwania, jeszcze nie wiedzą gdzie ale nie zdążyli zbłądzić. Pytanie który poszukiwacz ma większe szanse?
"Nie stać nas na uczenie się na błędach żywego organizmu." Podany wyżej przykład pokazał że społ-kom podpisuje się pod błędnym założeniem zanim do organizmu został dopuszczony.
nie ośmieszajcie się bo po kilku miesiącach kopiujecie program nie mając nic do zaoferowania mieszkańcom.Żenada.
Mirku, oni uwzględnili głos ludu. To 2 różne programy.
Może Trybuni Ludu. A tak się śmieli z socjalizmu i komunizmu.
Program niezależny:
1. Intensyfikacja działań mających na celu ograniczenie zadłużenia mieszkańców poprzez działania komornicze, eksmisje, itp
2. Remont instalacji gazowej i założenie indywidualnego opomiarowania w zasobach mieszkaniowych spółdzielni
3. Wprowadzenie dotkliwych kar dla osób kradnących wodę, oszukujących na odczytach podzielników ciepła
4. Wprowadzenie symbolicznych opłat za korzystanie z osiedlowych parkingów.
Program niezależny: Oceniam go bardzo dobrze. Skromny w treści ale nośny w konkrety.
1. Intensyfikacja działań mających na celu ograniczenie zadłużenia mieszkańców poprzez działania komornicze, eksmisje, itp
I już mamy około 500 wolnych mieszkań, sprzeda się na przetargach i zbilansuje się zadłużenie. Dłużników było 1 000 połowa się przestraszy i zapłaci.
2. Remont instalacji gazowej i założenie indywidualnego opomiarowania w zasobach mieszkaniowych spółdzielni
Tak - Te instalacje z licznikami też do remontu.
3. Wprowadzenie dotkliwych kar dla osób kradnących wodę, oszukujących na odczytach podzielników ciepła.
Coś nowego. Czyli wiemy, że wodę się kradnie, wmawiano nam, że ..........to niedoskonałość pomiarów i urządzeń, na podzielnikach oszukuje. Ciekawi mnie czy robią to ci cwaniacy co nie płacą (ale po co i tak nie płacą), czy :"uczciwi członkowie" (dlatego, że mają mniejsze opłaty) Bez urazu dla UCZCIWYCH MIESZKAŃCÓW. Można opłaty zmniejszyć legalnie, niż być "uczciwym inaczej". Dlaczego wiedząc tego nie wykorzystał. Za to jest paragraf - wiedział a nie powiedział
4. Wprowadzenie symbolicznych opłat za korzystanie z osiedlowych parkingów.
Tak - warunek, miejsce będzie oznaczone nr rej. lub nazwisko. proponuję symbolicznie 100.00 zł. Ale w zimie trzeba odśnieżyć a latem sprzątać.
Proszę się nie zrażać moją opinią. To jest podkład, teraz ci co ogłosili równoległy program dla programu mirka poprawią, zmienią zdania i będzie dobrze.
to jest ABSOLUTNIE NIE DO PRZYJECIA. 100 zł za parkowanie -- chyba cię porąbało. ktoś stracił pracę i szuka nowej nie może chwilowo płacić to go wyrzucić z rodziną pod most -- brawo genialne. kto jest autorem tych bzdur niech się podpisze.
płacić za parking? nigdy w życiu!
Jak zagłosujesz na "11" nie zapłacisz na pewno. A jak na tych co mają coś dopiero wymyśleć to na pewno wymyślą. W xxxx r. wymyślili, że za niebilansującą się wodę będziemy płacić 0,02 zł/m2 p.uż. NIE PROPORCJONALNIE ZA ZUŻYCIE co byłoby logiczne i jest teraz wdrożone (chociaż niezasadne) tylko z m2. Jeśli znajdziesz większy nonsens zaproś przyjaciela(ciółkę), zjedz obiad w Słonecznej Werandzie i zadzwoń po mnie zapłacę. Lub zostaw ten nonsens i ja go wykupię za ten obiad (bez alkoholu)
No widzisz wszystko ma swoją cenę. Gość 8.54 napisał "Wprowadzenie symbolicznych opłat za korzystanie z osiedlowych parkingów." To Ciebie nie ruszyło, ale 100.00 zł. już tak. Oba pomysły są nie do przyjęcia. To była prowokacja. Już raz płacimy za grunty. Jedni do SM drudzy do UM. A teraz zobacz jeśli nie masz licznika gazowego to płacisz ryczałt za siebie i "cwaniaków" około 27.00 zł. Jak założą Ci licznik zapłacisz około 50.00 zł. Tylko za siebie najbiedniej i jeszcze z TWOJEJ i mojej kasy zabiorą około 11 500.00 zł. na jedną klatkę , pomnóż przez ilość w bloku. Głosuj z rozwagą. Nie Ci co ładnie mówią ale ci co już coś zrobili. Oni zawsze są na końcu.
Jak założą ci licznik zapłacisz proporcjonalnie do zużycia, nie żadne 50,00 zł. Uprawiasz czystą demagogię.
Mam licznik gazowy. Zapłaciłem ostatnio 67,00 zł za 2 miesiące. Drobiazg, ciepłą wodę mam dzięki termie gazowej.
Nie widzisz, że gość z 11:39 zwyczajnie prowokuje? Chce zdyskredytować oponentów Mirka24. Wymyślił sobie 100zł, żeby się ludzie kategorycznie do tych pomysłów zrazili.