Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach””.
                  • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Ma Pan rację. Proszę tylko pokazać gdzie napisano, że mamy i dostaniemy 100 % na docieplenia. W założeniach jest, że fundusze są dopłatami, czyli należy mieć wkład własny. Kilka podmiotów nie miało i fundusze pozostały. Są to podstawy, czyli już udowodniliśmy, że mamy pojęcie. Pan zaś nie. I tworzy fakty, zresztą bez podstaw. Czy chcemy? Z tego co wiem to chce bodajże 32 osoby. Reszta w rękach członków a Ci myślą różnie. Chcemy pełnić rolę służebną a nie bierną.

Gość_Mieczysław
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

"Proszę tylko pokazać gdzie napisano, że mamy i dostaniemy 100 % na docieplenia."

"2. Likwidacja funduszu dociepleniowego i zastąpienie funduszami unijnymi z Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020r." W waszym programie tak pisze, mirek24 tak pisze, pan też nigdy tej głupoty nie sprostował mimo że wielu już o niej pisało. Prosze nie odwracać kota ogonem.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2827

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Apeluję do mieszkańców Naszej SM o czynny udział 22,23,24 i 25 września w wyborach do RN. Jeżeli chcecie mniej płacić zagłosujcie na naszych kandydatów. Zapoznaliśmy się z pozostałumi kandydatami i są oni w większości powiązani z zarządem i pracownikami. Zdaża się że kandyduje były pracownik SM który namaścił do pracy w spółdzielni swoje dziecko. Czas skończyć z kolesiostwem za nasze pieniądze. Nie siędźcie w domu tylko przyjdźcie na WZ i decydujcie.

mirek24
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jeżeli kandydaci spełniają warunki określone w ustawie i statucie, to przepraszam, ale nikt nie ma prawa ograniczać im udzialu w wyborach. Jeżeli masz kandydatów nie powiązanych z nikim to ich pokaż, i pochwal się w czym są lepsi od innych. Domyślam się, że dla ciebie najlepszy będzie ten, który będzie działał pod twoje dyktando.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2829

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Już najwyższy czas żeby zarząd zrozumiał że jest dla mieszkańców nie mieszkańcy dla zarządu,a takie dyrdymały ja lustruję ciebie ty mnie to grzecznym dzieciom na dobranoc.Wystarczy tylko zajrzeć do internetu żeby dowiedzieć się na czym polega lustracja w spółdzielniach mieszkaniowych w tym kraju.Każdy patrzy jak szybko napełnić kiesę kosztem mieszkańców,pytam dokąd!!!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Co się tak boicie tych kandydatów z poza waszej 11nastki? Występują samodzielnie, mają własne pomysły. To też ludzie, przecież nie ugryzą.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Gościu 08:54, a co ma piernik do wiatraka. Zarząd z pewnością to wie i dlatego od lat wykonuje przyjmowane przez RN plany. Już dawno zapomniałeś, że to RN jest reprezentantem mieszkańców, a nie jednoosobowo mirek24. Można krytykować, można się nie zgadzać, można mieć odmienne zdanie, ale nie można szkalować Spółdzielni i posuwać się do oszczerstw przeciwko radzie i zarządowi.

Opowiadasz bajki o lustracji, które nie miały nigdy miejsca w tej Spółdzielni. Czy w ostatnim zdaniu nie nawiązujesz do siebie?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2883

Ugryźć nie ugryzą, ale zamiast własnych pomysłów oceniają wszystkie inne na nie. Sami nie mają żadnych, chcą zaistnieć więc piszą jakie mają wiadomości. Ich pomysł to: opomiarować gaz za 4 mln. zł. i wyrzucić na bruk dłużników. Ale to już było" (RN str. 70 ...................), czy to przedsiewzięcie wdrożyć i skąd pozyskać środki, pozostawiamy do przemyślenia kolejnej RN." Minęło już 8 lat i historia uczy, że jeszcze historia nikogo niczego nie nauczyła. A skład RN był wtedy złożony z ludzi naprawdę kompetentnych. Piszę to z pełną świadomością bez ironii. Sam udzielałem poparcia 6 kandydatom. Była to moja RN.

Gość_Mieczysław
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2832

mirek mówi o kolesiostwie, ale sam własnych kolesi pcha do rady. Czy na jego liście jest prawnik, księgowy, czy ekonomista ze znajomością spaw spółdzielczych? nie! dlaczego! bo mirek wiele lepiej!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Zapraszamy i Pana, jeśli ma Pan ciekawe pomysły na docieplenia, zmniejszenia opłat, redukcji zadłużenia i inne, też do kandydowania. Co do składu RN nie ma wymagań formalnych wykształcenia ani kompetencji. Według mnie powinny być i to wysokie. Minimum to 2 letnie szkolenie o profilowanych wiadomościach z zakresu , które proponował Gienek. Kompetentna RN parę lat temu uchwaliła, że należy zrestrukturyzować zatrudnienie (zwolnić). Na szczęście dla Pana lub kogoś z Pana znajomych, którego jest Pan rzecznikiem nie dotrzymali słowa i pracownicy SM nadal mają pracę. My proponujemy zatrudnienie nowych pracowników w SM i koszty utrzymania zmaleją. Mirek się według Pana nie zna na niczym a wygrał dwie sprawy, fakt nie jest prawnikiem. Co najważniejsze SM nie wydała ani grosza na rozprawy. Strona przeciwna dojechała na własny koszt. Ale już mamy specjalistów z kilku dziedzin i oni pomogą. RN nie rządzi a tylko kontroluje. Jeśli czegoś nie będzie pewny to znajdzie człowieka kompetentnego. W RN był historyk, znał się zapewne na budownictwie starożytnym, średniowiecznym. Współczesne też ogarniał. Czyli wykształcenie nie ma przełożenia na skuteczność. A teraz ciekawostka. W sprawozdaniu RN z okresu kiedy w RN byli kompetentni jest zapis, że szacunkowy koszt wykonania nowych instalacji gazowych to według wyliczeń w całej SM wynosi około 4 mln.zł. 4 000 000.000.00 zł. (słownie: cztery miliony zł.) Pisaliście Państwo, że należy liczniki założyć ze względu bezpieczeństwa ( korozja instalacj). Instalacje te z licznikami jak i bez była wykonana w ten sam sposób i tych samych materiałów. Mnie naprawdę jest żal aby z Państwa i moich pieniędzy wydać 4 mln. zł na gaz. Najpierw ocena rzeczoznawców czy rzeczywiście potrzeba. Jeśli jest zagrożenie tak, jeśli nie to na życzenie za własne pieniądze. Okna wymieniłem za swoje, mam cieplej, rura z wodą za licznikiem pęknie mój problem. Ja za swój licznik zapłaciłem sam. Ci co chcą wymiany niech zapłacą, zwróci im się w mniejszych opłatach za gaz.

Gość_Mieczysław
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2859

W Polsce mamy najwięcej prawników, księgowych,ekonomistów, są to dziedziny na których zna się każdy. Istnieje więc duże prawdopodobieństwo, że ktoś z wymaganą przez Pana wiedzą się znajdzie. Resztę uzupełnią pozostali kandydaci. Będą mieć na to TRZY minuty. Mietek i Mirek poddają swoje "pomysły" (zresztą sprawdzone w innych SM). Sprawdziły się już. U nas NIE. Ale jesteśmy zgodni z Państwem. Jeśli Państwo się zgodzą to włączymy do priorytetów " Sprawozdanie RN z xxxx r. strona 69. ...................wymiana instalacji gazowej w skali całej SM wyniesie około 4 mln. zł. (PLN)." To są WASZE i moje pieniądze. Czy chcecie się z nimi rozstać, czy nie można ich zagospodarować bardziej sensownie? Taka kasa to robi wrażenie. Jest więc o co kruszyć kopię. A są jeszcze inne perełki. Na razie leżą w sejfie.

Gość_Mieczysław
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2833

to jest jakaś schiza wszyscy zajmują się spółdzielnią radą jakby nie wiem co sie stało a o ile wiadomo to były tylko jakieś drobne niewyjaśnienia a szum że hoho a przecież spółdzielnia radzi sobie jakoś i nie jest tak tragicznie jak to opisują niektórzy jakiś facet robi sobie darmową reklamę bo strasznie chce wejść do rady czyżby był jakimś specjalistą od uzdrawiania spółdzielni magister profesor ekonomii finansów czy coś podobnego wydaje się że mami ludzi naciąga a oni go łykają sztucznie podtrzymuje temat a może chce być prezydentem skoro taki wzór uczciwości prawości i mądrości

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

No bo właśnie weszedł Pan na wątek o Wyborach do RN Krzemionek. Moderator innych wpisów nie przepuści. Proszę popatrzeć, może jest forum o schizie. Zapraszam

Gość_Mieczysław
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2830

Twoi kandydaci są powiązani z tobą i jak napisał mieczysław "Zobowiązań należy dotrzymywać", więc nie pleć o kloesiostwie bo sam zamierzasz wprowadzić kolesiostwo do RN. Masz coś więcej do zaoferowania poza po za obgadywaniem i pomawianiem pozostałych kandydatów? Są aż tak dobrzy że nie możecie wypaść na ich tle lepiej bez rozsiewania plotek?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Słowa mirka sprzed ponad 2 lat. Jakże wymowne :)

"I dobrze szukałem kandydata pół roku abyście nic o nim nie wiedzieli a on o Was wie wszystko.W przyszłym roku podrzucę Wam wszystkich 11 kandydatów,którzy poświęcą czas dla nas i zrobią z Wami porządek.Poświęcę jeszcze rok a resztę czasu będę leżał i na balkonie za niski czynsz dużym palcem od nogi się wachlował."

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2837

Wlaśnie to co Państwo nazywacie kiełbasą wyborczą to są zobowiązania wobec wyborców i WSZYSTKICH członków. Dlatego należy je dotrzymywać. A tamto pytanie na, które odpowiedziałem w ten sam sposób, było czysto hipotetyczne. Co się stanie? Jeśli Pan Duda upomni się o zobowiązania. Odpowiedź też czysto hipotetyczna. Ten Pan chyba ubiega się o urząd Prezydenta i nie widzę przeszkód aby ja, mirek i państwo udzielili jemu poparcia, jeśli przedstawi sensowny program dla naszej SM, zna jej problemy i zobowiąże się do działania na rzecz naszej SM. Prezydent ma duże możliwości. Popierajmy Naszych mieszkańców, nie uważam to za kolesiostwo. Jest to wręcz nasz obowiązek. Pan Duda działał w RN i wywiązywał się według siebie z "obietnic", ja nazywam to zobowiązania wyborcze tak jak potrafił najlepiej. Teraz Państwo go ocenicie przy wyborach samorządowych.

Gość_Mieczysław
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Popiera pan człowieka który zamiast przedstawiać własne atuty dyskredytuje pozostałych kandydatów twierdząc że są powiązani ze spółdzielnią. Cytat o zobowiązaniach dotyczył mirka nie Dudy. Tu na forum mirek miał pretensje że Duda robi to co według własnego osadu uważa za słuszne a nie to co za słuszne uznaje mirek. Swoje pretensje m24 podpierał udzielanym Dudze poparciem. Nie chcę aby ktokolwiek wywierał taki rodzaj presji na nowych członków RN bo to było obrzydliwe i mściwe zachowanie połączone z publicznym praniem brudów. Członkowie RN mają prawo mieć odmienne zdania, mają prawo różnić się poglądami i mają prawo zajmować odmienne stanowiska. Nie mają za to prawa używać udzielonego poparcia jako argumentu w jakiej kolwiek dyskusji bo to jest manipulacja.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A udzielał Panu Dudzie poparcia? Ma Pan dowody?

Gość_Mieczysław
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
    1234 ... 132133135137138 ... 172173174175
    Przejdź do strony nr
    559 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    WarszawaRemont.com
    Branża: Remonty
    Dodaj firmę