Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach””.
                        • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

"Mirek wskazuje drogę do pozyskania funduszy", nie mirek prowadzi kampanię wyborczą, bo 100% pokrycia funduszu ociepleniowego RPO nie zapewni nikomu a to właśnie m24 proponuje. internauci na początku to mu musieli wskazywać że nie podlegamy pod Małopolskie tylko Świętokrzyskie. To nie jest żadne odkrycie że jest coś takiego jak dofinansowanie z UE. Nam potrzeba kogoś kto rozpracuje warunki stawiane potencjalnym beneficjentom, ustali o co konkretnie można się ubiegać, porówna koszt spełnienia warunków z kosztem który dofinansowanie może oferować, oraz oszacuje czy wystąpienie o fundusz w ogóle się opłaca. Od tego należy zacząć.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Racja, ale kto to zrobi jak nie MY, czy WY. Jest to obojętne róbmy coś a nie narzekajmy.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2798

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Mirek nadal nie przeczytaliście i nie zrozumieliście RPO dla Świętokrzyskiego? Jak ty chcesz pracować w Radzie Nadzorczej jak nie umiesz czytać dokumentów? Kilkakrotnie było tłumaczone na forum co jest objęte dofinansowaniem, cytowali, wyjaśniali ile można?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jaki specjalista to tłumaczył? Od czego? Każdy może tłumaczyć jak on rozumie. Wykładnie są różne. Należy tylko znaleźć właściwą. Nic do ucha, wszystko do ręki, dajemy Wam papier. A jak będzie potrzeba to znajdziemy też fundusze na założenie liczników gazowych. Przecież to wpływa na bezpieczeństwo.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W dyskusji na temat funduszy powiedziano już więcej niż się dowiedziałeś w urzędach. Wymieniono nawet działania i priorytety. RPO jest jeszcze w konsultacjach w Unii i jest jeszcze za wcześnie na obiecanki. Chyba, że chodzi o wybory, wtedy obietnic nigdy nie jest za dużo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2813

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Zakres RPO dla Świętokrzyskiego jest opisany jasno i wyraźnie, każdy może przeczytać. Z funduszy trzeba korzystać ale ze zrozumieniem CO one obejmują. Jeśli nie sprecyzuje się dokładnie celu dofinansowania to taki projekt ląduje w koszu. Tam nie ma różnych wykładni, tam są jasno określone cele. Kto ma się z tym zapoznać? Wydaje mi się że jeśli ktoś chce powoływać się na dofinansowania powinien sam najpierw zapoznać temat.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2805

To jest typowa urzędnicza dyplomacja, bardzo uprzejme odesłanie z kwitkiem. Jest problem proszę przejść do następnego pokoju. A w następnym powiedzą to samo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Kaźdy Cię będzie spławiał, bo nie ma śmiałości sugerować Ci powrotu do szkoły i zasad rozumienia słowa pisanego. Nie wypada urzędnikom. RPO to docieplenia klatek schodowych i części wspólnych, czyli 1/50 wkładu SM. Telefon do koordynatora rozwieje wszelkie wątpliwości, Mieczysławie. Jesteś gotów by zadzwonić i wykreślić ten punkt czy dalej udajemy reformatorów za cudze pieniądze?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

http://forsal.pl/artykuly/790094,unia-europejska-dociepli-nam-mieszkania.html

Poczytać,przemyśleć,nie ośmieszać się i zqabrać do pracy teraz aby nie było za późno.))

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2809

Do 00.51 z jakich środków unijnych skorzystała SM "Krzemionki"? Np. windy,urządzenia przeciwpożarowe w wieżowcach,wymiana okien na klatkach schodowych. Podajcie 1/słownie jedna/ złotóweczka.

mirek24
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Z żadnych bo nie były dostępne. RPO 2007-2013 miał inne cele, a RPO 2014-2020 jest jeszcze opracowywane. Do 03:01 Każde województwo samo wybiera cele które będą wspierane przez program, to że Śląskie dofinansuje nie znaczy że Świętokrzyskie też. Zamiast nakręcać się niepełnymi informacjami trzeba przeczytać i zrozumieć RPO dla Świętokrzyskiego, wszystko tam jest opisane.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Był program EE, (2007 - 2013) zgłaszałem na RO i WZ. Cisza. Proszę pokazać czy ktoś napisał pismo w tej sprawie, zapytanie lub złożył wniosek. Gdybyśmy tego nie nagłośnili teraz, też by przeszło nie zauważone. Mirek i Mietek wskazują drzwi do których należy wejść aby załatwić.Dobry mechanizm zaproponowały władze Małopolski. Polega on na tym, że za formalności związane z aplikowaniem o europejskie środki odpowiedzialne będą samorządy, które następnie tę pomoc będą redystrybuować, zawierając z mieszkańcami odpowiednie umowy – zwraca uwagę Przemysław Kalinka, ekspert Polskiej Zielonej Sieci. Czyli szansa jest. Inna sprawa czy ją wykorzystamy. Wiem, że lepiej obciążyć datkiem na ocieplenie członkow, niż pisać projekt.Idą wybory (samorządowe). Wybierzmy ludzi, którzy mieć będą wiedzę jak to pozyskać. Co do zrozumienia słowa pisanego to każdy czytający interpretuje go inaczej. Biblia jest jedna a ilu ma interpretatorów.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To co proponują władze Małopolski nijak ma się do władz Świętokrzyskiego. Program na 2007 - 2013 dla NASZEGO województwa nie obejmował wsparcia dla naszej spółdzielni. Pamiętam artykuły o tamtym programie o dofinansowaniu dla spółdzielni na rewitalizację terenów zdegradowanych. To nijak ma się do ociepleń. Dofinansowania unijne są dzielone na województwa a każde województwo wybiera do realizacji te punkty programu które uważa za najistotniejsze. Dlatego nie ma co porównywać się z Małopolskim.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2818

My nie udajemy. Jesteśmy na przeciw siebie. Ja wskazuję drogę a Ty kopiesz rowy w jej poprzek. Takie Twoje prawo i demokracja. Mnie nie łatwo spławić. Jeśli nie mam 110% racji nie wszczynam sporu. Ze SM dochodziłem się 15 lat i doszedłem do prawdy. Ul. Ogrodową też doprowadziłem do utwardzenia i to po 18 latach. Odzyskałem po 15 latach nadpłacony ZUS, chociaż każdy wie, że można to otrzymać w ciągu 5 lat. Był też okres, że można było dochodzić za 10 lat wstecz. Z PZU walczyłem na 19 rozprawach, dwie przegrałem, 17 zakończyły się po mojej myśli. Całość wygrana. Nie wspomnę ile rozwiązałem problemów ludzi, którzy je mieli. To nie ja reformuję, tylko wskazuję drogę. A Ty tego nie potrafisz. Nie załamuj się. Wezmę Ciebie pod moje skrzydła i nabierzesz wiedzy. Chciałbym mieć następcę. Teraz bez względu na wynik wyborów też nadal będę zabiegał o otrzymanie tych środków. Taka moja misja, zrobić coś dla ludzi bezinteresownie. A co do szkoły to nadal chodzę, jestem na VII roku " Uniwersytetu Życia". Każde 5 lat życia po 30-tce to jak jeden rok szkoły wyższej. Masz krytyczną ocenę innych, zgoda. Ale pokaż co masz za pomysł na obniżenie opłat i zmniejszenie zadłużenia. Miłego dnia.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ulicę Ogrodową jak i wiele innych zrobiono nawet nie zwracając uwagi na pańskie chodzenie.

Nie łatwo pana spławić, co nie oznacza, że wie pan o czym mowa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Rzeczywiście. Ma Pan rację. Zacząłem w 1990 r. chodzić koło sprawy a SM przekazała tereny miastu za kilkanaście lat i bodajże w 2009 już zrobiono drogę.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2821

"Ja wskazuję drogę a Ty kopiesz rowy w jej poprzek."

A ja to widzę tak: Ty poddajesz pomysł, a ja go konfrontuję z faktami. Chcesz pomysłu? Proszę! Każdemu po sto milionów! Potem znaleźć człowieka, który je pozyska z UE. Taka logika. Co do wykładni przepisów: Jak jest na znaku drogowym ograniczenie do 40 to jest to ograniczenie do 40. Klatka schodowa to klatka schodowa. Okna to okna. Jakiej wykładni potrzebujesz dla programu RPO?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ten fakt miał już miejsce. Przewodniczący Wałęsa obiecał po 100 mln. dla każdego i się wywiązał. Zarabialiśmy nie po 100 ale i więcej milionów przez kilka lat. Ja propozycję bym zmodyfikował. 100 mln. dla każdej SM, co jeszcze nie dostała. Proponuję zacząć od Krzemionek. Zapłacę za profesjonalnego człowieka lub firmę.

Gość_Mieczysław
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 130131133135136 ... 172173174175
Przejdź do strony nr
559 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -