"Reasumując, sorry ale mnie Pan nie przekonał."
Moim zadaniem nie było przekonać kogokolwiek o zasadności umorzenia odsetek. Ktoś zapytał odpowiedziałem. Organ decydujący o umorzeniu, jednak ocenił to inaczej. Mógł mnie podać do sądu. Oceniłeś tylko 1/10 mojej wypowiedzi. Co Ty na to, że przez ponad 15 lat zapłaciłem niezasadnie ponad 2 500.00 zł. za to, że RN wprowadziła zapis o bezzasadnej daninie, zresztą iluzorycznej. Jak została wprowadzona bezprawnie, tak ją bezprawnie wycofali. Podziel teraz 2 500.00 zł. na 270.00 zł. i oblicz, kto per saldo zyskał a kto stracił na moim umorzeniu. Według mnie to z odsetkami przepłaciłem 1000 %.
Najdroższe ziemniaki pod słońcem chyba tam były w tej piwnicy.
Ale ściema.
Nie jadam ziemniaków tylko ryż. Były meble, ubrania, rowery farby, rozłożona trutka na szczury i książki. ( odnawiałem pokój). Szczegółowa specyfikacja powinna być w SM, sprawdzali nawet. Na kolejnym WZ po tym zalaniu apelowałem o ubezpieczenie się w PZU. Jak zalało telewizor to dostałem już odszkodowanie (niepełne, ale). Mądry Polak po szkodzie. Jedno i drugie zalanie to skutek niedoróbki budowlanej. A te 2 500.00 zł. to też ściema? Nie to bezprawne działanie statutowych organów SM.
No wreszcie Pan zrozumiał.
"zarząd źle się do tego zabiera pytając kogokolwiek o cokolwiek w tym temacie"
Wyrazy ubolewania dla Zarządu a gratulacje dl Pana za właściwą ocenę pracy Zarządu.
W sprawie remontu instalacji gazowej żadna zgoda mieszkańców nie jest potrzebna.
Założenie liczników konieczne.
Mieszkanie warte 22 000 według jakiego cennika?
Chyba, że to wycena kurnika.
Masz rację. Będę o to zabiegał. Myślałem, że w internecie jest trudnej powiedzieć Panie "nieładny". niż ty "nieładny", dlatego tyle wykluczonych postów. Rzeczywiście emocje są spore. Stawka również. A grupa jest jedna - członkowie, tylko lekko podzielona. Po wyborach wszystko się uspokoi. Jeszcze 2 tygodnie i wróci nowe.
Już we wtorek zapoznamy się z listą kontrkandydatów do RN poczytamy o ich kompetencjach jakie to mają kwalifikacje.Na razie znam jednego ze Stawek. Bardzo ciekawa kandydatura zadam tej Pani osobiście pytanie na WZ maże być tego pewna.
Zdefiniuj kim jest kontrkandydat. To ktoś będący w opozycji do Twojej 11-stki? Ciekawa byłaby to teoria.
To ktoś kto śmiał kandydować do RN bez pozwolenia mirka24.
"kontrkandydat"? Czyli nie znasz tych ludzi, ale już wiesz że jesteś wszystkim przeciwny?
Żeby ci kandydaci nie poczytali o twoich kompetencjach przypadkiem :)
Chciałeś pewnie napisać, że dłużnicy pojadą spokojnie na wczasy nie obawiając się niczego.
Wczasy są dla wszystkich, zadłużonych również. Każdy może wybrać. Eksmisja lub relaks. Nawet im bardziej się należy wypoczynek bo są w ciągłym stresie. Co by tu robić, aby nic nie robić? Szanowni Państwo. Dłużnicy to nie problem NASZ, WASZ czy ICH. To problem Zarządu. Oni mają instrumenty. Proszę zwrócić uwagę na naszą windykację. Trzy osoby ściągnęły ponad 1,5 mln zł. długu. Gdyby było ich więcej i bardziej stanowczy Zarząd (represyjny) długów by nie było. Ale, "stanowczy " Zarząd to zły Zarząd. Odwołany by został natychmiast. Dlatego według mnie im więcej długów tym Zarząd ma się lepiej. Zarząd chce aby długów nie było, ale są. Więc niech uczciwi (płacący) martwią się długami sąsiadów. Problem ICH staje się NASZYM problemem. MY próbujemy podpowiadać, kontenery, Gutwin, na bruk, budować blok o niższym standardzie, malować chodnik na zielono do bloków dłużników i okazuje się, że każdy pomysł ma przeciwników. Ja ze swej strony deklaruję, że bezpłatnie przez okres 5 lat wezmę dwie rodziny i dam dach nad głową w odległości 15 km od Ostrowca. Prąd, gaz (opomiarowany), woda (ryczałt), kuchnie węglowe. A Państwo? Proszę to ocenić.
Zarząd to może jak mu sąd pozwoli a miasto da lokal zastępczy.
Mietek bez Sądu i UM oferuje dwa mieszkania BEZPŁATNIE na 5 lat. Post wyżej. Już kiedyś pisałem jak można to załatwić. W ciągu 5 lat nie mamy zadłużonych członków, oraz wszyscy oczekujący mają lokale. Są programy na wyjście z bezdomności, należy je znaleźć wdrożyć i efekt jest. Pisałem, że pomogę.
Bezdomność nie ma nic wspólnego z dłużnikami, im żyje się ekstra dzięki tym co płacą i tym którzy ich bronią.
Zadłużenie prowadzi do bezdomności (eksmisja). Wylicz mnie jak dłużnik wpływa na wysokość naszych czynszów. Teraz przy ponad 5 mln. zadłużenia płacę 568.00 zł. Ile będę płacił jak nie będzie zadłużenia wogóle? Natomiast po wprowadzeniu zmian proponowanych przez nas, będzie to poniżej 500.00 zł. Bronić trzeba każdego, nawet jestem w stanie obronić Ciebie przed samym sobą. Jesteś zagrożeniem dla siebie.