Brawo. Moje pisanie nie poszło na marne. Zgłębił Pan temat, który ja naszkicowałem pobieżnie. Widać profesjonalizm Pana i klasę wypowiedzi bez inwektyw. Jeśli ma Pan chęć i możliwości spotkajmy się. Niezależnie od decyzji wyborców stworzymy grupę, która właśnie będzie mieć możliwości wrócić na rynek pracy w tej czy innej formie, spłaci zadłużenie. Proponowane przez Pana rozwiązania może uda nam się wprowadzić. Każda podpowiedź jest dobra. Co do pomocy psychologa i innych wyspecjalizowanych form pomocy, to są stosowne organizacje, które w ramach wolentariatu pomogą. Wiadomo, że nikt nikogo na siłę nie uszczęśliwił. Ja na początek jestem w stanie wyłożyć równowartość diet (1 członka) RN za trzy lata, aby to ruszyło. Jestem przekonany, że kilkanaście osób uratujemy od wykluczenia. Będzie to na pewno tańsze od budowy bloku. Skutek może być porównywalnie większy. Ja na własną rękę pomagam ludziom w pisaniu różnych pism, kieruje do odpowiednich instytucji i załatwiam (ale bez żadnych opłat). Niestety mam ograniczone możliwości, pomocy innych osób i braku lokalu. Występując jako osoba nie mająca żadnego umocowania, jestem zbywany. Nawet instytucje do tego powołane na mój widok z osobą potrzebującą pomocy stają się aroganckie, ludzi to zniechęca. Myślę, że grupa takich życzliwych ludzi zdziała by wiele. Rola SM jest też częściowo wpisana właśnie w pomoc, nie nadużywając jej wykorzystajmy ją. Ja byłem właśnie w takiej sytuacji i pomogli mi ludzie zupełnie bezinteresownie. Chciałbym teraz odwdzięczyć się innym, aby oni kiedyś też komuś pomogli. Jestem wdzięczny za wsparcie. Pozdrawiam.
Kolejny elaborat, kolejny raz bez treści. Naprawdę dziękujemy za troskę, ale nie mamy najmniejszego zamiaru wspomagać kombinatorów o których pan się tak troszczy.
Do 07:52 25.08.2014 a jak Pan uzasadni powód zaskarżenia uchwał WZ? Czy członkowie nie powinni otrzymać od Spółdzielni bonusa w postaci nadwyżki bilansowej? Czy lepiej płacić o 25 gr/m2 mniej, czy może lepiej więcej?
Do wczoraj 17.28
Warto poczytać kiedy i kto stosuje art.212 k.k. oto przykład:
http://temidacontrasm.info/wykresl-212-kk/
Warto aby mieszkańcy zapoznali się z pozwem przeciw mnie i opublikować go na stronie internetowej SM
Warto opublikować na stronie internetowej wraz z uzasadnieniem wyrok Sądu Okręgowego w Kielcach oraz Apelacyjnego w Krakowie.
Warto aby mieszkańcy wiedzieli że nieudolny zarząd podpiera się adwokatem z wyboru.
Warto opublikować koszty przegranych procesów i koszt wytoczenia mojej osobie procesu z art.212 k.k.
Ja wtedy obiecuję że upublicznię dowody na fałszowanie wyborów do RN oraz postanowienie Sądu Rejonowego Wydział Karny w sprawie o wniesienie fałszywego aktu oskarżenia.
Warto dodać że za 4 tygodnie mieszkańcy zadecydują czy zarząd odda pieniążki do kasy SM wybierają RN. Na WZ dał początek swojego niezadowolenia z tych działań.
Mirek nie stresuj się, jak jesteś niewinny to ci nic nie grozi. Pozywałeś i groziłeś pozwami od ponad roku to teraz weź ten jeden pozew na klatę. Już ci pisali jak ty wytaczasz wyrok przeciw SM to zarząd musi się bronić i wydać na to pieniądze. Skoro groziłeś kolejnymi wyrokami i naplotłeś masę bzdur na "Krzemionki" to mają obowiązek bronić jej imię. No sorry ale dobrej reklamy to nie robisz, czasem trzeba coś podkolorować ale są granice. Ludzie cie popierali bo byłeś głośny i wychodziłeś na przód to się teraz nie cofaj i nie bądź cykorem. Teraz wygląda jak byś się użalał że do sądu musisz nie z takim imidżem startowałeś.
Za 4 tygodnie twoje marzenia o RN pozostaną tylko marzeniami. Nie z tym programem i tymi kandydatami.
Raczej nie z tym podejściem. Mieszkańcy przymkneli by oko na kandydatów i program i nikt by sie tu nie wypowiadał gdyby nie kwestia prywatnych porachunków. Wiekszość na to forum zaglada przez plotki a nie zainteresowanie programem albo wyborami.
Te wydatki powinny być wstawione w jednej rubryce z kosztami wandalizmu. Gdyby twoje materiały miały wartość to sąd by je uznał i nie musiał byś manipulować kodeksami jak we wcześniejszych wypowiedziach.
„mirek twój post z 2014-07-09, 15:40 http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/walne-zgromadzenie-i-wyrok-sa-nowe-wybory-do-rady-nadzorczej-w-krzemionkach/s55/?pabz=1#post-1033
"Zwolnimy tych którzy fałszowali wybory a wiemy kto to był" Twierdzisz tak mimo że żaden sąd nie stwierdził fałszowania, a sprawa w oparciu o Kodeks Karny została umorzona. To jest działanie niezgodne z prawem pracy.
W poście 2014-07-09, 16:13 dalej sugerujesz że fałszowanie nie podlega pod Kodeks Karny tylko Prawo Spółdzielcze co jest kompletną bzdurą i manipulacją. „
Po co spółdzielnia ma brać adwokata z urzędu jak ma własnego prawnika? Przecież każda większa firma ma kogoś do interpretacji przepisów i konsultacji prawnych to czemu człowiek ma nie wykonywać swojej pracy?
do 17:57 i mirka24 obaj sie nie znacie a wypowiadacie.
"Warto aby mieszkańcy wiedzieli że nieudolny zarząd podpiera się adwokatem z wyboru"
A jakim adwokatem ma się podpierać jak mu urzędowy nie przysługuje? Aby sąd wyznaczył adwokata to najpierw trzeba spełniać odpowiednie warunki, np udowodnić brak dochodów, już widze jak sąd daje adwokata spółdzielni która nie ma długów. Mirek24 to głównie do ciebie bo twierdzisz że sie na takich rzeczach znasz to o co ty masz pretensje? Że zły zarząd śmie SM reprezentować jak mirek uchwały pozywa?
Do gościa "z czym do ludzi" mało wiesz o zarządach SM.Oni wydadzą ostatni grosz swoich mieszkańców(zadłużając tym samym spółdzielców za media itp.) na drogich prawników działających tylko i wyłącznie w obronie ich stołków.Rada zawsze poprze ich decyzję bo w ten sposób broni swoich dochodów czyli diet.
Dla tych prawników dobro mieszkańców jest ostatnią rzeczą którą biorą pod uwagę,ich płatnikiem jest zawsze zarząd(forsa pochodzi z czynszów)a kto płaci ten wymaga.
Pojedynczy mieszkaniec jest nikim w tym molochu jakim jest Sm.
Czyste fantazje. Rada niczego nie musi bronić. Diety rady określa statut i zarząd w tej sprawie nie ma nic do powiedzenia.
ludzie czy Wy nie widzicie jakie wielkie płacimy czynsze? przepraszam bardzo ale wydaje mi się że Pan Mirek robi dobra robotę!
Czynsz składa się z wielu elementów, odlicz opłaty za media (woda, gaz, centralne), to co zostanie to dopiero rzeczy zależne od spółdzielni
Nie sądzę aby robił dobrą robotę. Czynsze są wysokie ale Mirek na pewno ich nie zmniejszy bo wynikają one z innych rzeczy.
Czynsze w spółdzielni w porównaniu z innymi są najniższe w Ostrowcu.
Do 08:35 z 25.08.2014 ostatnie zdanie ujawnia prawdziwy powód wywołania zamieszania na WZ. To było napuszczenie, nieświadomych prawdziwych motywów mieszkańców, na zarząd ze zwykłej prymitywnej chęci zemsty? Hasełka zostały tak wymyślone, żeby uzyskać poklask, w myśl zasady, obiecaj ludowi to co chce usłyszeć, nawet jeżeli nie jest to realne? Najlepiej chleba i igrzysk. Oddłużenie, praca dla wszystkich dłużników, docieplenia za pieniądze Unii i odwołanie zarządu za najniższe w Ostrowcu czynsze, wypracowywanie rok w rok nadwyżki bilansowej, wykonywanie uchwalonych przez RN planów, wymianę zagrażających bezpieczeństwu instalacji gazowych oraz co najważniejsze pozwanie mirka24 za kilkuletnie szkalowanie Spółdzielni i jej statutowych organów.
Do 22:33 Czemu w innych częściach miasta gdzie bloki mają po 40 i 50 lat nikt nie wymienia instalacji gazowe na nową? Przecież tam też są spółdzielnie. Tylko w blokach należących do krzemionek mamy plagę rdzewiejącej instalacji.