Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach””.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1996

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Zarzad napewno bedzie tylko nie w tym skladzie.Pytam sie drugi raz dlaczego niezalezna od mieszkancow LTVK nie przekazuje relacji z WZ os Stawki.Przeciez to Zarzadowi powinno na tym zalezec aby przedstawic niektorych ludzi w zlym swietle .A moze boicie sie mowionej dla niektorych krzyczacej prawdy przez te osoby.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Bo nieobecni na WZ mieszkańcy dowiedzieliby się prawdy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1998

Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Pan Mieczysław już odpowiadał na to pytanie, nie było czego pokazywać. Wykorzystywanie telewizji do pokazywania kogokolwiek w złym świetle to bardzo niskie zagranie, dobrze że mieli na tyle klasy aby nie schodzić do poziomu pieniactwa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Walne zgromadzenie i wyrok - są nowe wybory do Rady Nadzorczej w „Krzemionkach”

Powinno pokazać się prawdę.Po co w takim razie ta "telewizja? Za co Spółdzielcy płacą?A może to lepiej zlikwidować?A "nasi niezależni" redaktorzy znajdą sobie lepszą pracę która da im więcej zadowolenia i możliwości wykazania się swoim "dziennikarskim profesjonalizmem".

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Liczyłeś na to że jak pokrzyczysz to od razu cię w telewizji pokarzą? Jaka prawda by z tego wyniknęła? Dwie części WZ zostały odwołane, SM przyjęła jedną interpretację prawną mirek inną sąd rozstrzyga problem. Nie ma tu nigdzie żadnej uniwersalnej prawdy. Zaczekajmy na orzeczenie zanim zaczniemy szafować wyrokami, są od tego instytucje dajmy im pracować.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2002

Gosciu z 10;00 pieniactwo to ty uprawiasz i nie mow mi o czyjejs klasie.Gdyby to bylo na wasza korzysc puszczalibyscie do znudzenia.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No widzisz, są ludzie którym bardziej niż na zawiści zależy na nie skłócaniu mieszkańców. Ale tobie z tym źle że ktoś nie chce zniżać się do twojego poziomu. Co by dało puszczanie tego na okrągło poza dodatkowymi sporami tu na forum? Każdy wie co się działo na WZ i jaka sytuacja z tego wyniknęła, teraz to sprawa do rozstrzygnięcia dla sądu i dodatkowe podsycanie atmosfery niczego nie zmieni.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do 13.30 nie chodzi o "puszczanie tego na okrągło" ale pokazanie raz prawdy.Po co tu na forum pisać bzdety kiedy można tylko pokazać trzy części WZ.Tylko wy obawiacie się Mieszkańców.Czego obawia się zarząd nie pozwalając na transmisję z WZ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jestem mieszkańcem, byłem na WZ nie oglądam LTVK. Nie wiem jaki materiał puścili, ale wszyscy sąsiedzi którzy nie byli wiedzą co się działo. O jakiej prawdzie na okrągło mówisz? Zebrała się grupa niezadowolonych zarwała obrady uchwały są w sądzie. Nie wiem co chcesz zobaczyć, może opisz tu na forum?

Gość_Gościu.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja nie byłem na wz nie chcę nikogo tu słuchać ale chciałbym zobaczyć bo płacę za kablówkę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja też chciałbym to zobaczyć,to bym obiektywnie całą tę sytuację ocenił.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Może to jest czyjaś prywatna telewizja?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2031

Dlaczego robicie z tego taką sensację? ktoś wczoraj chciał aby telewizja pokazywała mieszkańców w złym świeltle kolejny że jak ich nie pokazująto manipulacja. Ludzie mają zastrzeżenia do zarządu to niech je zgłaszają a od obiektywności są sądy. Już raz wyrok zapadł i zaangarzowani w sprawę byli zniego zadowoleni? Chcecie "chleba i igrzysk" dla rozrywki aby mieć temat do obgadywania sasiadów? Dajcie im spokój nie każdemu musiał się podobać to co się stało ale to już mineło patrzmy do przodu i wybaczajmy sobie na wzajem.

Gość_P Anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak by pokazali w telewizji to też było by źle to wszystko to jest temat zastępczy aby nie wracać do punktów programowych mirka24 których nikt nie umie obronić.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2033

Dyskusję o braku relacji z walnego wywołuje chyba ktoś kto nie ma kablówki ze spółdzielni. Ja widziałem po walnym wszystkie relacje włącznie z tymi zapienionymi gośćmi którzy zakłócali przebieg obrad. Tak jak gość wcześniej napisał zainteresowani panowie nie mają się czym chwalić. Jak by się widzieli to by prosili "kończ waść wstydu oszczędź".

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do 15:30 No właśnie mi też coś tu nie pasuje moja sąsiadka której nie widziałem na walnym wiedziała co się działo, kto tam mniej więcej był na której części nawet mnie o kogoś z nazwisk pytała. Z samych plotek tego wszystkiego by nie wiedziała.

Gość_Gościu.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2039

Dość bicia piany. Dajcie już spokój.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja rozumiem, że to jest forum prywatne ale bez przesady. Człowieku, który to wyłączasz - książka do ręki i nadrabiaj gimnazjum!!!!

............

Drogi Adminie podczepiam się pod pierwszy post tylko dla czytelności długiego tekstu. Post odnosi się do tematu wątku (wybory do Rady Nadzorczej ) omawia punkty programu wyborczego wklejane w tej dyskusji przez mirka24 i jest odzewem na jego prośbę o komentarz (strona 100) oraz powrotem do głównego tematu tu poruszanego czyli nadchodzących wyborów.

TREŚC WŁAŚCIWA

Skrót wiadomości które udało mi się zebrać na temat różnych dziedzin dzięki wszystkim ludziom cierpliwie udzielającym się w tym temacie oraz wujkowi Google.

2 Nie da się zastąpić funduszu dociepleniowego dopłatami z unii. Gdybyś przeczytał chociaż to co wcześniej pisałem (już nie mówię o treści RPO) wiedział byś że dopłaty dotyczą tylko części wspólnych budynków i są uzyskiwane w drodze konkursu a spółdzielnie nie są tu priorytetem.

3 Nikt jeszcze nie zlikwidował niebilansującej się wody, takich cudów w Polsce jak dotąd nie było. Wodociągi rozliczają spółdzielnię na podstawie własnych drogich specjalistycznych liczników wysokiej klasy, mieszkańców na takie nie stać więc mają zwykłe liczniki z wyższa granicą błędu, różnica w odczytach to właśnie ta woda nie bilansująca. Nawet gdyby wszystkie liczniki były tej samej klasy były by różnice odczytu, poczytaj o działaniu liczników.

4 Firmy zewnętrzne zatrudnia się raz na rok, albo kilka razy na sezon w zależności od potrzebnych robót. Nie opłaca się zatrudniać na stałe kogoś kto będzie wykonywać jakąś pracę raz na miesiąc. Firma zapewnia sprzęt opłaca ubezpieczenie w razie popełnienia błędu jest obarczana kosztami można wybrać taką która ma doświadczenie w danej dziedzinie. W razie zatrudnienia pracownika wszystkie te koszty i odpowiedzialność spadają na spółdzielnię, więcej wydatków = wyższy czynsz. To chyba logiczne? Koszt różnego rodzaju sprzętu + jego konserwacja i naprawy, koszt popełnionych przez niedoświadczonych pracowników szkód, koszt ich przeszkolenia, koszt za czas nadzorowania ich pracy. W efekcie nawet jeśli za robociznę zapłacimy mniej to reszta kosztów znacznie zawyży ostateczną cenę pracy. Bardziej logiczne będzie założenie firmy zatrudniającej tych ludzi specjalizującej się w konkretnym rodzaju robót. Będą startować w przetargach do różnych spółdzielni, wykonywać pracę na zamówienie, wyrobią sobie dobrą opinię i ich dochody nie będą uzależnione od tego czy akurat trzeba coś w spółdzielni zrobić czy nie.

5 Rozwiązanie podałem już wyżej, wyniknęło z rozważań na temat punktu 4. Spółdzielnia nie jest fundacją ani instytucją charytatywną, od pomocy biednym i zadłużonym są instytucje na które płacimy nie małe podatki i należy od nich wymagać wykonywania tej pracy.

6 CCW i CO są zamawiane na podstawie odpowiednich wyliczeń, od tego są normy programy i specjaliści i nawet do głowy by mi nie przyszło aby mówić im że znam się na tym lepiej więc tobie Mirek też to radzę. Warunków atmosferycznych nie da się przewidzieć, wejdź sobie na stronę mecu i sprawdź ile kosztowało by dokupowanie ciepła.

7 to populizm i demagogia na poklask czymś musisz się reklamować więc nie ruszam

8 Wizerunek SM sam osobiście szargałeś, prowadziłeś już nie jeden watek tu na forum, zarzucasz fałszowanie wyborów którego nie dałeś rady udowodnić przed sadem, twierdzisz w prasie że SM ma długi których niema. Nie zmienisz wizerunku na który samemu tak dzielnie pracowałeś.

9 Punkty 4 i 6 oraz nadchodzący 10 tworzą już masę zbędnych wydatków.

10 Walne zgromadzenia dzieli się bo SM ma obowiązek przygotować je tak aby 100% członków mogło się na nie stawić. Ci którzy się nie pomieszczą mają prawo podać do sądu SM o niezapewnienie im statutowej możliwości brania udziału w WZ. Mamy 5,5 tys członków, gdzie i za ile chcesz ich wszystkich pomieścić? Bierzesz na siebie odpowiedzialność prawną za tych którzy nie będą mogli się pomieścić, czy finansową aby odciążyć mieszkańców ze zbędnych kosztów wynajmu hali?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 100101103105106 ... 172173174175
Przejdź do strony nr
559 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -