Witajcie, w latach 99-00 mieszkałem w Ostrowcu. Miałem około 4 lat i teraz sobie przeglądając zdjęcia chciałbym sobie przypomnieć jak tam było. Zamierzam w te wakacje przyjechać na jeden dzień i spróbować znaleźć miejsce w którym razem z rodzicami mieszkałem. Chciałbym Was poprosić o pomoc.
Mieszkałem tam jeden rok tylko dlatego że Tata pracował w hucie szkła kryształowego, budynek mieszkalny był połączony z hutą.
Do budynku prowadziła droga żużlowa. Przed domem w okolicach bodajże 50m był pałacyk, znalazłem tutaj na forum informacje ze juz nie ma tego pałacyku (mowa o ulicy Kilińskiego)
Mam prośbę, mógłby ktoś znaleźć tą okolice i wykonać kilka zdjęć [tej drogi, moze tego budynku mieszkalnego(o ile istnieje)] przed budynkiem było dużo drzewek - i prowadziły do płotu.
Jestem tego świadom, że przez te 15 lat mogło się dużo zmienić, ale warto spróbować i może coś sobie jeszcze przypomne. Pytanie mam jeszcze jedno, jeżeli zburzono ten pałacyk, to w którym roku?
Pozdrawiam
Google Maps i podziwiaj
a gdzie jest huta szkła kryształowego w ostrowcu?
Pałacyku juz dawno nie ma,był tam ośrodek inwalidów przez długi okres czasu z fajnym wyświetlaczem,cegielni przed nim też nie ma,na wprost był taki mały stawik.Ta droga jest za Signalem a przed sklepem elektrycznym asaj droga chyba nadal żużlowa.
Kiedy zburzono pałacyk nie pamietam ale ładnie się prezentował z zewnątrz.
Przed kryształami był sad z tego co pamiętam a z tych rurek fajnie się strzelało z jarzębiny :).Domu juz chyba nie ma teraz sa tam hale Signalu.
Wpisz sobie google Ostrowiec Świętokrzyski Kilinskiego i wszystko będziesz widział do tej drogi,zjedź tylko na mapie do widoku z samochodu(taki chipek Ci się pokaże).
Kolego pałacyku już nie ma
Być może chodzi Ci o to miejsce>>
Teraz stoją tam hale.