Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

W niedzielę 8 listopada 2015 r. uważamy na biegaczy - utrudnienia w ruchu

Ilość postów: 12 | Odsłon: 1815 | Najnowszy post
  • W niedzielę 8 listopada 2015 r. uważamy na biegaczy - utrudnienia w ruchu

W związku z organizacją „Ostrowieckich Biegów Niepodległości 2015” informujemy, że w dniu 8 listopada (niedziela) nastąpią utrudnienia w ruchu drogowym na niżej wymienionych ulicach:

a) ul. Mickiewicza (od skrętu w ul. Żabią) do skrętu w kierunku Galerii Ostrowiec (łącznik ul. Mickiewicza - ul. Żeromskiego) - całkowite wyłączenie z ruchu drogowego w godzinach 9.00-14.00

b) ul. Mickiewicza (od skrętu w ul. Żabią), ul. Iłżecka, ul. Rzeczki, ul. Akacjowa, ul. Gościniec, teren przy Ośrodku Wypoczynkowym „Gutwin” - całkowite wyłączenie z ruchu drogowego w godz. 12.00-14.00.

Na głównych skrzyżowaniach (Mickiewicza-Sienkiewicza; Iłżecka-Polna; Iłżecka-Jana Pawła II; Iłżecka-Graniczna) po przebiegnięciu kolumny biegaczy ruch drogowy będzie okresowo dopuszczany w kierunku poprzecznym (bez możliwości wjazdu na trasę biegu) przez służby porządkowe (Policja, Straż Miejska).

Gość_biegacz
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: W niedzielę 8 listopada 2015 r. uważamy na biegaczy - utrudnienia w ruchu

tak jak by nie mogli biegać po lesie... , ale grunt to blokowac

Gość_sss
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: W niedzielę 8 listopada 2015 r. uważamy na biegaczy - utrudnienia w ruchu

i dobrze, że biegają...i dzięki za informację za drzwiami samochodu :)

matrioszka
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: W niedzielę 8 listopada 2015 r. uważamy na biegaczy - utrudnienia w ruchu

Zablokowany cały Ostrowiec. Kto to wymyślił?!!! Trzeba się trochę zastanowić przed podjęciem decyzji o takiej imprezie. Cud, że nie było jakiegoś groźnego wypadku, bo ludzie jeździli pod zakazy byle tylko się ruszyć z miejsca. Tyle jest ścieżek po mniej uczęszczanych ulicach, ale trzeba było od razu blokować te główne, bo medialnie lepiej to wyglądało.

Gość_kierowca
      Zgłoś
      Odpowiedz

Byliśmy w Gdańsku 15 sierpnia i tam odbywał się maraton Solidarności z Gdyni na plaże w Brzeźnie i po nawrocie meta na starówce w Gdańsku.Ludzie bili brawo tym pierwszym i tym ostatnim i NIKT(no może poza nami trochę) się nie denerwował.Ludzie stali i podawali wodę,czasem robili coś w rodzaju prysznica bo było strasznie gorąco.

Ten bieg to był dobry pomysł.

Czlowiek
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wszystko OK ale gdzie była policja do kierowania ruchem na Żeromskiego wyjazd od Tesco i Castoramy ja stałem w korku ponad godzinę. Do poprawki na następny raz kierowanie ruchem na innych ulicach żeby nie było korków

Gość_mieszkaniec
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Byla okazja zeby zostawic auto I sie przejsc Ostrowiec nie jest wielkim miastem. Fajna okazja dla dzieci zeby oderwac ich od komputerow I troche sie poruszac. Ale jak przystalo na prawdziwego Polaka to trzeba troche po narzekac.

chewbacca
        Zgłoś
        Odpowiedz

Sam długo stałem w korku, ale ogólnie jestem zadowolony! Wreszcie fajna impreza biegowa w Naszym Mieście! Może na przyszłość trzeba zorganizować więcej służb do kierowania ruchem! Ale pierwsze koty za płoty.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Porażka organizatorów, nawet policja nie wiedziała jak objechać te zamknięte drogi. Biegi fajna sprawa tylko koniecznie lepiej zorganizować objazdy zablokowanych ulic

Gość_LUK
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Auto zostawiłem zgodnie z zaleceniami organizatora na parkingu pod Galerią Ostrowiec od strony Żeromskiego. Wyjazd z parkingu zajął mi dokładnie 1:05h. Policji do kierowania ruchem żadnej. Gdy zadzwoniliśmy odrzekł, że trzeba cierpliwości i jadł ziemniaczki dalej. Jakby trzeba było kogoś ukarać mandatem to pewnie ruszyliby w sekundzie, ale żeby ułatwić coś ludziom to już niestety nie drgnęli. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy tu nie zabrakło komunikacji między nimi a organizatorem. Osobiście mi się nie spieszyło, więc odstałem swoje i tyle, ale kilka osób było dość nerwowych. Sama impreza wg mnie w porządku, a to co powyżej można dopracować.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę