W związku z organizacją „Ostrowieckich Biegów Niepodległości 2015” informujemy, że w dniu 8 listopada (niedziela) nastąpią utrudnienia w ruchu drogowym na niżej wymienionych ulicach:
a) ul. Mickiewicza (od skrętu w ul. Żabią) do skrętu w kierunku Galerii Ostrowiec (łącznik ul. Mickiewicza - ul. Żeromskiego) - całkowite wyłączenie z ruchu drogowego w godzinach 9.00-14.00
b) ul. Mickiewicza (od skrętu w ul. Żabią), ul. Iłżecka, ul. Rzeczki, ul. Akacjowa, ul. Gościniec, teren przy Ośrodku Wypoczynkowym „Gutwin” - całkowite wyłączenie z ruchu drogowego w godz. 12.00-14.00.
Na głównych skrzyżowaniach (Mickiewicza-Sienkiewicza; Iłżecka-Polna; Iłżecka-Jana Pawła II; Iłżecka-Graniczna) po przebiegnięciu kolumny biegaczy ruch drogowy będzie okresowo dopuszczany w kierunku poprzecznym (bez możliwości wjazdu na trasę biegu) przez służby porządkowe (Policja, Straż Miejska).
tak jak by nie mogli biegać po lesie... , ale grunt to blokowac
i dobrze, że biegają...i dzięki za informację za drzwiami samochodu :)
Wreszcie bieg uliczny! Super! Dzieki za info!
Zablokowany cały Ostrowiec. Kto to wymyślił?!!! Trzeba się trochę zastanowić przed podjęciem decyzji o takiej imprezie. Cud, że nie było jakiegoś groźnego wypadku, bo ludzie jeździli pod zakazy byle tylko się ruszyć z miejsca. Tyle jest ścieżek po mniej uczęszczanych ulicach, ale trzeba było od razu blokować te główne, bo medialnie lepiej to wyglądało.
Byliśmy w Gdańsku 15 sierpnia i tam odbywał się maraton Solidarności z Gdyni na plaże w Brzeźnie i po nawrocie meta na starówce w Gdańsku.Ludzie bili brawo tym pierwszym i tym ostatnim i NIKT(no może poza nami trochę) się nie denerwował.Ludzie stali i podawali wodę,czasem robili coś w rodzaju prysznica bo było strasznie gorąco.
Ten bieg to był dobry pomysł.
Wszystko OK ale gdzie była policja do kierowania ruchem na Żeromskiego wyjazd od Tesco i Castoramy ja stałem w korku ponad godzinę. Do poprawki na następny raz kierowanie ruchem na innych ulicach żeby nie było korków
Byla okazja zeby zostawic auto I sie przejsc Ostrowiec nie jest wielkim miastem. Fajna okazja dla dzieci zeby oderwac ich od komputerow I troche sie poruszac. Ale jak przystalo na prawdziwego Polaka to trzeba troche po narzekac.
Sam długo stałem w korku, ale ogólnie jestem zadowolony! Wreszcie fajna impreza biegowa w Naszym Mieście! Może na przyszłość trzeba zorganizować więcej służb do kierowania ruchem! Ale pierwsze koty za płoty.
Porażka organizatorów, nawet policja nie wiedziała jak objechać te zamknięte drogi. Biegi fajna sprawa tylko koniecznie lepiej zorganizować objazdy zablokowanych ulic
Auto zostawiłem zgodnie z zaleceniami organizatora na parkingu pod Galerią Ostrowiec od strony Żeromskiego. Wyjazd z parkingu zajął mi dokładnie 1:05h. Policji do kierowania ruchem żadnej. Gdy zadzwoniliśmy odrzekł, że trzeba cierpliwości i jadł ziemniaczki dalej. Jakby trzeba było kogoś ukarać mandatem to pewnie ruszyliby w sekundzie, ale żeby ułatwić coś ludziom to już niestety nie drgnęli. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy tu nie zabrakło komunikacji między nimi a organizatorem. Osobiście mi się nie spieszyło, więc odstałem swoje i tyle, ale kilka osób było dość nerwowych. Sama impreza wg mnie w porządku, a to co powyżej można dopracować.