Najlepiej nie odbierać a tym bardziej nie oddzwaniać na nr 221011957. Zazwyczaj jest to jeden krótki sygnał i numer się rozłącza. Szczególnie ostrożni niech będą posiadacze telefonów w sieci Orange.
A co potem jak się rozłącza, wybucha nam telefon czy co?
co jest nie tak z tym numerem co sie kryje pod tym numerem czego mozna sie spodziewac
http://kto-dzwonil.pl/index.php?numer=221011957
a co z tym numerem jest nie tak ? moze opisz cos wiecej
Chodzi o to, że jak się oddzwoni to ci później dolicza do faktury 20-30 zł za to krótkie połączenie. W ten sposób właśnie działają oszuści.
Jak dzwoną do mnie mogą mi doliczyc ?
Nie. Tylko jak ty oddzwonisz. Dlatego właśnie puszczają krótkie sygnały.
Miałem podobny telefon i co dziwne raz numer zaczynał się na 222386261 a następny już +48 222386261 tylko ten akurat to City banku jak się okazuje .
Może tu być jakaś awaria która skutkuje takimi kosztami ew cel zamierzony ten wstawiony to numer warszawski tylko brakuje mu 48 które jak widać nie zawsze jest widoczne .
Tak jak ktoś pisał słychać sygnał a po podniesieniu słuchawki nic się nie dzieje i się rozłączają .
http://www.grupy.banzaj.pl/atak,krAltkich,sygnaA,Alw,16,1075862,2013_02.html
"A 221011957 nie łączy z Senegalem tylko (jak sprawdziłem dla niektórych kolegów)
jakimiś kolejnymi "domokrążcami" wciskającymi ludziom kit o niższych rachunkach.
A jeżeli łączy z Senegalem to na koszt numeru 221011957 - o czym tu mowa."
A ja na nieznane numery nie oddzwaniam i kropka ........ :)
musimy się liczyć z tym, że oddzwaniając na jakikolwiek nieznany numer możemy być przekierowani na np szeszele za 150 zł/minutę
jesli nr jest krajowy +48 to masz podstwe do reklamacji więc z przekierowaniem to nie tak do końca chyba.
własnie miałem sygnał z tego nr i dlatego sie tu zanlazłem.
jesli ktoś coś chce to może zadzwonic raz jeszcze. prosta zasada .
oddzwaniamy tylko do znajomych. jak ktoś ma interes to na pewno zadzwoni kilka RAZY. jesli jesteście posiadaczami smartfonów zawsze w antywirusie mozna nr dodać do czarnej listy i już do was nie zadzwoni a typ bedzie słyszał tylko że odrzucasz połączenie. mogłoby wysyłać info że połączenie nie może zostać zrealizowane było by bardziej kultularne.
To jest zlodziejstwo czemu ich nie tepi policja czy skarbowka
Do mnie jakiś czas temu na przemian dzwoniły nr tego typu i komórkowe, dzień w dzień nawet do 2-3 sygnałów. A po odebraniu- rozłączały się.
Wiele z nich to jakieś lipne konkursy, naciągacze itp.
Nie siejcie paniki jeżeli by przed tym 222 był + to było by połączenie z afryką +222 a te co zaczynają się bez + to numery centrów w wa-wie ,raz łączą się i mają przed tym numerek +48 a raz nie mają nic .
Ostatnio jest jakieś szaleństwo z tymi telefonami po odebraniu następuje odkładanie słuchawki .Myślę ,że to błąd w komputerze którzy łączy z centrum i rozłącza kiedyś miałem podobną sytuację z biurem Play i uspokoiło się po zażaleniu .
Jeżeli ktoś ma numer na kartę może sobie sprawdzić ten numer bez wielkiego ryzyka .