Brzoza, piękna wysoka brzoza, zasłaniająca przed słońcem w lato, ma być wycięta ponieważ stanowi jakoby zagrożenie.
Zapytajcie w swojej spółdzielni, żeby nie obudzić się pewnego ranka przy dźwięku pił ścinających to piękne drzewo.
To nie jest żart, wiadomość jest pewna i sprawdzona.
i bardzo dobrze a jak stanie się nieszczęście to będzie na spółdzielnie,popieram bo nie powinny rosnąć drzewa przy samych oknach,obecnie mamy wichury itp
O tej porze drzew się nie wycina. Czy drzewo to nie stanowiło zagrożenia np. w lutym w marcu wtedy kiedy ptaki nie zakładają gniazd ? Ale urzędnik z administracji OSM pewnie temat przespał i teraz chce to naprawić? Ludzie są coraz bardziej bezmyślni i brutalni wobec przyrody.
Może plan jest na przyszły rok, ale rzecz w tym, że ta brzoza jest piękna. Dobrze byłoby jej jednak nie wycinać.
W tym roku OSM ogołociła nasze osiedla z wielu pięknych drzew. Poszły pod piłę piękne i zdrowe okazy. Ciekawe komu tak naprawdę przeszkadzały i dlaczego!
Patrzmy do przodu, żeby kolejne drzewa nie poszły pod siekierę.
A nie wycina się drzew ponieważ ty taki kaprys masz? Bezmyślne to są osoby, którym przeszkadza wycięcie drzewa, które może stwarzać zagrożenie, a jak drzewo się przewróci i zabije jakieś dziecko to lament, że spółdzielnia odpowiednio wcześnie się tym nie zajęła.
Do parku na ławeczkę.Ja mam wysokie drzewa przed oknem,cienia aż za dużo.Latem wolę jak zagląda mi słonce.Tak wysokie drzewa powinny być często przycinane ale administracja robi to rzadko.Moje powinny być już zcięnte bo są stare i stwarzają zagrożenie.
Popieram. Drzewa powinny być przycinane i tak prowadzone aby nie stanowiły zagrożenia . Stare drzewa , często łamią się podczas wichury, a one teraz nie są rzadkością. Lepiej zapobiegać niż później żałować jak się stanie nieszczęście .
chętnie przyjmę taką brzozę