Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Utrzymuję dziewczynę już 10 lat. Czy warto dalej…?

Dawniej to facet utrzymywał rodzinę i dbał o nią a kobieta zajmowała się wychowaniem dzieci i dbała o dom - to było normalne. Dziś nagle taki stan rzeczy jest nienormalny i zły? Faceci to by chcieli, żeby baba pracowała zawodowo a po pracy jeszcze w domu a oni po pracy obiadek pod nos i telewizorek. A chyba nie tak to ma działać? Jak pracują oboje to oboje domem się zajmować. Facet też może pranie zrobić, posprzątać czy ugotować ale takich mało :) Najwięcej marudzą na niepracujące żony pewnie ci, co w domu po robocie nawet palcem nie kiwną :P

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Utrzymuję dziewczynę już 10 lat. Czy warto dalej…?

10:31 i Ci co nie potrafią zarobić więcej niż najniższa.

Eulalia
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

''Facet też może pranie zrobić, posprzątać czy ugotować ale takich mało :)'' Ja powiem tak: może nie tyle mało, co wszyscy wolni, bo jak umie ugotować, uprać i uprasować, to na co mu żona ?

KTW78
          Zgłoś
          Odpowiedz

pogon do pracy niech wyrobi sb nawet do emerytury pozniej jej nikt za ladne oczy nie da po drugie ma dwie rece niech tez pracuje a nie w donu siedzi i kase dostaje

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

11:18 mój mąż umie prasować, włączyć pralkę, zmywarkę, gotuje lepiej niż ja, posprząta a ma mnie. No i mnie utrzymuje i jeszcze zawsze chwali jaka jestem zaradna, ponieważ dzieciaki zadbane, w domu czysto, ogród piękny, warzywa jakie możliwe własne. Widzisz, po prostu nie masz pojęcia czym jest miłość. I to jest przykre. U chrześcijan kobiety w ogóle nie pracują (nie mylić chrześcijan z ludźmi chodzącymi do kościoła) a facet zadowolony i potrafi zarobić. Może coś z niektórymi "mężczyznami" jest nie hallo?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jak dobrze, że nie jestem chrześcijanką. Bardzo lubię pracować i mieć własną kasę :)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

11:28 a ja nie. Niestety nie mam już swojej działalnosci a bycie parobkiem mi się nie opłaca. No, chyba, że godziwie by płacili, ale w PL coś nie widać zmian. 12zł/h miało wejść o czerwca, jakoś tego nie widzę jak dzwonię w sprawie pracy czy rozmawiam ze znajomymi nawet tymi ze stolicy.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 40

Co to znaczy własną kasę gościu 11:28? U nas w małżeństwie kasa jest wspólna. Nie ma moje czy Twoje i to nie zależnie od tego kto ile zarabia.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Własną kasę, w sensie, że wiem, że dokładam się do wspólnej. Nie chodzi mi o podział na moje-twoje. Tylko o świadomość, że nie jestem na czyimś utrzymaniu. A to jest dla mnie bardzo ważne. Uważam również, że są w życiu takie etapy, kiedy kobieta rodzi i wychowuje dziecko i nie pracuje - wtedy to zupełnie inna sprawa. Albo, że jedno zachoruje bądź straci pracę i wtedy drugie pracuje na rodzinę. Niemniej w "normalnej" sytuacji kobieta pracuje i zarabia.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Niezłe podejście KTW78. Jeżeli dla Ciebie żona potrzebna jest tylko do gotowania, prania i prasowania to lepiej zostań sam bo skrzywdzisz jakąś kobietę.Mówię Ci to jako szczęśliwy mąż i ojciec.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

No proszę Cię... Żona jest potrzebna... Żeby Ci się nie nudziło :D

xyha
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Do KTW78. Masz całkowitą rację,bo Tobie zona nie jest potrzebna,tylko sluzaca!!! Typowy szowinista.Najlepiej,żeby pracowala po 10 godz ,7 dni w tygodniu,a po pracy sprzatala,gotowala,prala,prasowała,zajmowała sie dziecmi,robila zakupy,panu i władcy podawała piwko,kawke,herbatkę,bo on to przeciez po pracy przyszedł OKROPNIE zmęczony,a no i najważniejsze,żeby w sypialni byla zawsze gotowa jak się zachce jaśnie panu!!

Gość_BB
            Zgłoś
            Odpowiedz

11:49 cóż, są i mężczyźni z takim podejściem. Mój brat na przykład...Olał rodzinę, żeby żony i dzieci nie utrzymywac, alimentów do zapłacenia przez kilka lat się nazbierało a on dziś płacze, że jest sam jak palec. Niestety nikogo nie poszanował.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

Ten post najlepszy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Tylko ze ona na emeryture nie bedzie miec ja tak bym jej tlumaczyl i potem Ciebie zabraknie to bedzie bez srodkow do zycia

Gość_Mily
      Zgłoś
      Odpowiedz

mistrzu odpuść sobie, ja też tak miałem, tylko utrzymywałem krócej

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tylko dzieciaka szkoda :(

xyha
          Zgłoś
          Odpowiedz

13:06 a dlaczego dzieciaka szkoda? Dlatego, że matka nie pracuje? Znam więc mnóstwo takich dzieci, których szkoda... Mnie zawsze bardziej szkoda tych poniewieranych od małego w żłobkach czy przedszkolach po 10h, bo rodzice muszą zasuwać na kredyty. Dziś już całodobowe opieki nad dziećmi są, widocznie jest na to zapotrzebowanie. Moja znajoma tak miała, że dzieci od pon do pt u babci i widywała je w weekendy, a czasem nie chciało jej się jechać, bądź mąż pracował w weekend. Niektóre zwierzęta mają lepiej.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
25 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę