Ile kosztuje utrzymanie domu 210 metrów -z ogrzewaniem gazowe. Beda mieszkac 3 osoby.
Chodzi mi o przyblizony koszt roczny.
skoro interesujesz sie takim domem lub to Twoj dom to powinienes wiedziec. A nie chwalisz sie ze masz wielka chawire
1200 zł za miesiąc (musi być ciepło) dzielimy na 3, czyli 400 zł na osobę
A mozesz wyszczegolnic za co placicie i ile co miesiac ??
Ja za samo ogrzewanie gazowe płacę 1000 zł miesięcznie, w sezonie grzewczym oczywiście- dom 220 m , ocieplony , okna plastikowe , sufity ocieplone wełną. Dogrzewam jeszcze kominkiem , ale palę brykietem - 900 zł tona. Drzewem byłoby lepiej , ale musiałabym kupić więcej , więc kupuje brykiet i wożę w bagażniku .- w castoramie. Za prąd ok 100zł miesięcznie , woda z kanalizacją -50 zł.,wywóz śmieci-15 zł.....W lecie za gaz płacę ok 70 zł miesięcznie.
Czyli wychodzi CI ok 10-11 tys miesiecznie tak ?
ta! 30tys miesiecznie
jezu! ale do szkoły było pod górkę!
W sezonie zimowym 1300 zł - policz sobie j.w . Natomiast w sezonie letnim 250zł.
szook, dom 200m2 trzy kondygnacje, ogrzewanie gazem wspomagane kominkiem, drzewo ok 3-4m2, gazlistopad grudzien ok.800zł, styczen, luty około 1000, marzec kwieciec 700-800, oczywiscie za 2 mies, i jest to koszt zeszłego roku wraz z termą gazową i gotowaniem na gazie, piec valiant kondensacyjny i sterowniki pogodowe i pokojowe, 3 osoby, węgiel by nas wyszedł duzo drozej i i popachy w brudzie , dodam ze w domu około 21stopni minimum, mamy małe dziecko
ludzie kto dziś ogrzewa gazem? wychodzi Wam kilka tys. za sezon, szok.
przeciez ci pisze ze wychodzi taniej niz weglem! ile w tym prawdy to niewiem bo mieszkam w bloku :)
utrzymanie domu wraz z ogrzewaniem nie kosztuje mnie wiecej niz utrzymanie 50m2 w bloku
no raczej więcej bo ja płacę 400 cały rok, porównanie moje tyczyło się kosztów ogrzewania domu węglem a gazem ,PO CO przyrównujesz do bloków???? nie rozumiem cie
400 razy 12 to 4800, a ja ogrzewanie gaz plus drewno do kominka w granicach 3500, podatek około 200zł no i wliczyc wode około 120 za 2 mies, czyli 600 rocznie to 4100, a z gazem mam wliczone gotowanie i terme, matematyka sie kłania, plus tarz latem trawka , garaz i 200m domu, pozdrawiam,
nie doliczylas jeszcze wywozu smieci oraz remontów, dociepleń itp za które też placi mi juz spoldzielnia, piec pewnie tez za pare lat trzeba bedzie wymienic albo dach? uuu dach to juz spory wydatek, a latem sie jeżdzi na trawke na wieś
Śmieci się segreguje bo te do recyklingu oddajesz za darmo. To co się rozkłada wyrzucasz na kompostownik. Za to co zostaje płacisz jakieś grosze.
Remont dachu po kilku latach - to z czego by musiał być ten dach??? Tak samo z wymianą pieca. Owszem, malowanie co kilka lat ale w mieszkaniu też trzeba to robić. Docieplenia? To się robi raz, podczas budowy. Chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz. Jak się zainwestuje w dobre materiały i racjonalnie gospodaruje wykorzystując wszystkie możliwości jakie daje dom to utrzymanie nie musi być kosztowne.
musisz miec rachunki za wywóz śmieci przeciez to jak mozna za darmo ? zobacz wpisy ile ludzi kosztuje utrzymanie domu 7 i 10 tys, ale Ciebie 4tys.? :) dobre
Za jeden pojemnik to jest kilkanaście zł miesięcznie, coś koło 200 na rok.No nie powiesz mi, że to znaczący wydatek.