Ja nie rozumiem, czepiacie się trzynastek bo szkoda pieniędzy podatnika, ale jak inwestor "wchodzi" na rynek, buduje supermarkety nie płaci podatku dla państwa przez 5 lat bo i czemu ma kasę oddawać skoro nastawiony jest na zysk.... takie działania są dobre, tak? Urzędnik też płaci podatki. Zwróćcie lepiej uwagę na "ludzi interesu" którzy krzywdzą swoich pracowników nie wypłacając pensji, albo dają im tyle że po zapłaceniu rachunków na chleb nie starcza. To waszym zdaniem jest ok.?
1. Likwidacja zasiłków dla "bezrobotnych"
2. Likwidacja zasiłków wszelakich z MOPSów itp.
3. Zero ulg podatkowych.
4, Likwidacja KRUSu
5. Likwidacja emerytur mundurowych, górniczych
6. Koniec specjalnych praw dla sędziów, prokuratorów itp.
Obywatelu a ty z czego rezygnujesz? Z jakiego zasilku czy ulgi?
Tak zrezygnuję, już wiele razy rezygnowałem z czegoś na rzecz innych, tych którym jest to bardziej potrzebne.
Trzeba by od góry zacząc szukania kasy.Przeciętny zjadacz chleba tyle nie zarobi w ciągu całego roku co Ci na górze wezmą premii i juz niekoniecznie za wykonywaną pracę.
no z tym górnikiem to przesadzileś!!!! a i w mundurówkach praca nie równa jednym powinna się należeć wcześniejsza innym nie-dzielnicowym nie ale tym co muszą fotografować i uczestniczyć przy sekcjach zwłok już tak taka praca "ryje" łeb uwierz mam w rodzinie taką osobę i wiem jak przeżywa potem takie "widoki"
Skoro tak się czepiamy wszystkich,to dołożyłabym zarobki naszych celebrytów w durnych programach i filmach. Nie mówię o stacjach prywatnych, bo to ich kasa , więc jak najbardziej mogą robić z nią co chcą. Ja nie zgadzam się z zarobkami za dzień zdjeciowy od 2.000 do 10.000, nie zgadzam się na miesięczny zarobek p.Lisa - 100000 , nie zgadzam się żeby Zamachowski z Richardson zarabiali za program ranny 20.000. Ludzie nam każą płacić a spójrzmy na te zarobki. Nie zgadzam się żeby zawody artystyczne w tym i dziennikarze mieli ulgi i płacili jakieś niewielki podatek, a potem lamentują że emerytura malutka. Takich przykładów można namnożyć.
Ale Wam żal ojojoj. A kto Wam bronił być po tej drugiej stronie? Kto Wam bronił pracować w urzędzie, być policjantem, strażakiem , nauczycielem, no pytam kto? I dobrze że mają i nie zazdroszczę im tych pieniędzy, sam mam tyle ile mam i wara innym od tego, a swojego nie dam bo niby dlaczego mam dawać? mnie nikt jakoś nic nie daje, za nic. Dlatego wźcie się do pracy zamiast pisać na tym forum i wylewać swoje frustracje i leczyć kompleksy, będzie to z pożytkiem dla was i dla Waszych rodzin. Ot i wszytko w tym temacie.