A dlaczego UM ma pracować na dwie zmiany ?. Wielkość zatrudnienia zależy od tego ile urząd ma zrealizować zadań własnych i zleconych. Decyzje o wielkości zatrudnienia podejmuje rządzący, czyli Prezydent Miasta. Jak się nie podoba to wybory są za 15 miesięcy.
a co maja powiedziec robotnicy ktorzy robia caly dzien na sloncu np drogowcy i tam nie ma klimatyzacji
Zamiast naśladować pozytywy to zionie tu zazdrością. A to takie niechrzecijańskie w tym katolickim wydawałoby się kraju.
Poztytwy europejskie należy też naśladować wśród pracowników fizycznych, nie tylko wśród obiboków. Tymczasem robolami nikt się nie przejmuje bo każdemu się wydaje że są głupi to wszystko zniosą. No ale rozumiem że rodziny trzeba bronić, bo jest najważniejsza :) jeszcze większa rodzina jest w starostwie, w pup, o w sądzie, ludzie chodźmy to nareszcie rozpierdolić!
Poztytwy europejskie należy też naśladować wśród pracowników fizycznych, nie tylko wśród obiboków. Tymczasem robolami nikt się nie przejmuje bo każdemu się wydaje że są głupi to wszystko zniosą. No ale rozumiem że rodziny trzeba bronić, bo jest najważniejsza :) jeszcze większa rodzina jest w starostwie, w pup, w sądzie, ludzie chodźmy to nareszcie rozpierdolić!
Gośćiu 21:54 do kogo te żale? Prawo mówi jasno o takich sytuacjach i pracowników fizycznych też się ono tyczy. Jeśli Twój pracodawca tego nie przestrzega to zrób coś z tym a nie zioń jadem na forum.
no tak, przemęczyłyby sie paniusie w te temperatury. a co mają powiedzieć ludzie pracujący w polu po 12 h?
Różnica jest taka, że oni siedzą tam po to aby pracować a zwykli ludzie po to aby coś uczciwie zarobić... pozdrawiam komunistów
W cywilizowanych krajach, po prostu nie pracują od godziny 12(13) do 16(17), ale za to przychodzą do pracy po 16(17) i siedzą odpowiednią ilość godzin.
a jakby cala twoja rodzina pracowala w jakims urzedzie, to tez kazalbys im pracowac przez pelne 8 godzin?
a cóż to jest 8 godzin dziecko??? nie rozśmieszaj mnie bo nie wiesz co to ciężka praca, i tak też byłbym za tym zawsze będę bronił uciemiężonych taki już jestem
jest to zgodne z przepisami kodeksu pracy art.145 k.p.
rzeczniczka Państwowej Inspekcji Pracy Danuta Rutkowska:"podkreśla też, że nie ma żadnych przeszkód, by w czasie upałów skracano czas pracy bądź wprowadzano dodatkowe przerwy. W takich przypadkach pracownik zachowuje prawo do pełnego wynagrodzenia."
Rzeczniczka rzeczniczką, a mój mąż w Elkomie pracuje po 8 godzin w tej nagrzanej przez cały dzień hali, a niech tylko by spróbował powiedzieć, że chce krótszego czasu pracy to: a) albo by go wyśmiali
b) skrócili by, ale w zamian odcięli połowę dniówki.
ja nikogo nie bronię,sama pracuję po 8 godzin na dworze ale to pretensje trzeba mieć do pracodawcy a nie bogu ducha winnych pracowników
popieram goscia z 09.43 to zalezy od pracodawcy
jak zwykle sie za bardzo spocą. ja zapieprzam przez 8 godzin i szanuje prace. ale warchoły i próżniaki. masakra jak dzieci te pracowniki um. szkoda gadac. ale cóz niema to jak na garnuszku państwa, to wszystko można . dziady jedne