Urząd miasta czynny jest przez 6 godzin. Rozumiem że z innego powodu niż temperatura, bo jakoś sklepy, firmy,przychodnie itp. nie skracają pracy. I rozumiem, że z naszych podatków zapłacone zostanie urzędnikom za 6 godzin a nie za 8? Że będzie to uczciwie rozliczone?
nas też szef puszcza wcześniej - 2 godziny. Prywatna firma.
Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
A może to jest tak, że w związku z tym, że są takie wysokie temperatury, to właśnie w UM pracują prawidłowo, bo krócej, a w sklepach, firmach etc. niezgodnie z przepisami bhp?
nie mają klimy??? wątpie by jej nie miały. Rodzina musiała wyjść do domu z klimatyzowanych pomieszczeń?
zgadza sie w takich temp powinna byc klimatyzacja i woda pod reka . Jezeli ktos pracuje inaczej to jest to niezgodne z przepisami bhp i nalezy to zglosic. Tyle w temacie. Brutalna prawda.
Nikt nie zgłosi bo sie każdy boi o pracę. My Ostrowiacy tyramy na słońcu przez 15 godzin bo nie mamy znajomości a w UM maja majty mokre już po 6 godzinach. Może by ich wilu polał ursusem z papaja?
czy to znaczy ze ja mając w pracy 35 st.i brak wentylacji moge pracowac 6 godzin? Zaznacze ze woda do picia jest ale w innym dalszym pomieszczeniu.
Ruchomy czas pracy jak najbardziej przydatny.
Oni mogą A INNI 12
Akurat ja 8 mądralo
Ja mam od kilku dni ponad 30 st w pracy. Pracuję,ale to strasznie meczące.Pot leje sie strumieniami.Im więcej sie pije, a pije się bo pic się chce, tym więcej sie z człowieka wylewa.Nie ma klimatyzacji. Nie mozna otworzyc drzwi ,zeby zrobic jakiś przeciąg.Jedynie okna otwarte ,ale niewiele to daje. Picie kazdy kupuje sobie sam, bo niby jest woda ,ale ja np. wolę słodki napój.Nie narzekam zbytnio, bo mogę isć ochłodzić sie do chłodni na chwilę.Tyle ze nie wiem jak to wpływa na moje zdrowie.:P Taki mały szok termiczny:)
Zenka pracujesz niezgodnie z przepisami. Skoro pozwalasz na taki stan rzeczy to Twoja sprawa. W razie jakiegoś wypadku pracodawca będzie miał duże problemy.
W cywilizowanych krajach to normalne, że skraca się czas pracy w takie upały. Czy to wina urzędnika, że są takie upały ? - nie, więc dlaczego ma mieć mniejsze wynagrodzenie ?
W UM niech pracują na dwie zmiany przecież tyle ich jest.