Jak PIS dojdzie do władzy będziesz czcił Lecha
Jakze piekne polaczenie - mordu i dziadostwa, totalny afront dla zamordowanych w Katyniu, Bykowni i innych miejscach.
Partyjna wycieczka wyborcza a nie zadne obowiazki panstwowe, uroczystosci od poczatku mialy byc wspolne z Rosjanami po raz pierwszy w historii, ale ulomni na pamieci zapomnieli juz o partyjnym lamencie nawiedzonych w misiacach poprzedzajacych. Na nieszczescie ustopiono placzom, gdyby rzad byl twardy partyjnej hucpy by nie bylo, tragedii tez.
Dla jasnosci nie nasladuje nikogo, pamiec mam dobra i pamietam kto i w jaki sposob organizowal ta wycieczke.
pajączek a jakimi bohaterskimi czynami zasłużyli:
mjr Bolokin Vitally
Chernolikhova Irina
Chizhova Elena
mjr Goenkov Sergey
Khizhniak Andrey
mjr Kremen Pavel
Kryukov Roman
Leonov Sergey
Lyonenko Vladimir
Makarova Olga
Momot Dmitriy
Moshenskaya Svetlana
por. Naryshkin Andrey
Nazarov Igor
Nikonov Dmitriy
Reshetun-Belikov Aleksey
Reunov Denis
kpt. Spravceva Olga
Utenkova Rogneda
Yokovlev Aleksandr
Bohaterowie, którzy mieli to szczęście, że za życia zostali docenieni za swoje bohaterskie czyny. Są wśród nich strażacy, którzy gasili pożar, którego nie było; ratownicy akcji ratunkowej, której nie było; przedstawiciele służb mundurowych, które okradały zwłoki itd. Wszystkich tych bohaterów doceniło państwo polskie, którego reprezentant w osobie marszałka sejmu RP wykonujący obowiązki prezydenta RP Bronisław Komorowski 6 maja 2010 r. odznaczył "za wybitne zasługi i zaangażowanie" w działania podjęte przez stronę rosyjską w czasie akcji pod Smoleńskiem. Wszyscy oni dostali Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej. Nie należy zapominać też o innym zasłużonym bohaterze - Władimirze Grininie, ambasadorze Federacji Rosyjskiej w Warszawie.
Ale mamy też polskich bohaterów docenionych przez naszą administrację państwową za "przelewanie krwi " na posterunku: gen. bryg. Marian Janicki, szef BOR-u, który pilnował bezpieczeństwa polskiej delegacji, został w nagrodę awansowany na generała dywizji; płk. Paweł Bielawny (z-ca szefa BOR) za te same zasługi został awansowany na stopień gen. bryg.; płk. Krzysztof Bondaryk, szef Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego również zasłużył na stopień gen. bryg.; nie wspomnę już o płk. Januszu Nosku, szefie Służby Kontrwywiadu Wojskowego - awansowany na stopień gen. bryg. I wreszcie płk. Krzysztof Parulski, Naczelny Prokurator Wojskowy za wybitne osiągnięcia w prowadzeniu śledztwa dot. katastrofy w Smoleńsku otrzymał stopień gen. bryg.
I to są nasi bohaterowie: docenieni, zasłużeni. Państwo polskie o nich nie zapomni
a co mnie to obchodzi
pamiętaj pajączku, że "naród który traci pamięć - traci życie", jednym słowem nie tylko micha jest ważna. Niestety, tych, którzy o tym pamiętają jest zawsze mniej niż tej gromady, która chce żyć z pełnym brzuchem i mieć święty spokój od wszystkiego. Wiesz jak było za Sasów? Właśnie micha i święty spokój były najważniejsze i nie muszę ci chyba pisać co było dalej. I znowu trzeba było garstki bohaterów, która tej pamięci nie traciła wzniecając kolejne powstania, niestety ponosząc za to najwyższą cenę, aby ta reszta, która pamięć miała krótką mogła żyć. I tak się to toczy od lat
Smoleńsk staje się najważniejszy a KATYŃ przy okazji.
,Od tylu lat wiadomo było ,ze sowieci wymordowali Polaków na wschodzie tylko dlaczego mowa tylko o Katyniu ?Gdzie sie podział Ostaszków Starobielsk i inne miejscowosci ,w których spoczywaja polskie ofiary stalinizmu ?i jeszcze wciągane sa w to dzieci komunijne ,które obowiązkowo musza byc pod pomnikiem i na mszy ,to jest dopiero chore.....Ciekawe czy ktos z rzadu przyjedzie ,bo przeciez ćmielów to tak wazne miasto ,i tyle ofiar stąd pochodziło ,że nic tylko pomniki stawiac .....Zeby miał je potem kto burzyc ...
_Stanisław dzięki za propozycje przedszkola - to wprost zadanie dla Ciebie, czyż nie mam racji?
Przedszkole jak i inne pomniki mają to do siebie, że trzeba je jeszcze utrzymać - i o tym trzeba myśleć coś takiego planując. Ćmielowska inicjatywa jest godna pochwały i chylę czoła przed ludźmi którzy się podjęli tego. Upamiętnić rodziny Ćmielowian którzy zginęli w Katyniu jest czymś bardzo szczytnym i przy tej okazji wydźwięk niektórych tekstów tu na forum jest zwyczajnie wulgarny.
jak pisałem przymusu uczestnictwa nie ma--plucia i wyszydzania również..
lol sam to wszystko wymyśliłeś czy ci napisali?
ja bylem wczoraj na marszu w obronie tv trwam a teraz szykuje sie do Cmielowa na odsloniecie pomnika bo jestem pztriota a wy siedzcie przed kompami
W nocy pomnik został osikany ! Więc podziwiaj osikany pomnik, proponuje pocałować, wrażenie niezapomniane. Szkoda tylko że taki patriota jak ty nie potrafi posługiwać się ojczystym językiem a przy okazji hańbiąc go w internecie.
A wodz na to "Obowiązki uniemożliwiają mi osobisty udział w tym wydarzeniu" - a Katyn to tylko listek figowy.
a czy branie łapówek i oczernianie osób bez dowodów jest zgodne z dogmatami kościoła wiary i prawa?
Może tylko z dogmatami kościoła bo ten na wszystko zezwala jak ma się wzbogać.