Czy w wieku 13 lat można rozdawać ulotki, gazetki różnych sklepów..? Jak tak to gdzie o to pytać.?
A przy okazji, jak ktoś zobaczy,że dziecko się wysila i roznosi ulotki,to ten ktoś,prędzej je przeczyta...
już nie roznoś lepiej! po tylu latach zaśmiecania klatek nie mogę juz patrzeć na żadne ulotki i odrazu lądują w koszu, a przecież pisze JAK BYK na klatce zakaz roznoszenia ulotek
Niuniu zajmij się lepiej szkołą, jesteś za młody na taką harówkę, nie masz co liczyć na te 5gr za ulotkę bo będą chcieli wycisnąć z ciebie ile się da, dostaniesz max. 2gr więc to sobie policz 0,02złx1000=20zł więc za 1000 ulotek dostaniesz tylko 20zł, dużo ci to nie da a nie będziesz miał czasu na szkołę, lepiej nie trać czasu na roznoszenie ulotek tylko kształć się, siedź nad książkami lepiej ci to w życiu lepiej ci wyjdzie. :) Moja rada
Szczerze? Nie dziwie się jemu że chcę roznosić ulotki , a dlaczego .. Bo po 1. Chce chłopak sobie zarobić.
Po 2. Mam chęci do roznoszenia.
Po 3. Jak nie ma co robić to może się tym zająć, nikt mu tego nie zabroni.
A Ty Gościu 20:08. Wiesz że istnieją na klatkach schodowych pojemniki na wszystkie ulotki ? Specjalnie zamontowali takie pojemniki żeby jakiekolwiek ulotki nie latały po całych klatkach. A jeśli Cię te ulotki obrzydzają to nie zwracaj na nich uwagi. Tyle mam do powiedzenia, w Twój kierunek. Pozdrawiam Serdecznie.
Goldmann. Jeśli on chce sobie zarobić to niech roznosi. To jego sprawa co będzie robił ;-).
dobrze wiesz ze mówię o nagminnym wsadzaniu ulotek do skrzynek oraz zawieszaniu na klamkach, a nie do specjalnie przygotowanych pojemników, nie pal głupa zatem
otórz może może, jak dostaną rodzice mandat za zaśmiecanie klatek to im sie szybko roznoszenia odechce
Teoretycznie możesz. Nie możesz być zatrudniony na umowę o pracę, tylko na umowę zlecenie lub umowę o dzieło, będziesz również musiał przedstawić zgodę rodziców.. Ale musisz wiedzieć, że roznoszenie ulotek to ciężka praca, zwłaszcza dla tak młodej osoby...
Więcej szczegółów znajdziesz tutaj:
http://www.pip.gov.pl/html/pl/html/14008000.htm
Można znaleźć ofertę pracy jeśli chodzi o ulotki gdzie płacą 6,15 brutto za godzinę. Czyli wychodzi około 5zł do ręki.