Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Tusk musi odejść

Ilość postów: 64 | Odsłon: 3674 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 72

Odp.: Tusk musi odejść

Jak w 2004 roku tłumaczyłem znajomym że wejście do unii to wyższe podatki akcyzy i ceny to pukali się w głowy i nazywali mnie oszołomem. Teraz coraz częściej pytają mnie skąd wiedziałem że tak będzie. Otóż drodzy internauci, Unia to nie twór altruistyczny tylko precyzyjnie działająca maszynka ekonomiczno finansowa, te wszystkie dotacje i pieniążki na budowę muszą się kiedyś im zwrócić, zrozumcie jedno, nie ma nic za darmo. Równie dobrze Polska mogłaby wziąć kredyt lub wypuścić obligacje na 50 lat i na pewno by lepiej wyszła na tym niż robiąc to co dziś robi. Konkludując, unia wydoi Polskę powoli, jak komar ofiarę, pozostanie swędzenie i być może jakieś zakażenie, na leczenie którego ktoś znowu da nam pieniążki :).

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

TAK TUSK I SPÓŁKA PO- PSL OSZUKAŁ SWÓJ NARÓD !! Tusk,minister Rostowski i minister Fedak w zeszłym roku zmniejszyli składkę przekazywaną do OFE z 7,3% do 2,3% - ta "reforma" miała Polakom zapewnić godne emerytury wypłacane przez ZUS- oczywiście było to kłamstwo - chodziło tylko o uniknięcie przekroczenia 55% progu ostrożnościowego i uniknięcia cięć wydatków w roku wyborczym - szczególnie dotkliwych dla budżetówki. Ale efektem ubiegłorocznych działań polegających na zmianie relacji składki przekazywanej do OFE wobec jej części trafiającej do ZUS-u są wyższe zobowiązania ZUS-u w wobec przyszłych emerytów. Przed zmianą ZUS odpowiadał za 62,,6% emerytury [(19,52-7,3)/19,52*100%=62,6%] Po zmianie ZUS odpowiada za 88,2% [(19,52-2,3)/19,52*100%=88,2%] Doraźne działania rządu w efekcie spowodowały wzrost zobowiązań ZUS-u w przyszłości o 41% - co z kolei determinuje konieczność podniesienia wieku emerytalnego. W związku z powyższym to nie demografia odpowiada za podniesienie wieku emerytalnego a rozrzutność i nieudolność rządu PO- PSL. Pan Premier Tusk zmniejszając składkę przekazywaną do OFE musiał wiedzieć, że negatywnie odbije się to na zdolności ZUS-u do wypłaty przyszłych emerytur, ale w ferworze wyborczej kampanii zataił tę informacje przed Polakami. OTO DLACZEGO TAK BARDZO ZALEŻY TUSKOWI NA WYDŁUŻENIU WIEKU EMERYTALNEGO !

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

Na emigracji wszystkie zawody, lud pracowity i twardy, W tym kraju więcej praw i swobody ma wróg odwieczny i hardy. Nie mogę śpiewać, bo serce pęka i lutnia w ręku mi pali! Nie mogę nucić swojej piosenki, gdy kraj się w ruinę wali! Fabryki padły, albo rozkradły zachłanne, chciwe ręce w prastarej polskiej, Lachów krainie, Polacy są w poniewierce. Nie mogę śpiewać, bo serce pęka i lutnia w ręku mi pali! Nie mogę nucić swojej piosenki, gdy kraj się w ruinę wali! W mediach i w prasie, w sejmie, w senacie, pająk swe sieci rozwija krzyż ma w pogardzie, nienawiść w sercu, pod butem radio Maryja. Nie mogę śpiewać, bo serce pęka i lutnia w ręku mi pali! Nie mogę nucić swojej piosenki, gdy kraj się w ruinę wali! Chwały poległym, żywym szacunku Nie można żebrać żadnego. Sprawiedliwości, prawdy, ratunku Od rządu rabunkowego Nie mogę śpiewać, bo serce pęka i lutnia w ręku mi pali! Nie mogę nucić swojej piosenki, gdy kraj się w ruinę wali!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Tusk musi odejść

no bez przesady,co za tragizm.

Gość_lilka
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dobrze sparafrazowana piosenka z "Czarnych Chmur" Wciąż aktualna..

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

za morde media to one recenzuja ten rzad w sposob absolutnie niedopuszczalny to one i ich wykonawcy w pisamkch przekazwywali ludziom obraz pelnej szczesliwowsci i brzydki PIS a w szczegolnosci tenTVN to w pierwszej kolejnosci powinni byc rozliczone te pisamaki ujawnione dzialanie sluzb tych mediach to zgnilizna to patologia ,ktora jak komune ciezako bedzie wyplenic trzeba wybic im zeby wraz z ,mleczakami jak juzn ktos powiedzial

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

dzisiaj w radiu Kielce była audycja o postawieniu Ziobry i Kaczyńskiego przed Trybunał Stanu. Zaproszony był jeden niby profesor z Uniwersytetu J.Kochanowskiego w Kielcach. Powiedział że ludzie są ciemni i nie rozumieją polityki, a on jest profesjonalistą od polityki. Za kogo nas mają ,,niby profesorowie popierający PO ?.

Nie jesteśmy baranami i potrafimy oceniać sytuacje w Polsce, a niby i bylejaki prof.

popierający PO NIECH NAM NIE UBLIŻA.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

teraz zaprosza jeszcze niby profesora Bartoszewskiego..to się napluje..

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

bartosz to dopiero stary kapuś, przez niego zginęło wielu więźniów w auschwitz a

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

W TVP był program, człowiek miał mieszkanie, pracował kilkanaście lat, wiemy wszyscy za jaką pensję. Potem zachorował, stracił pracę, nie miał z czego płacić czynszu, eksmisja do lokalu, który wygląda jak nora, rzeczy na bruk, które powoli są rozkradane. Czy to jego wina, że przez te lata nie miał sznsy nic odłożyć? Dopóki płacił podatki /na pensje polityków/ było ok, teraz kopnęli go w de..., i my też jesteśmy im potrzebni tylko do tej chwili kiedy na nich harujemy, a potem brak opieki zdrowotnej i głodowe emerytury i jeszcze ten kłamca chce abyśmy harowali do 67 roku życia, np. na greków i włochów gdzie wiek emerytalny jest poniżej 60 i jeszcze dali im część rezerw walutowych. Po co oni tam ku..wa są? Ludzie, którzy tak naprawdę wytwarzają wszystkie dobra zarabiają w większości grosze a ci co nic nie wytwarzają /politycy, ekonomiści, bankierzy, spekulanci finansowi .../ zarabiają setki tysięcy i miliony. Patrz kopacz, spieprzyła wszystko co mogła i została marszałkiem sejmu i dostała ponoć premię 800tys. i kupiła sobie auto za 300tys. A poza tym zastanawiam się po co jest tylu posłów, skoro obowiązuje dyscyplina partyjna podczas głosowania, to wystarczy ich pięciu i tak wynik głosowania będzie taki sam, podobnie z senatem, po co utrzymywać pozostałych darmozjadów. Świat należy zdefiniować od nowa nie może być tak, że np. prezes banku w Anglii, któremu groził upadek i został dofinansowany przez państwo zarabia rocznie ponad milion funtów dostaje jeszcze na koniec roku premię prawie milion funtów. Czy naprawdę jego praca jest tyle razy więcej warta od pracy inżyniera, spawacza itd. A propos ACTA, nie mówi się, że np. wprowadzi to również, że nie będzie można w autach montować tzw. zamienników, czyli nie oryginalnych części. Dość oszust rudego lisa.Nie będziemy ratowali banków francuskich i niemieckich i opadającego retingu rudego.

Gość_Zbyszek
              Zgłoś
              Odpowiedz
6 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę