Grałem w drugim turnieju na Ogrodach ,chyba 1992 i go wygraliśmy(KOSZARY).Puchar mam musze poszukać dyplomu.
Oby te czasy wróciły i trwały jak najdłużej :)
pierwszy turniej "Ogrody ...." odbył się ... ( i tu ciekawostka) na boisku SP nr 5 (następnie były już na osiedlowym boisku)
Nie pamiętam kto był wtedy organizatorem - sponsorem (szkoła czy osiedle), roku też nie pamiętam ale na pewno był to rok 1990 albo nawet wcześniej
Coś mi się kojarzy że wygrała go drużyna FC Santos :)
Nagrodą za zwycięstwo był plecak (ale też mogę się mylić) - skleroza ...
wtedy jeszcze chyba nie było podziału na kategrie wiekowe - chyba tylko "podstawówka" grała
to kto w końcu jest organizatorem - Centrum Sport czy MOSIR - co innego jest na stronie MOSIRu a co innego w gazecie oraz na tej stronie co kolego fan z 20.15 podałeś ?
Organizatorem jest Centrum Sportu wraz ze współorganizatorami
Centrum Sportu chyba tylko wspiera ten turniej
No już trwają przygotowania do rozpoczęcia :-) własnie przejeżdżałem przez Ogrody. Dawne boisko przy 30 znów wygląda jak dawniej :-)
Głównym pomysłodawcą i organizatorem jest CENTRUM SPORT
Głównym organizatorem turnieju przez wiele lat był SN Związek Zawodowy Pracowników Huty zrzeszony w OPZZ i FHZZ i Rada Osiedla Ogrody, Fundacja "Usmiech". Nagrody fundował związek i Huta. Pomysłodawcami tego turnieju to m.in. Andrzej Walczak, Adam Stawiński, Krzysztof Florys, Ryszard Binensztok, Henryk Rożnowski inne osoby związane przez lata z turniejem to Andrzej Frańczak, Tadeusz Pery, Andrzej Wieczorek, Julian Cielebąk, Wladysław Glegoła,Zbigniew Moskalewicz ................. pierwszy turniej 1990r.Wieleciekawych informacji powinno być w księgach pamiątkowych związku. O historii turnieju ogromna wiedzę ma też Ryszard Binensztok.
hola,hola......pominięty został chyba pan M.Wereszko,który to duże zaangażowanie w byłe turnieje włożył jako działacz Rady Osiedlowej Ogrody.Niektórzy wyżej wymienieni panowie(jak to podaje gość,,tam byłem)byli raczej kibicami:))
Oczywiście przepraszam Pana Mariana był tam od początku.