WITAJCIE ZACZĄŁ SIĘ SEZON ROWEROWY WIEM MACIE JAKIEŚ FAJNE TRASY NA WYJAZDY ROWEREM POZA OSTROWIEC. PISZCIE BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY
Oddział PTTK im. Mieczysława Radwana od kwietnia organizuje wycieczki rowerowe.
ja polecam wzdłuż 11 listopada, potem przez lasek w okolicach strzelnicy wyjeżdża się koło nadleśnictwa bałtów, potem asfaltem przecina się główna trasę i leci sie prościutko w las i tam jest ścieżek kilka można wyjechać na sarnówku, dębowej woli, potem dalej w las w nowej dębowej woli, kurzacze, karczma miłkowska i od strony iłżeckiej tez rowerową trasą, w razie czego można modyfikowac i wyjechać np na zwierzyńcu ;)
mrT-jesteś w błędzie bo wjeżdża się do ul.Bałtowskiej koło Nadleśnictwa Ostrowiec a reszta jest prawdą.
Witaj Rowerzysta ,nie wiem jak Ty ale ja wole trasy asfaltowe .Lubie jedzic trasą na Sienno bo tam jest równa droga i ruch umiarkowany .Jak dojade do Sienna skręcam w kier.Bałtowa a potem jest rozwidlenie drogi i albo jade na lewo albo na prawo ( obie drogi prowadzą do Bałtowa ) ale przeważnie jade na prawo i dojezdzam do Wolki Bałtowskiej i tam odbijam w strone Sarnowka jadać poprzez pola ładnym asfaltem .Wyjezdzam w Sarnówku i kieruje sie na Ostrowiec .Polecam fajna trasa i w miare spokojna -mały ruch samochodow .
Dawniej lubiłem jezdzic trasa na Bałtów ale od kad ludzie masowo jezdza tam samochodami to strach tamtedy jezdzic .
nie znam tutaj okolic ...ile to bedzie km??
jakies 45 km juz sobie obliczyłam ;)
w jakim czasie robisz taką trase??
trasa
Ostrowiec - Szewna- Podszkodzie - Szwarszowice- Kosowice- Garbacz- Janowice - Kraszkow - Opatów -Ostrowiec
Jedna z wielu, jakimi jeździłem.
http://www.bikemap.net/#lat=50.99561&lng=21.38351&zoom=11&type=2
Znajdźcie ostrowiec i macie pełno tras rowerowych, większość jest stworzona przez ostrowieckich kolarzy szosowych ( 95% tras jest po asfalcie ) i są po około 100km, ale znajdziecie fajne odcinki. Możecie bez logowania układać własne trasy.
bardzo fajna stronka. dziękować:)
wystarczy odpalić google maps i tras można wymyślać masę. Zasada jest taka: jak najmniej dróg krajowych i wojewódzkich (choć czasami jest to niemożliwe)
przykłady tras krótkich, które często objeżdzam:
Ostrowiec-Janik-Kunów-Udziców-Chmielów-Ostrowiec
Ostrowiec-Szewna-Gromadzice-Obręczna-Wszechświęte-Bodzechów-Ostrowiec
Ostrowiec-Ćmielów-Boria-Ostrowiec
Ostrowiec-Janik-Kunów-Waśniów-Mychów-Ostrowiec
Ostrowiec-Sienno-Bałtów-Ostrowiec
Ostrowiec-Bór Kunowski-Brody-Kałków-Wióry-Resztówka-Nietulisko Małe-Kunów-Janik- Ostrowiec (krajową 9 przecina się tylko 2 razy)
Ostrowiec-Kunów-Prawęcin-Nietulisko-Kunów-Janik-Ostrowiec
z dłuższych, które objechałem:
Ostrowiec-Kałków-Bodzentyn-Św Katarzyna-Bieliny-Nowa Słupia-Mychów-Ostowiec
Ostrowiec-Szewna-Gromadzice-Opatów-Iwaniska-Zbelutka-Łagów-Nowa Słupia-Ostrowiec
Ostowiec-Sienno-Grabowiec-Iłża-Brody-Ostrowiec
Ostrowiec-Bałtów-Solec n. Wisłą (przeprawa promowa) Józefów- Annopol-Ożarów- Ostowiec
Ostrowiec-Sienno-Lipsko-Solec-Bałtów-Ostrowiec
Ostrowiec-Ćmielów-Wojciechowice-Wilczyce-Sandomierz i powrót krajową 9 (na szczęście jest pobocze)
Można jechać żółtym szlakiem wokół Ostrowca (ok80-90km) tylko w okolicach Krzemionek jest on strasznie zapuszczony i ciężko się tamtędy jedzie
Możliwości jest nieskończenie wiele :)
Za tydzień jak będzie pogoda mam zamiar zrobić taką:
Ostrowiec-Bodzentyn-Suchedniów-Skarżysko-Mirzec-Wąchock-Starachowice-Ostrowiec