Podobno był wypadek w którym zgineły 2 dziewczyny i chłopak wie ktoś coś wiecej, wiem, ze dziewczyny miały po 18lat
No właśnie terz dowiedziałem sie. Dziś był pogrzeb jednej
http://m.echodnia.eu/swietokrzyskie/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140518/POWIAT0115/140518886
nie w łagowie tylko w piotrowie,przykra sprawa szkoda dzieciakow
Przykra sprawa? Jeśli jeździsz samochodem, to powiedz, czy zmusi to CIEBIE do myślenia? Wprowadzisz jakieś zmiany? Może zdejmiesz antenkę od CB zanim sam zginiesz?
antena cb to tutaj nie ma znaczenia czy z nią czy bez to zawsze trzeba myśleć a Ja uważa że cb wyłącza myślenie takim tokiem myślenia to tirowcy powinni się rozwalać co kilometr bo każdy z nich ma cb- brak doświadczenia "czucia"auta i co najważniejsze alkohol i dragi to przyczyny -obecny system szkolenia przeprowadzany przez "małoletnich' instruktorów jazdy też ma swój wpływ na to
@ja , nie rozumiem twojej retoryki . Mam rozumieć że zabiła ich antena CB na dachu ? W ten sposób może myśleć tylko człowiek , który nie używa CB . Jeżdżę z CB codziennie i nieraz sami kierowcy się ostrzegają przed wariatami za kółkiem . Czasem komuś puszczą nerwy i nie jest miło ale i tak uważam że CB powinno być obowiązkowe w samochodzie .
Może wytłumaczę to w ten sposób:
Włączam radio cd i co słyszę?
- mobile, jak ścieżka na Opatów?
- czysto przyjacielu.
- mobile, jak ścieżka na Kielce?
- suszyli niedawno na ... np. 34-tym.
- mobile, jak ścieżka na Radom?
- masz czysto kolego.
Wiesz, rzadko można usłyszeć na 19-ce coś innego, większość ludzi kupuje radia po to, żeby ostrzegać się wzajemnie przed Policją. Tak naprawdę chodzi im o to, czy mogą poszaleć na drodze, wyprzedzać na ciągłej, łamać mnie lub bardziej limity prędkości. Oczywiście każdy sądzi według swoich kryteriów bezpiecznej jazdy i ustanawia swoje prawa drogowe. Teraz rozumiesz Przyjacielu o co mi chodzi? Te dzieciaki naprawdę nie musiały zginąć. I wielu innych też.
Zobaczcie tutaj:
Mobile, jak ścieżka na śmierć?
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,15986295.html
Antenka od cb ...
posiadanie prawka nie świadczy, że umie się jeździć i to właśnie widać oczywiście szkoda dzieciaków
Na szczęście sa rejestratory i niech spróbuje szaleć:)
Są rejestratory, są. Wczoraj wyprzedzał mnie pewien Pospieszalski(a) na Bałtowskiej na ograniczeniu do 40 km/h na przejściu dla pieszych. Jest nagrany i już wrzucony na youtube.
Poszukaj w youtube: Kwiatki na drodze
lub tutaj: