Złożyć wniosek .... jakie to wszystko proste
Oto obraz naszego ostrowieckiego spoleczenska. Przeraza.
A co masz w tym trudnego, oprócz ruszenia doopy z krzesła? Idziesz najpierw do wydziału zdrowia w UM i tam cię poprowadzą. Trudniej i drożej zorganizować dwa pogrzeby. O tragedii nie wspominam już.....
gosciu 13:26. jestes bardziej gruboskorny niz pospolite gady.
A co w tym gruboskórnego. Gdzie była rodzina tej kobiety? Ona nie rozchorowała się w ciągu kilku godzin. Ten stan mógł trwać tygodnie, miesiące. Nikt nic nie widział? Rodzina woli udawać, że wszystko ok, bo w Polsce depresja jest chorobą wstydliwą bardziej niż kiła. Mąż nie zauważył, że żona jest chora? Uwiwrzcie mi, tego stanu nie da się nie zauważyć. Chory wysyła sygnały, woła o pomoc.
Co miesiąc takie lub podobne historie dzieją się w całej Polsce. Znienna jest tylko liczba zamordowanych dzieci.
Ta kobieta zrobiła to bo bardzo kochała syna, nie wyobrażała sobie, że mogłaby go zostawić. Dla niej świat był koszmarem, każdy dzień udręką. Zdrowy człowiek tego nie ogarnie. Mam do czynienia z takimi ludźmi na codzień. To moja praca. Wychodzenie z depresji trwa tygodnie a nawet miesiące. W 80% przypadków potrzebna jest farmakoligia.
Gdyby kochała dziecko nie zadalaby mu bólu, usmiercilaby je w inny sposób. Bezbolesny.
depresja to niedobory witamin z grupy B, oraz D dochodzisz do dawek niacyny 500mg na dzień, ie potrzebna jest żadna farmakologia ani leki otępiające które tylko pogarszają stan chorego
może na początek nie powinna mieszkać sama...?
Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. To, że administracja zamknie wątek, nie spowoduje, że tragedii nie będzie. Wręcz przeciwnie, uważam, że trzeba o tym głośno mówić. To jest choroba, którą można a nawet wręcz trzeba leczyć. Być może mówienie o tym głośno spiwoduje, że ktoś inny otworzy oczy i zobaczy ból istnienia w oczach najbliższej osoby. Może da się zapobiec kolejnym tragediom.
To obserwuj swoich najbliższych i poświęc im czas a nie szukasz sensacji w czyjejś tragedii.
Nie szukam sensacji. Nie ja założyłam wątek. Poza tym nic nie jest takie oczywiste. Jest komunikat policji. " Nie wykluczają udziału osób trzecich"
Nie usprawiedliwiaj swojego plotkarstwa w tak głupi sposób i nie przypisuj sobie za wiele dobrego. Bedziecie to ciągnąć jeszcze z tydzień, no chyba że wcześniej wydarzy się inna tragedia to pewnie szybko się przerzucisz na nowy wątek.