Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Tos 468** czy wiesz dlaczego trąbili na ciebie kierowcy na skrzyżowaniu Iłżecka/Polna?

10:49 NIE CZYTAJĄ

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Odp.: Tos 468** czy wiesz dlaczego trąbili na ciebie kierowcy na skrzyżowaniu Iłżecka/Polna?

Może zamiast pisać, zastosuj się do przepisów. Dostajesz zieloną strzałkę, przepuszczasz pieszych i dopiero jedziesz, tylko tyle i aż tyle.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                      • Odp.: Tos 468** czy wiesz dlaczego trąbili na ciebie kierowcy na skrzyżowaniu Iłżecka/Polna?

ja o to oblałam prawko tak że teraz uważam

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Odp.: Tos 468** czy wiesz dlaczego trąbili na ciebie kierowcy na skrzyżowaniu Iłżecka/Polna?

Może lepiej poucz się dziecko przepisów i zrozum różnicę między zielonym światłem na skrzyżowaniu bezkolizyjnym, a zieloną strzałką skrętu warunkowego. Skręt bezkolizyjny jest oznaczony inaczej niż warunkowy i obowiązują tu zupełnie inne zasady (włącznie z obowiązkowym zatrzymaniem przed strzałką warunkową).

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Wsadź sobie w buty ten protekcjonalny ton.

Rozmawiamy tu o konkretnym skrzyżowaniu i konkretnym sygnalizatorze, czyli o strzałce warunkowej do skrętu w prawo z Mickiewicza (Polnej) w Iłżecką. Także nie mieszaj tutaj skrzyżowania bezkolizyjnego.

Niebezpieczeństwo tego miejsca i sposobu działania sygnalizatora polega na tym, że bardzo łatwo i zarazem niecelowo jest tam wjechać na pasy, gdy piesi czekający na przejście od notariusza do 1001 drobiazgów mają zielone. Po przekątnej skrzyżowania jest taka sama sytuacja jak ktoś zauważył.

Gość_dwa zielone
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Nie światła wymagają redukcji,ale myślenie kierowców. Z tego co się orientuję to jest to strzałka warunkowa. Najpierw stajesz i sprawdzasz czy pieszy nie idzie po pasach,jeśli nie to przyjeżdżasz. Niestety nie każdy tego przestrzega. Powrót na kurs co niektórym by się przydał.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Był w BMW toż to król szos. To nic, że auto ma 15 lat, BOLID Wiesniaka i tyle.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Bo ludziom na przejściu brakuje wyobraźni. Wiem że czasem odzywa się taka odwaga w sercu że "a przejde sę na drugą stronę drogi. Zobaczę jak stamtąd świat wygląda". Ale jednak trochę pomyślunku trzeba mieć by dojść do wniosku że z taką bawarką ważącą 2 tony i toczącą się 30km/h nie ma się szans.

To kilogramy twardej stali przeciwko kruchym kościom i mięsu.

Lepiej siedzieć w domu.

Co dnia mi ktoś z TOSem w rejestracji to udowadnia.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ludzie na pasach go mądralo puścili a nie zrobili to ludzie jadący Iłżecką, jedni i drudzy mieli zielone światło w przeciwieństwie do króla szos.

Czyżby ten wpis robił król szos? czy tylko jego klon?

Gość_69
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak to ja

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

a bo po kiego diabła te zielone strzałki??? chyba tylko u nas wPolsce jest takie idioctwo!!!!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

to prawda,strzałki są zbędne i tylko stwarzają konflikt

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jeszcze jako uczennica kursu na prawo jazdy jechałam z instruktorem i zatrzymałam się przed pasami , jak to trzeba. No i co, zostałam obtrabiona przez jakiegoś kogos za mna , bo stanełam a jemu sie spieszyło. Wiecie co zrobił wkurzony instruktor? Otworzył okno wystawił ładnie paluszka. A jak zwyzywał tego gościa to nie bede powtarzac bo uszy mi spuchły. Faktem jest , ze bardzo duzo kierowców nie zatrzymuje się przed strzałką w prawo, tylko od razu jedzie dalej. A to błąd. Przeciez można jechac tylko pod warunkiem ze zatrzymamy się przed przejsciem. No chyba ze cos sie zmieniło, w co watpie.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Bo to jest strzałka warunkowa. Masz wolne jedziesz, idą piesi stoisz jak słup.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

zlikwidować te strzałki warunkowe

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

01:17 - prawidłowe zaprogramowanie strzałek warunkowych upłynnia ruch. Nie trzeba ich zlikwidować - wystarczy poprawić.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Wystarczy przestrzegać przepisów. Wówczas zbędne cb radio, janosik i mryganie długimi, ze stoją.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Mryganie?Co to?????????????

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska