Polskę łatwo jest atakować, bo każdy kto to czyni dostanie wsparcie naszych rodzimych zaprzańców. Zapewne gdyby Polskę zaatakowało ISIS to też znalazłaby się spora grupka takich, którzy by się z tego powodu cieszyli, uznając, że taki atak zaszkodzi PiSowi. Lata zaborów, różnych okupacji i komuny niestety zrobiły swoje.
Może w niektórych szkołach nie uczyli o metaforach lub przenośniach jak kto woli.Moja ocena tego jest taka:każdy powód jest dobry aby uderzyć w rząd PISu.Niektórzy zniżyli się do takiego poziomu,że wypisują "Stoch zdobywa medale jak nie ma Prezydenta RP" A...przepraszam piszą PAD bo godna nazwa nie przechodzi przez gardło.
No ale wiesz jak jest... oni zamykają oczy jak dzieci i udają że tego nie ma. A tu http://fakty.interia.pl/swiat/news-swiatowy-kongres-zydow-o-wypowiedzi-morawieckiego,nId,2546455
Tylko ja się pytam- była ta Polska w końcu? Bo skoro premier tak mówi,to gdzie się urodził? Bo urodził się dokładnie 20 czerwca 1968 roku we Wrocławiu. Więc jakiej jest narodowości?
Udajesz?Czy naprawdę nie wiesz o co chodzi.
Kasandro zajmij sie polityką lokalną: zostań sołtysem swojej miejscowości a może wójtem ...
to niemożliwe , z jej reputacją ?
A, narodowości? No, cóż w gacie mu nie zaglądałem, ale na 90% jest Żydem, albo Chazarem. Wgl. sprawa z Żydami jest skomplikowana. Dlaczego Hitler prowadził wojnę za żydowskie pieniądze? I tak można bez końca. Dlaczego prawdziwi Żydzi potępiają istnienie państwa Izrael.https://www.youtube.com/watch?v=I-_yOiZZjgY
, https://www.youtube.com/watch?v=Pj-6XFbbesI
Pamiętam z lektury Medalionów i Opowiadań Borowskiego, że tam w rzeczywistości obozowej funkcjonowali kapo pochodzenia żydowskiego i nikogo to nie dziwiło.
Ten wasz Nowy premier KOMPROMITUJE się na każdym kroku..niby historyk...Szkoda POLSKI
I Wy się dziwicie, że macie takie małe poparcie w społeczeństwie? Zawsze gdy można w tą Polskę kopnąć Wy to robicie. Już nawet ustawa zakazująca określenia "polskie obozy śmierci" Wam się nie podoba. A przy następnych wyborach będzie "dej pan głos". Kto na taką szczujnie będzie chciał głosować?
To była Polska Rzeczpospolita Ludowa a nie Polska. Odrębny kraj pod okupacją sowiecką na terytorium polskim. Mam nadzieję że pomogłem.
Znowu chciała siać zamęt ale znowu nie wyszło.
I w związku z tym spakowała się i poleciała na Marsa albo na Księżyc....
# kurtyna :)
Nigdzie się nie wybieram. Wiem,że chcielibyście ;) ale tak łatwo nie ma. Dobrze wiecie, o co mi chodzi,ale jesteście mistrzami kręcenia. Zapytałam, gdzie urodził się premier i jakiej jest narodowości? Nie ma nikogo, tylko "rolnicy" do zaorywania. Żal.
Oczywiście że żal ale ciebie.Każdy inteligentny wie co premier miał na myśli.
Pan premier Morawiecki w swoim zielonym dowodzie osobistym napisane miał Polska Rzeczpospolita Ludowa a nie Rzeczpospolita Polska czyli republika, system który wybrali sami Polacy. System komunistyczny był narzucony tymczasem. Polskiego państwa, jego struktur wtedy formalnie nie było, była PRL formalnie zależna od ZSRR, to nie Polacy podejmowali strategiczne decyzje tylko Moskwa.
Kasandro, jakiej narodowości byli ludzie urodzeni po 1795 roku na terenie Polski pod zaborami Prus,Rosji i Austrii i czy ci ludzie musieli brać odpowiedzialność za to co działo się na tym terenie w czasie zaborów?Po II wojnie praktycznie rząd w Warszawie nie miał nic do powiedzenia.Cz my dziś na pewno musimy brać pełną odpowiedzialność za rządy Moskwy na terenie okupowanej Polski?