Mam problem, kupiłem dekoder do odbioru naziemniej TV cyfrowej(Ferguson) i po podłączeniu znajduje mi tylko 8 kanałów, a od 2 maja powinno być chyba drugie tyle. Antena siatkowa zamontowana jest na balkonie(oś. Henryków). Nie wiem w czym tkwi problem, czy w antenie, czy może coś innego? Może ktoś ma pojęcie co można zrobić żeby wszystko działało?
Aktualnie dostępny u nas jest tylko MUX2 z programami Polsat, Polsat Sport News, TVN, TVN7, TV Puls, TV4, TV6
MUX1 z programami TVP1, TVP2, TVP INFO, Polo TV, ESKA TV, ATM Rozrywka TV, T-TV będzie uruchomiony 1.06.2012
dlaczego wprowadzasz kogoś w błąd? MUX1 już od początku maja nadaje codziennie, niby testowo, ale przerw nie widziałem żadnych w nadawaniu.
Do autora wątku: sprawdź siłę i jakość sygnału na 36 kanale, a potem na 62. Być może masz źle wykierowaną antenę - poza tym z tego co słyszałem anteny ze wzmacniaczem w dvb-t zakłócają sygnał. Odepnij wzmacniacz i spróbuj bez niego łapać sygnał
MUX1 na kanale 62 (testowo juz dziala, od 1 czerwca normalne).
MUX2 na kanale 36
moze na innym muxie jest wiecej kanalow
Antena,mux 1 jest na 62 kanale około 802 MHz.Antena powinna obejmować pasmo całego UHF-u.tj. kanału od 21 do 69.Sporo takich anten widziałem w Cyfrze na Ogrodach.Jak potrzeba to można się u nich umówić na udostępnienie anteny na próbę.
jeśli antena siatkowa to na razie żeby odbierać mux1 porzebny jest wzmacniacz do anteny. też mieszkam na henrykowie i gdy tylko wyłącze wzmacniacz mux1 zanika, mux2 to można odbierać na kablu z samym symetryzatorem.
Próbowałem zarówno ze wzmacniaczem, jak i bez i brak efektu, cały czas tylko 8 programów.
@dvb nie wiem jak w ferdku ale na prymitywnym tunerze ojca z Tesco można poszukać sygnału na określonym kanale .
Jeżeli masz taką opcje ustaw 62 kanał i zobacz czy jest sygnał być może masz źle ustawioną antenę lub jesteś pechowym posiadaczem anteny która ma problemy przy tych zakresach ,choć muszę przyznać że na tą chwile był byś pierwszą osobą a mam już trochę znajomych z tunerami dvbt i nie mieli problemów tego typu .
Mam TV SOny Bravia z wbudowanym dekoderem mpeg4 i wszystko mi ładnie działało na takiej małej antenie stawianej ze wzmacniaczem, aż nagle wszystko znikło :( Nie wiem co robić. Zna się ktoś na tym ??
mieszkam na polnej koło kościoła-antena siatka z symetryzatorem tv z mpeg4 i jest 15 programów mux1 i mux2 odbieram od 3 maja i niema żadnych przerw-u teścia na kol.robotniczej bez problemu antena ze wzmacniaczem i tuner kupiony w tesco
ja na Henrykowie też łapię tylko 8 programów
ja mam taka sytuacje ze na poczatku nie lapalo mi programow z 62 jednak odkrylem ze to wina kompa bo uzywam monitora jako tv ( monitor z opcja tv i tunerem) i jak byl wlaczony komp a w monitorze mialem tv to wtedy byla lipa i brak sygnalu a jak wylaczylem kompa to od razu zobaczylo programy takze winny moze byc komputer w poblizu warto sprobowac poza tym z 62 jest slabszy sygnal bo czasem mi znieksztalca
Musisz popróbować z anteną już we wcześniejszym wątku o DVB-T ktoś pisał o problemach z mux1 na Henrykowie pomogła zamiana anteny na kierunkową .
Jestem z Białegostoku i też mam taki sam problem mam tylko tvp1 ,2 kultura historia itp. Nie mam polsatu tvn tv4 co mam zrobić co dokupić albo co zmienić żeby było dobrze?
Pozmieniano kanały i trzeba od nowa ustawić wyszukiwanie programów. Po 23 lipca będzie znów zmiana i trzeba będzie też ustawić wyszukiwanie kanałów.