A nie lepiej kupić sobie ladny strój elegancki i z klasą i pokazać prostotę z klasą?
Usunięcie tatuażu jest zdecydowanie kosztowniejsze i nie udaje się już wrócić do jego całkowitego zniknięcia
Zrób sobie byle gdzie. Najlepiej w Ostrowcu
a ja polecam żeby se zrobił na czole to każdy bedzie widział. Oli na wargach to ja, se moge zrobić i to za darmo.
Młodość ma swe prawa,nie zawsze słuszne.Jasne ,że ładny skromny tatuaż jest ozdobą młodej ładnej dziewczyny czy młodzieńca.Co dalej,czas biegnie dość szybko,jak ten tatuaż zdobi damę czy pana po 40 -stce czy 60 -tce ? -żałosny widok.Z wywabieniem malunku czy dzieła sprawa nie jest prosta.Osobiście nie jestem zwolennikiem tatuaży w jakiejkolwiek formie.Tatuować obligatoryjnie totalnych przestępców ku przestrodze dla innych osób,z tym się zgadzam.Czy prezes poważnej firmy,czy poseł,senator z widocznym młodzieńczym tatuażem budziłby zaufanie? napewno nie.Lump,ćpun czy inna patologia społeczna z tatuażami nie robi zdziwienia ale ktoś piastujący ważne stanowisko ? Niby nic a wiele,dlatego zanim zrobisz sobie jakikolwiek i gdziekolwiek tatuaż przemyśl temat ,co będzie za ileś lat gdy wejdziesz w dorosłe odpowiedzialne życie.Przebywasz na plaży latem czy na basenie zimą ,zwróć uwagę na damy po 40 -tce z tatuażami-żałosny widok.
Założycielu wątku, Masz problemy z samoakceptacją, kompleks niższości, myślisz że wtedy staniesz się fajniejszy, wszyscy się będą Ciebie bać, będziesz ładniejszy, madrzejszy i na czasie? Swojego czasu kilku moich kolegów nie spełniło swoich marzeń, bo tacy jedni w pewnej komisji stwierdzili, że nie nadają się do tego co chcą robić ze względu na rysunki na skórze! I nie chodzi tu o samo posiadanie, tylko co skłoniło do zrobienia, dlaczego taki a nie inny, dlaczego w tym miejscu, dlaczego takiej wielkości, a przede wszystkim co on ma komunikować otoczeniu. Kwestia świadomego okaleczania i szpecenia się, też miała znaczenie, bo tatuaż to nie jest bazgroł na ciele, tylko rytuał, symbol, przekaz, talizman. Najpierw dojrzej do niego, a wtedy sam będziesz wiedział kto ma Ci zrobić. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Cześć!