Polecam Daniła. Bodajże na Wardyńskiego
ja ci za flache zrobie,przynieś tusz ze dwie igły i litr gorzały,co ci wydziargać ?Wieczorem pod sklepem na sikora,latarke możesz zabrać będzie widniej,smoka chcesz? serce strzałą przebite ? czy coś innego ? pisz co chcesz nawet na tyłku zrobie grawere.
Zależy jaki. Mały, duży, cz-b, kolorowy? Myślę jednak, że w Warszawie znajdziesz dobre studio do każdego rodzaju. Tyle, że pewnie będziesz musiał trochę poczekać na termin.
Ale właściwie po co te wszystkie tatuaże? Nie rozumiem tego zachwytu.
Wiesz, mnie bawi ślepe podążanie za modą. Kiedyś to były tribale, potem dream catchery, czy ulubione wśród patologii "śmierdź wrogom ojczyzny", albo "pamiętaj słowa matki - zjedz mięsko, zostaw ziemniaczki" i podobne. Jeżeli ktoś chce sobie jednak zrobić tatuaż, który ma duże znaczenie osobiste, to dlaczego nie. Oczywiście nie na przedramionach, czy innych widocznych miejscach, ale jak najbardziej jestem w stanie to zrozumieć.
A dlaczego nie w studio na Polnej? Ja chcę mały, cz- b i planuje tam. Co tam jest nie tak ?
a czego nie w widocznych miejscach ? nie po to ktoś sobie robi tatuaż żeby go ukrywać
Takie jest moje zdanie. Dla mnie tatuaż jest sprawą osobistą i robię go dla siebie, ewentualnie dla osób mi najbliższych.
Jeżeli Ty robisz go dla innych, aby zrekompensować swoją niską samoocenę, Twoja sprawa. Rób sobie i na czole, jeśli to Cię uszczęśliwi.
A co zrobicie jak znów za 5-10 lat wróci moda na naturalne piękno? Bo moda zmienną jest to wie już dziecko.
A co zrobicie jak po prostu znudzi się wam to co napisane/ namalowane macie na ciele?
A co zrobicie jak na skórę wiek i prawa grawitacji zaczną już działać, stanie się wiotka i pomarszczona?
A co zrobicie jak np w miejscu tatuaza będziecie musieli mieć robione cięcie chirurgiczne?
ad 1. wtedy nie będą naturalnie piękni, ale też nie będą już młodzi i będą mieli w dupie
ad 2. zrobią sobie coś nowego, przerobią tatuaż ewentualnie usuną
ad 3. jak skóra stanie się wiotka i pomarszczona to jesteś już w takim wieku, że nie powinno mieć już znaczenia czy masz na niej tatuaż czy nie, bo i tak nie wygląda ona atrakcyjnie
ad 4. zrobi się tatuaż na cięciu