Witam
Gdzie w Ostrowcu mogę kupić tatar wołowy, najlepiej taki który na miejscu mielony?
Idziesz do sklepu mięsnego , kupujesz polędwicę lub ligawe, ekspedientka mieli i masz. Zychowicz, kodem pod Kryształowa
Mielić tatar????????
Ja wolę mielony i raczej nie przykładem wagi do tego czy to jest zgodne z tradycją, tym bardziej, że we wszystkich knajpach/pubach a nawet restauracjach taki właśnie jadłem.
Dzięki za odpowiedź Gość z 20:57
To w tych knajpach/pubach a nawet restauracjach nie maja pojęcia o tatarze. Mielenie rozbija włókna.
Od dawien dawna ludzie mielili wolowke na tatara, szczególnie na duże przyjęcia, gdzie siekanie trwałoby kilka godzin. No ale niektórzy naogladali się kuchennych rewolucji i stąd to oburzenie, że jak to? Mielić mięso na tatara??
tradycyjnego tatara to się robi z koniny
Już dla średnio ogarnietego kucharza, siekanie porcji 120g, zajmuje 2-3 min, więc o jakich kilku godzinach mówisz, a szczególnie co mają do tego kuchenne rewolucje, "znafco"tematu z 00:33?
A ty siekasz? Wątpię! Pokaż mody k ajpe w której podają siekanego.
Mielone jest ok.
Zaraz wlasnie ide robic tatara :) mniam
co dodajecie do mięska? bo ja robię tak mięsko mielone robię dołek na środku żółtko i po kolei cebulka drobno posiekana,ogórek kiszony drobniutko pokrojony,grzybki,sól,pieprz,oliwka,wszystko razem mieszamy i zajadamy.
W bistro na Focha mają siekanego.