Czy jest targowica w czwartek 15 sierpnia? Wie ktos moze?
Ty chyba jesteś chora, w czwartek.
No, a ja słyszałam na targowicy w sobotę, jak panie narzekały, że muszą przyjść w święto, w czwartek, bo im ustalono tak dni handlowe.
To chyba jest czynna i wszyscy są zdrowi, poza tymi, co ustalają dni handlowe dla targowicy.
Kościół im nie pozwoli
tez jestem ciekawa..
Ale jest, kto był na targu w sobotę to słyszał komunikat.
A no nie powinno być, widać liczy się kasa i kasa.
Motywacja to idz powiedz dyrkowi targu, może Ciebie posłucha.
Gdyby nie mój wiek, poszłabym i powiedziała. Jednak sama nic nie zdziałam. A przecież inni MUSZĄ iść na targowicę akurat w czwartek, gdy jest święto... bo w sobotę czy też w niedzielę już tej targowicy nie będzie :/
Terminy i czas trwania przetargów
1. Targowisko przy ul. J. Słowackiego czynne jest codziennie, za wyjątkiem następujących dni wolnych od pracy:
1) 1 styczeń - Nowy Rok
2) pierwszy dzień Wielkanocy
3) drugi dzień Wielkanocy,
4) dzień Bożego Ciała
5) 1 listopada - Wszystkich Świętych
6) 11 listopada - święto Niepodległości
7) 25 grudnia - pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia
8) 26 grudnia - drugi dzień Bożego Narodzenia
2. Targi odbywają się:
1) w okresie letnim tj. od 1 kwietnia do 30 września - od godziny 5.00 do godziny 14.00
2) w okresie zimowym tj. od 1 października do 31 marca - od godziny 6.00 do godziny 14.00
3) w okresie letnim wjazd na płytę targowiska - w ramach dostawy towaru dla właścicieli kiosków, straganów i innych stoisk - odbywa się do godziny 7.00
4) w halach targowych - od godziny 6.00 do godziny 20.00
To możemy się pytać siebie o to samo i tak tego nie zrozumiemy:)
Też mnie to ciekawi , hmmm
Targowica będzie czynna 15 sierpnia
ale ludzie narzekacie, targowica jest dlatego czynna, bo handlują właściele stoisk, a dla nich to czyty zysk z wolny dzien :) gdyby byly supermarkety ostwarte itp wtedy mozna by bylo powiedziec ze dlaczego w swieto?!