No i cóż szara rzeczywistość-wygrał ten co miał wygrać. Na słowa pana "konferansjera" po występie zaprzyjaźnionej szkoły: widzę drodzy państwo, że macie już swojego faworyta: zemdliło mnie, dlaczego te słowa nie padły przy występie kogokolwiek innego z uczestników, na słowa pani z jury: nie no dziewczyny petarda: spadłem z krzesła,ale mogę się mylić, w końcu się nie znam he he. Aha jeszcze jedno, gdzie ogłoszenie wyników głosowania sms i jury. A teraz rada dla dziewczynek ze szkoły tańca "3 your coś tam" LICZY SIE TALENT A NIE ZNAJOMOŚCI w JURY. Brawo dla pozostałych uczestników za przygotowanie nowych aranżacji na finale oprócz "zwycięzców", ale mogę się nie znać, przecież koleżanka z Jury zauważyła tylko PETARDE. I po co jechać do Kielc??????
Dlaczego nie podano wyników głosowania czytelników i głosowania jury? Postawa jury, a w szczególności pani- jak było widać dobrej znajomej trenerki że szkoły jak napisałeś 3 your coś tam, była żenująca. Wszyscy uczestnicy przygotowali coś nowego na finał, oprócz 3 your coś tam, czyżby byli już pewni zwycięstwa? Konferansjer też pojechał z tymi "faworytami", ciekawe na jakiej podstawie? Nie polecam nikomu następnej edycji,zero obiektywizmu, faworyci są znani od początku, nie warto głosować i brać udziału.
Trzeba mieć dystans. Tak się dzieje i cóż poradzić. Ja nie biorę udziału w tych szopkach i jestem zdrowsza.
Żeby ocenić, trzeba obejrzeć występy obu grup tanecznych, porównać...
Wygrała grupa, która ma na swoim koncie między innymi tytuł Mistrza Europy, więc chyba coś jednak potrafią :)
W regulaminie konkursu jest zapisane, że liczą się w połowie głosy publiczności a w połowie głosy jury.
Problem jest taki, że póki tancerze występowali pod jednym szyldem było wszystko ok, odkąd należą do dwóch różnych szkół tańca zaczęły się wzajemne żale. Zainteresowani wiedzą o czym piszę.
Chyba ktoś nie czytał uważnie regulaminu Talentu Ostrowieckiego. Zachęcam do przeczytania lektury. Oczerniać można każdego przez internet, bo co niektórym wydaję się, że są tajemniczy. Otóż takie myślenie jest błędem. A zanim Szanowni Państwo wydacie opinię zachęcam do obejrzenia relacji z wczorajszej Gali i wsłuchania się w słowa jury, że wiele osób było faworytami. Poniżej link do wczorajszego wydarzenia. Miłego oglądania.
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/ostrowiec-swietokrzyski/a/tancerze-ze-studia-3-your-mind-talentem-ostrowieckim-2016-wideo,10752042/
Nikt nie kwestionuje umiejętności uczestników "show". Jeżeli miałyby być brane pod uwagę tytuły zdobyte wcześniej, to show powinien nazywać się "Utytułowani", chociaż była tam dziewczynka , świetna z resztą, z tytułem mistrzyni świata...
Wracając właśnie do Regulaminu, dlaczego nie podano jawnie punktacji jury i punktacji z głosowania?
Oceniane powinny być umiejętności, wyraz artystyczny, strój, wkład pracy w przygotowanie się do finału, pokazanie czegoś nowego, bo większość uczestników podeszła do tego poważnie, przygotowali nowe piosenki, strój, układ, podnieśli poziom trudności swojego pokazu itp. Obiektywnie patrząc od castingu, grupa która wygrała nie zrobiła nic nowego. A to brak szacunku wobec widzów i innych uczestników.
I żebyśmy się dobrze zrozumieli, występ był dobry, znany już z innych występów...ale nic poza tym.I proszę nie mieszać w to szyldów szkół, bo chodzi tu o całość tego show i zasad.
No i o to wlasnie chodzi. Pokazanie tego samego tylko w wiekszym skladzie nie znaczy o tym ze ma sie talent. Talent to rozwoj i pokazanie ze da sie zrobic cos nowego w krotkim czasie. Poza tym czy ktos zna glosy jury?
Nie nikt nie poznał punktacji jury. W głosowaniu czytelników wygrała Szkoła Tańca Progres- 10355 głosów- czyli 11 punktów, Studio Tańca i Rozwoju Ruchowego 3Your Mind- 8005 głosów- 10 punktów, Gabriel Ziarko ( świetny występ , tak na marginesie)- 4647 głosów- 9 punktów.
Jacy Mistrzowie. Mistrzowstwa zorganizowane przez przyjaciela szkoly hahahha zenada
Hmmm widze tu jakiegos wyjątkowego znawce tematu oragnizacji plebiscytów, konkursów, turniejów a takze Mistrzostw. Jesli chodzi o te pierwsze z regułu organiuja media na szczeblu lokalnym krajowym, mają zasady regulamini i skoro ktoś się zgłasza to automatycznie zgadza sie. Kolejne domy kultury, szkoły tańca, studia tańca itp zapraszając sędziów do oceny prezentowanego pokazu i jeśli jest to na poziomie to raczej słabo mówic o znajomościach bo techniki wykonania nie do się oszukać. Mistrzostwa federacyjne ocenia przynajmniej 10 sędziów powołanych z różnych krajów, organizator - federacja, kryteria i metoda oceniania dla ludzi związanych z tego typu turniejami jest znana; także BARDZO nietrafiony osąd. A tak na przyszłość, nim udzieli się Pan/Pani w temacie proszę zasięgnąć trochę wiedzy, bo nie dosyć że powyższy komentarz stał sie sam w sobie żenujący i bezpodstawny to obraził wszystkich, którzy starują w turniejach, konkurach z mniejszymi lub większymi sukcesami, poza tym pokazał brak pojęcia o jakich mistrzostwach była mowa.
Gratuluję błyskotliowści!
PS. Ludzie pracujący w tych samych branżach zazwyczaj się znają i nie tyczy się to tylko tańca, ale tez innych dziedzin.
dokladnie
Talent sam się obronił i nie trzeba być znawcą tańca żeby zobaczyć różnicę
między tymi grupami ,a twoje insynuacje są co najmniej nie na miejscu
gratulacje dla obu grup
Spuszczam zasłonę milczenia, na obronę talentu. Gratuluję Wszystkim uczestnikom odwagi i udziału.
Przykre jest to właśnie ze w Ostrowcu ważne są tylko znajomości jak w całym kraju .... stąd mamy to co mamy....
Talent? Talent to maja ci co pracuja ciagle nad czyms nowym. Staraja sie. Kazdy pokazal cos nowego. A wygrani? To samo co na poczatku tylko w wiekszym skladzie. Zero zmian!
W zeszłym roku było dokładnie to samo. Nie była podana punktacja od jury ani ilość głosów od widzów. A na stronie internetowej widać było wyraźnie kto prowadzi. Byli uczestnicy z ogromną przewagą głosów z SMS-ów i internetu, którzy nie przeszli. Jakby głosy faktycznie były liczone po połowie to powinni przejść,czysta matematyka.
Co ciekawe, w innych miastach przy ogłaszaniu wyników punktacja od publiczności była wyczytywana. Nie wiem jak było w tym roku.
Uczestnik z najwyższą liczbą głosów z głosowania sms otrzymał 11 pkt, drugi w kolejności 10 pkt i tak dalej. Jury również przyznawało punkty od 11 do 1.
Powyżej jest link do transmisji z konkursu i od 5 minuty są tłumaczone zasady przyznawania punktów.