Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Szukam niewolnika za 3,6 zł / godz.

a gosc propnuje jeszcze 3,6 zl na godz he smiech na sali, nawet gdybym musiala to bym nie poszla tam robic..

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Myślę że to powinno zostać gdzieś zgłoszone bo to jest upokorzenie człowieka przez człowieka

Gość_młody
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: Szukam niewolnika za 3,6 zł / godz.

robota ciężka i kurz:) to co bys chciała księzniczko? tylko ta stawka rzeczywiście niedoprzyjęcia chociaż 7-8 zł powinno być

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

niestety tak w ostrowcu jest z powodu nielicznych ofert pracy ostatnio byłam na rozmowie praca po 8 godz i każda sobota 6 i kwot do ręki 800zł więc nic mnie już nie zdziwi. powinien byc zkaz zatrudniania poniżej najniższej krajowej

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Bo jest zakaz, ale tylko w przypadku umowy o pracę. Wszystkie umowy cywilno-prawne są zwolnione z obowiązku płacenia najniższej krajowej i tam może być i nawet 2zł/h jeśli obie strony to zaakceptują i podpiszą umowę. Czy ludzie są aż tak głupi czy aż tak bardzo zdesperowani że biorą takie ochłapy? Wstyd byłoby mi zapłacić mojemu pracownikowi takie psie pieniądze i szukać kogoś za taką stawkę, ale jak widać inni ludzie swoje człowieczeństwo schowali głęboko do portfela.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

jeju czy tak im ciężko, pracodawcy zmniejszyć koszty związane z zatrudnieniem pracownika i żeby nie opłacało im się takie umowy tzw.śmieciowe zawierać każdy by był zadowolony a tu tacy pracodawcy i tak znajdą za te parę groszy kogoś do pracy bo lepsze to niż nic jak ma się rodzine opłaty kredyty

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Piszesz farmazony i uprawiasz rozbójniczą demagogię - lepiej mieć 4zł/h niż nic. Super. Jak ktoś chce być traktowany jak pies i tak mieć płacone za własną pracę to szkoda takiego człowieka. To żaden argument że lepiej mieć nawet 4zł/h niż nic. Świat się nie kończy na Ostrowcu i na jednej firmie, więc ludzie zamiast się szanować biorą takie ochłapy, a potem nawet na bilet miesięczny nie starcza, a do tego dopóki znajdą się chętni na takie pieniądze to nikt nie zapłaci więcej za pracę. Tak więc ludzie szanujcie się i swoją pracę, bo pracuje się by żyć, a nie żyje by pracować.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

nie każdy jest tak przebojowy jak ty nie każdy lubi zmiany i są ludzie którzy wezma tą poniżająca prace i a raczej płace choć każdy wie że dopóki my jako pracownicy nie będziemy się szanować to tak będzie a jak masz zapłacić rachunki i dziecko wykształcić i wyżywić to jeżeli nic w tym g.... ostr nie ma innego to weżmiesz tą prace a w trakcie szukasz innej tak jest i to nie farmazony a życie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

kolega mój tam pracował pare lat temu na ochronie w tym mexie na grzebce.Mówił mi że właściel wyciągał wtedy jeszcze ponad 10 tys miesięcznie.Ciekawe ile teraz wyciąga ten OSZUST.Koleżanka też tam pracowała i poszła na zwolnienie a była chora poważnie,po przyjsciu zaraz ją zwolnił.Mamy rynek pracy jaki mamy-tragedia.9 tys ludzi jest w urzędzie pracy to wszystko tłumaczy.Ostatnio wsród pracodawców nagminne staje sie nie placenie składek do ZUS-u.A te umowy smieciowe to już totalna porażka a mialy służyc pracownikom aby dorabiali.

jarek34
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 31

Powodzenia w szukaniu pracy gdy już pracujesz, ciekawe kto da Ci wolne tak żeby pasowało iść do innej firmy spotkać się i pogadać :) Ludzie upodlają się na własne życzenie, a potem lament bo człowiek pracuje a pieniędzy nie ma, a zdrowie jedno. W sumie selekcja naturalna - jak ktoś jest niezaradny i potrafi tylko 10 lat walić głową w mur i ciągle dziwić się czemu go głowa boli to jego sprawa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

głupoty piszesz ja pracując byłam już na dwóch rozmowach o prace i propozycje dostałam z jednej lecz odmówiłam bo nie zmienie moich warunków pracy na gorsze mam ambicje i się nie poddaje trzeba chcieć i to jest najważniejsze POZDRAWIAM

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ciekawe do ilu jeszcze zejdą za godz pracy może 1PLN ????

Gość_dziekan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a gdzie jest sortownia odziezy Mex. ja słyszałam o dyskoncie w Mexie to jest to samo?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 35

Albo za miskę ryżu.

Gość_Legion
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

Smutne jest to, że i tak znajdzie się ktoś, kto pójdzie tam pracować za te 3,6 zł/h, bo jak ktoś nie ma nic i jest już zdesperowany, to złapie wszystko. Ten pracodawca doskonale o tym wie.

GienekkeneiG
      Zgłoś
      Odpowiedz

no niestety

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ciekawe ile by zarobił ten biznesmen-gałganiarz jakby nikt nie poszedł tam do pracy za takie gówniane pieniądze.Zarzucili Ostrowiec szmatami i śmieją się z grzebiących damulek.

Gość_kobieta
          Zgłoś
          Odpowiedz

Moje zdanie to takie ,,Wróć komuno bo chłop kuno" jak było tak było ale wszyscy coś mieli mimo że nic nie było

Gość_kox
            Zgłoś
            Odpowiedz
10 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -