ona opamiętaj się facet motyl , jeszcze z dzieckiem ,....Nie żal ci tej kobiety co musi wszystko mu wybaczać??? Mało wolnych? na przekór lubicie tak komuś robić? Kobieta zakochana zniesie wszystko , wybaczy też wszystko , ale granice ludzkiej wytrzymałości też jakieś są.
że co??? kobieta zakochana zniesie wszystko?? kochałem, ona ( podobno) też , do czasu jak pieniędzy zaczęło brakować ! zima, brak pracy ... i co? Zwinęła majdan , zabrała dzieci i wyjechała do mamusi... więc nie opowiadaj,że zniesie wszystko !!! Zgodnie z powiedzeniem: " Żonę to mam przy wypłacie, reszta życia w celibacie..." Mam na imię Paweł ale nie jestem " tym" i tego żałuję ....
A czego konkretnie Ci zal? Że się nie szlajałeś na prawo i lewo? No faktycznie, wielka szkoda. Żona i tak by odeszła, tylko z innych przyczyn. No ale masz teraz możliwość odgryzienia się - mścij sie na kobietach, zaliczaj co popadnie, podnieś swoje ego. Wszak wszystkie z gruntu jesteśmy złe...
Nie jestem w stanie obiektywnie spojrzeć na Twój związek, czy faktycznie tak kochała i przeprowadziła się do mamy by dzieci miały dobrze, albo chciała Cie do zmotywować do szukania, czy odeszła przy pierwszej nadarzającej się okazji bo tak było jej to na rękę i miłości w waszym związku tym nie było.
Ani powinnam oceniać, ani nie chcę.
Nie wątp jednak w to, że ludzie są w stanie wszystko wybaczyć z.... miłości.
Tak, chorej miłości, bo wybaczając ranią siebie i sami zniewalają w tym związku a partnerzy wykorzystują ich naiwność i "dobroduszność".
To się tyczy zarówno facetów jak i kobiet. Sama osobiście znałam mężczyznę co nie tylko wybaczał zdrady, ale także to, ze kobieta ginęła na kilka dni bez słowa. Tak, to chore i raniące go było. Wrak człowieka się zrobił. Bo ciągle wybaczając wyzbywał się szacunku do siebie samego.
Jeśli ludzie się kochają to są ze sobą i w zdrowiu i w chorobie, zarówno w pałacu jak i lepiance. Taką miłość jednak trzeba pielęgnować - codziennie. Dawać i brać bezinteresownie, z pełnym zaangażowaniem. Nie krzywdząc przy tym ani siebie, ani innych ludzi wokół.
Dziś są takie czasy, że czasem zastanawiam sie, czy młodzi ludzie wiedzą co to miłość. Nie, nie dlatego że nie są do niej zdolni, ale mają mylne pojęcia lub złe wzorce... sama nie wiem.
Od głupiej miłości typu Romeo i Julia (jak nie będziemy ze sobą to ja się powieszę, a Ty będziesz się truła - wiem, że w dziele inaczej było;-) ), po miłość szpetną.... w moim mniemaniu.
Chodzą razem, co drugie słowo na k., ona histerycznie chichocze, on pluje naokoło, a jak się kłócą to uszy więdną od personalnych epitetów, które są dla mnie nie do przyjęcia. Jakbym stała na drodze zarabiając wdziękiem, to takie słowa by mnie dotknęły.
No albo uderzenie z liścia. Takie przekroczenie nietykalności osobistej jest dla mnie nie do przyjęcia. Nie wiem co to dalej z ludźmi będzie, ale ... martwię się.
Znam i takie związki młodych, z gruntu wydawało by się całkiem sensowne, ale jakoś odrealnione. Dziś są pieniądze to żyjemy jak król, jutro obdzwonimy rodzinę, że w kiszkach marsz gra. Jak kłopot i kryzys dotyka, to wzajemne obrzucanie się winą i huśtawka nastrojów z krzykiem i płaczem w tle.
Wzorce, wzorce - wzorców brak. Dziś ludzie wierzą w pieniądze, władzę i seks - nic inne się nie liczy... Wolny czas spędzamy w Internecie albo na kielichu i dyskotece. Relacje sie rozluźniły w rodzinach i zwiazkach.
Za żonę bierze się taką co to nikt inny w mieście jej nie ruszy.
I wtedy możesz sobie kochanek mieć ile chcesz , bo ona i tak wybaczy ci wszystko i jeszcze do domu swoich rodziców cię weźmie i będzie prała gotowała dzieci rodziła
Myśleć chłopaki , myśleć .
Mój kumpel tak zrobił i żyje sobie lajcikowo :):):)
Nie ma to jak dowartościować się kochankami, więc idź w ślady kolegi. Chociaż jak kobieta czy też mężczyzna zajęty to nikt nie ma prawa ruszyć, no ale......... czasy dla wielu się zmieniły. Ty zapewne sondaż przeprowadziłeś.
Drogi Pawle po rozstaniu z żoną może zamiast kochanki szukaj kobiety na resztę życia? Przecież możesz je sobie na nowo ułożyć i być szczęśliwym.
20;22 uważasz że jak dziewczyna nie ma powodzenia , bo niezbyt ładna , bez pracy to jak łaskawca zechce z nią być , to może zdradzać poniżać a ona i tak będzie wybaczać? Chyba takiej naiwnej to nie znajdzie,żadna nawet najgorsza na to nie pójdzie
ona wszystko wybaczy w imie "miłości" swojemu
"wiernemu" oblubieńcowi
podbijam do wątku :)
30 lat 176cm wzrostu szuka kochanki
Zapraszam Kobiety :)
Czasem sobie czytam i siedzę cicho, bo nie należę do osób, które będą się z kogoś ot tak nabijać. Ale korzystając z dnia wolnego, w końcu zabiorę głos: ludzie co wy możecie tak naprawdę wiedzieć? Śmieszne jest to, że najbardziej uczepiła się ta co sama zdrady wybaczyła, dziecko sobie zrobiła, a innej się czepiała. A teraz bohaterka zgrywa wyrachowaną feministkę- poznam Cię wszędzie chociaż nasze drogi się dawno rozeszły :-) Chociaż na ile ją znam to z ową dziewczyną nawet słowa nie zamieniła. Ale taki już charakter. Wiedzieliście to? Taki ma kobieta tupet.
Pozdrowienia dla Ciebie i partnera :-)
A zescie sie uczepili dziewczyny. Najpierw trzeba sie wokolo siebie obrocic, zeby moc o kims cos powiedziec lub napisac. Nie oceniaj po tym, ze ktos ci cos tam powie na temat drugiej osoby, nie znasz dnia i godziny kiedy ciebie ktos wezmie na jezyk tzw. tez tapete.
Ona lubi jak ma wzięcie u innych kobiet . Wie że ma słodziaka skarbeczka . Każda chce kosztować . Słodkości mu nie ujmie .
Myślę, że nie do końca tak jest. Taki rozgłos dała kobieta, akurat którą znam, której samej się w życiu nie powiodło tak jakby tego chciała, a że mściwa z niej osoba to na kimś musiała odreagować.Być może musiała mieć jakiś zatarg, nie wnikam jaki.
Szkoda mi tylko dziewczyny, łatwo jest przeczytać, usłyszeć i ocenić. Być może nie jest tak jak piszecie nie ma tego tamtego musi wybaczyć itd. Piszę wam szczerze na bardzo niepewnym fundamencie opieracie swoją wiedzę. Nie interesuje mnie co, kto i dlaczego, ale czasem warto przyjrzeć się czemuś od zaplecza zanim obrobi się komuś cztery litery.
Poza tym wątek dotyczy innej sprawy wiec po co wałkujesz ciągle to samo? Nie celowo? Weź już na luz wrzuć. Na prawdę życie jest zbyt krótkie i piękne aby zajmować się czyimś zamiast swoim.
Więc korzystajmy z pięknej pogody jaka dziś nastała :-) Może spacerek?
Paff daj namiar póki jestem w mieście :-)