Czytałeś opis powstania świata w biblii no to szacunek prawdziwie naukowy dowód.
Biblię nie wystarczy przeczytać, trzeba jeszcze potrafić ją zinterpretować czego najwidoczniej nie potrafisz. Szydzić jest najłatwiej, głupcy tak mają.
Masz za wąskie horyzonty myślowe żeby wyciągać takie wnioski. Ja również się z Ciebie pośmiałem, wydaje Ci się że wiesz wszystko a tak naprawdę nie wiesz nic. Tak jak napisałem, szydzić jest najłatwiej i jest to domeną głupców, którym niewątpliwie jesteś.
Tylko na tyle Cię stać ? Nie masz pojęcia o życiu a rzucasz się jak przyslowiowa wesz na grzebieniu. Szkoda z Tobą dyskutować panie sceptyk, świata nie zawojujesz.
Ziemia jest plaska, bo mowi sie, ze przeszedl swiat wzdloz i wszerz:-)
Hmmm Bardzo ciekawe to co piszesz.
SCZ
Ja sceptyk.Jestes malo inteligentny skoro nie możesz pojać ze można oplynac swiat dookoła jeśli ziemia byla by płaska. Inteligencja poniżej zera. Dno. A powiedz dlaczego nikt nie oplynie świata z północny na poludnie lub oderotnie skoro na 100% uważasz ze ziemia jest kulka. Tylko ze wschodu na zachód sie oplynie lub z zachodu na wschód. Ktoś pisał ze na morzu z plaży widzi znikajacy statek za horyzontem. Weź lornetkę i zobaczysz go znowu calego. Znowu znika statek? Weź lunetę i ponownie zobaczysz statek caly mimo ze samym wzrokiem bez przyrządu już go nie widać! Itd
Rozumiem, że fakt że najczęściej opływają ziemię ze wschodu na zachód lub w drugą stronę dowodzi twojej wielce "inteligentnej" tezy że świat jest płaski. Skoro ziemia jest płaska to musi mieć swoje granice. Był ktoś? Widział? Jak już weźmiesz tą swoją lornetkę może je zobaczysz. A na pewno zobaczysz statek, który pojawia się na horyzoncie najpierw zobaczysz czubki masztów.
Spojrz na flagę onz np.Przypadek? Ziemia jest otoczona lodem. Podbno wielu sławnych żeglarzy swego czasu chcialo oplynac dookloa Antarktyde I też sie to nie udało. A bardzo ciekawe sa spostrzezenia zeglarzy z tych wypraw.
ciekawy a jak chcesz przedstawić kule na płaszczyźnie?
pisanie że ziemia jest płaska to nic innego jak ośmieszanie się bo dowodów na kulistosc jest aż nadto a na płaskosc nawet jednego powiem więcej nic nie wskazuje na to że ziemia jest płaska
Masz 200 dowodów praktycznych sprawdzonych na filmiku
Obal je wszystkie to wtedy porozmawiamy. Na kulistość nie ma twardego dowodu są tylko przypuszczenia i interpretacje.
Najwięcej "dowodów" na płasmość kuli ziemskiej mają płaskogłowe tempaki.